Κύριο άρθροΟικονομία

Η Τράπεζα της Ελλάδος μετέφερε  σε τραπεζικό λογαριασμό της  «Δημωφέλεια» το ποσό των 1,5 εκ. ευρώ της αποζημίωσης της απαλλοτρίωσης  των 74 στρεμμάτων του Εσκί Καπού!!

Με ανακοίνωση της η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση  του Δήμου Καβάλας «Δημωφέλεια» έκανε γνωστό ότι  το πρωί  της Παρασκευής η Τράπεζα της Ελλάδος μετέφερε  σε τραπεζικό λογαριασμό της επιχείρησης το ποσό των 1,5 εκ. ευρώ της αποζημίωσης της απαλλοτρίωσης  των 74 στρεμμάτων του Εσκί Καπού από τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας για τις κατασκευαστικές ανάγκες του νέου Λιμανιού. Η πρόεδρος της «Δημωφέλεια» κ. Αναστασία Ιωσηφίδου σε δηλώσεις της έκανε λόγο για δικαίωση των προσπαθειών της επιχείρησης που είχαν αίσιο τέλος. Σημείωσε δε πως η σημερινή  ημέρα είναι ιστορική από όλες τις απόψεις για την επιχείρηση.   Όπως τονίζεται στην  ανακοίνωση «η εξέλιξη αυτή είναι βέβαιο ότι χαροποιεί κάθε Καβαλιώτη (πλην μίας δημοτικής παρατάξεως), καθώς αφενός σήμερα συντελείται η απαλλοτρίωση για την κατασκευή του εμπορικού λιμένα της πόλης και ως εκ τούτου δεν υφίσταται πλέον κίνδυνος για το έργο και αφετέρου το ποσό αυτό πολύ γρήγορα θα διατεθεί στην αγορά της Καβάλας. Η Διοίκηση της επιχείρησης διαβεβαιεί κάθε δημότη μας ότι είναι έτοιμη σε συνεργασία με τον Δήμο καβάλας να αξιοποιήσει άμεσα το ποσό αυτό προς όφελος της κοινωνίας μας, επενδύοντας σε έργα αναπτυξιακού χαρακτήρα».

ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ

Η ανακοίνωση προσθέτει ότι «Εντός των προσεχών ημερών, η επιχείρηση θα αποδεσμεύσει όλους τους λογαριασμούς του Οργανισμού Λιμένα  Καβάλας (ΟΛΚ)  προκειμένου ο ΟΛΚ να ξεφύγει από την δυσάρεστη θέση που έχει περιέλθει μετά την αναγκαστική δέσμευση τους και να αποκατασταθεί πλήρως η λειτουργία και το έργο του, στα οποία σαν Δημωφέλεια και Δήμος Καβάλας προσβλέπουμε  προς επωφελεία των συμφερόντων της πόλης μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *