Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας σε εγρήγορση για τον ευπρεπισμό της πόλης, έρχονται νέοι κάδοι ανακύκλωσης

Οργασμός εργασιών για την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας που μαζεύει ογκώδη αντικείμενα, κόβει χόρτα και κάνει οτιδήποτε για να κρατήσει την πόλη καθαρή.  Την ίδια ώρα που την Δευτέρα ξεκινά το νέο πρόγραμμα ανακύκλωσης με τους ανάλογους κάδους όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Κυριάκος Σταυρίδης.

 Σύμφωνα με τον ίδιο «Πράγματι εμείς και τη Δευτέρα αντιμετωπίσαμε μια τραγική εικόνα μέσα στην πόλη. Παντού κλαδέματα, παρατημένα και ογκώδη αντικείμενα, μια άσχημη εικόνα.

 Εμείς βγάλαμε και 2 και 3 φορτηγά οχήματα για να καθαρίσουμε. Όμως το θέμα είναι ότι έρχεται καλοκαίρι και ο κάθε πολίτης και ο επισκέπτης πρέπει να δει την πόλη καθαρή και από χόρτα αλλά και από πολλά άλλα πράγματα.

 Οι γειτονιές να είναι καθαρές αλλά χρειάζεται δουλειά. Έχουμε προσωπικό, αλλά πρέπει να υπάρξει μια σειρά. Και καλό είναι όταν βγάζει ο δημότης αντικείμενα να παίρνει ένα τηλέφωνο για να ξέρουμε και εμείς που είναι τα αντικείμενα.

Ένα τηλεφώνημα χρειαζόμαστε μόνο για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε την απλή καθημερινότητα. Μόνο αυτό ζητάμε και τίποτε άλλο».

 ΕΚΣΤΡΑΤΕΊΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Και πρόσθεσε πως «Από εκεί και ύστερα, αρχίζουμε την εκστρατεία ενημέρωσης στον κόσμο. Θα τοποθετηθούν άμεσα νέοι κάδοι ανακύκλωσης, με κίτρινο καπάκι και εκεί θα μπαίνει μόνο το χαρτί και το χαρτόνι».

 Ο ίδιος μίλησε για εκστρατεία ενημέρωσης που ξεκινά άμεσα ώστε από Δευτέρα που θα τοποθετηθούν οι κάδοι να γνωρίζει ο πολίτης και ο επαγγελματίας τι πρέπει να ρίχνει μέσα σε αυτούς τους κάδους.

 «Οι πρώτοι κάδοι θα μπουν μέσα στην οδό Ομόνοιας και στο κέντρο και στις δημόσιες υπηρεσίες προκειμένου να προλάβουμε και τα μαγαζιά που θα ανοίξουν.

Σε δεύτερη φάση σε  κάθε σχολείο θα υπάρχει ένας τέτοιος κάδος προκειμένου να προλάβουμε άπαντες να βάζουμε εκεί το χαρτί και το χαρτόνι. Μπλε με κίτρινο καπάκι και αυτοκόλλητο κίτρινο για τους νέους κάδους.  Επίσης θα βάλουμε κάδους και στα σούπερ μάρκετ.

 Επίσης την Πέμπτη θα καθαρίσουμε και πάλι το ανοιχτό κολυμβητήριο αλλά και το Πάρκο Φαλήρου μια και εκεί τα χόρτα μεγάλωσαν πολύ.  Θα συνεργασθούμε και με τη ΔΕΥΑΚ για να καθαρισθεί και το κολυμβητήριο και το πάρκο και πάμε δυνατά για την συνέχεια» σημείωσε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.