ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

 «Η τσέπη του καταναλωτή έχει στεγνώσει» τονίζει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Β. Λεμονίδης

Με χαμηλούς τζίρους λειτούργησε προχθές η αγορά της Καβάλας, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλη Λεμονίδη. «Η παρατεταμένη οικονομική κρίση έχει προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημία και στην καβαλιώτικη κοινωνία» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά στις δηλώσεις του ο κ. Λεμονίδης σημείωσε πως «όλα τα χρόνια που δουλεύουμε αυτή η Κυριακή ήταν από τις πιο παραγωγικές, έτσι όμως όπως πηγαίνει το τελευταίο δίμηνο η κίνηση στην αγορά που είναι πραγματικά σε ιστορικά χαμηλά οι τζίροι των καταστημάτων, έτσι έγινε και αυτήν την Κυριακή. Υπήρχε κόσμος στην αγορά που κυκλοφορούσε, υπήρχε διάθεση από ορισμένους καταναλωτές να αγοράσουν κάποια εμπορεύματα, αλλά από κει και μετά η κίνηση ήταν σε ρηχά νερά, σε χαμηλά επίπεδα όσον αφορά τους τζίρους. Δεν ξέρω ποιες από αυτές τις μέρες που απομένουν θα μπορούν να έχουν μια γιορτινή κίνηση. Εκτός από τις παραμονές πιστεύω κανά δυο μέρες ακόμα θα έχει κίνηση καλή, από κει και μετά η κατάσταση είναι πραγματικά πρωτόγνωρα χαμηλή σε τζίρους. Υπάρχουν μεν οι υποχρεώσεις σε φόρους κλπ, αλλά και πέρσι οι ίδιες υποχρεώσεις υπήρχαν. Απλά φαίνεται ξεκάθαρα ότι η τσέπη του καταναλωτή έχει στεγνώσει. Δεν έχει πλέον αποθέματα οικονομικά ούτως ώστε να βγει και να καταναλώσει. Η διάθεση υπάρχει. Βλέπουνε βιτρίνες, πλέον όμως φαίνεται ξεκάθαρα ότι η παρατεταμένη κρίση που έχει ξεκινήσει από το 2009 προς το 2010 και έχουμε φτάσει στο 2016 κι ακόμα δεν διαφαίνεται τίποτα γιατί και ο ψυχολογικός τομέας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο επιχειρείν. Αυτή τη στιγμή δεν διαφαίνεται τίποτα. Οπότε εφόσον δεν έχει πλέον και δεν περισσεύει τίποτα δεν μπορεί να καταναλώσει. Διότι και πέρσι οι υποχρεώσεις που είχε η κάθε οικογένεια ήταν οι ίδιες. δεν δικαιολογείται αυτή η πτώση τζίρου που είναι τεράστια το τελευταίο δίμηνο με τρίμηνο. Και τα λίγα που είχανε στην άκρη δεν μπορούν να τα ξοδέψουν πια».

ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Κληθείς να εκτιμήσει πώς θα κυλήσει το επόμενο διάστημα, ο κ. Λεμονίδης σημείωσε πως «το επόμενο διάστημα ξεκινάει με τη νέα χρονιά στις 9 Γενάρη με τις εκπτώσεις που φέτος θα είναι πιο νωρίς από άλλες χρονιές. Ευελπιστούμε ότι τουλάχιστον την περίοδο εκείνη θα έχει κάποια κίνηση ούτως ώστε να μπορέσουμε και να πουλήσουμε τα προϊόντα μας, αλλά και να μπορέσουμε να μαζέψουμε κάποια χρήματα για να μπορέσουμε να πληρώσουμε τους προμηθευτές μας, τα λειτουργικά μας έξοδα και τα υπόλοιπα έξοδα που είναι πάρα πολλά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *