«Η Τουρκία να εγκαταλείψει τον αδιέξοδο δρόμο των απειλών κατά της Κύπρου», δηλώνει ο βουλευτής, Μακάριος Λαζαρίδης

 

 

 

Συνεχίζει να προκαλεί η Τουρκία με το Κυπριακό και να ανεβάζει το πολιτικό θερμόμετρο. Ο βουλευτής κ. Μακάριος Λαζαρίδης δήλωσε πως ήρθε η ώρα να συμμορφωθεί η Τουρκία στο Διεθνές Δίκαιο.

Συγκεκριμένα είπε ότι «νομίζω ότι είναι καιρός, κάτι που τόνισε την Τρίτη και ο πρωθυπουργός, η Τουρκία να εγκαταλείψει τον αδιέξοδο δρόμο των απειλών κατά της Κύπρου αλλά και των ίδιων των τουρκοκυπρίων. Είναι άλλωστε απειλές και εναντίον της διεθνούς νομιμότητας και βεβαίως σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Είναι απειλές εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των αξιών του 21ου αιώνα. Γι’ αυτό τέτοιου είδους δηλώσεις δεν θα γίνουν ανεκτές. Οι δεκαετίες που μεσολάβησαν απέδειξαν πώς μόνο η εφαρμογή των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορούν να κλείσουν μια πληγή στην καρδιά της Μεσογείου. Οι συζητήσεις για μία ενιαία Κύπρο διζωνική και δικοινοτική, ένα ευρωπαϊκό κράτος της ειρήνης και της προόδου για το λαό και τους γείτονές του. Άλλωστε σε αυτήν την κατεύθυνση κινήθηκαν και η τηλεφωνική επικοινωνία που είχε, μία από τις πολλές, ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο Αναστασιάδη».

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ

Για τις εξαγγελίες Ερντογάν για την περίκλειστη πόλη των Βαροσίων, απάντησε ότι «η Ελλάδα καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την εξαγγελία του Τούρκου προέδρου για τον αποχαρακτηρισμό μέρους της περίκλειστης πόλης των Βαροσίων. Η εξαγγελία αυτή αποτελεί κατάφορη παραβίαση μιας σειράς αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ καθώς και των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τα οποία καλούν την Τουρκία να απέχει από μονομερείς και προκλητικές ενέργειες που αποσταθεροποιούν την περιοχή. Η κυβέρνηση υπογραμμίζει με έμφαση την ανάγκη διατήρησης του καθεστώτος της περίκλειστης πόλης και καλεί την Τουρκία να σεβαστεί τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας. Η Ελλάδα σε απόλυτο συντονισμό με την Κυπριακή Δημοκρατία παραμένει προσηλωμένη στην επίλυση του κυπριακού στη βάση μιας διζωνικής- δικοινοτικής ομοσπονδίας όπως άλλωστε ορίζουν οι σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ  και είναι συμβατή με τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης τις οποίες η Τουρκία καλείται να σεβαστεί».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση