Η Τομεάρχης Παιδείας και  Βουλευτή Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας Νίκη Κ. Κεραμέως χθες στην καβάλα για σειρά επαφών και πολιτική ομιλία

Η  ΝΟ.Δ.Ε. και  η ΔΗΜ.Τ.Ο Καβάλας  της Ν.Δ.  διοργάνωσαν  χθες εκδήλωση    για να τιμήσουν  την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας,  με κεντρική ομιλήτρια την  Τομεάρχη Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και  Βουλευτή Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, κα Νίκη Κ. Κεραμέως,   με θέμα   “Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΗΜΕΡΑ”.  Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε  στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» στις 8 το βράδυ. Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας   κ. Κεραμέως  πριν την ομιλία της είχε σειρά επαφών. Αρχικά               συναντήθηκε  στις 4.30 μμ  με τον Πρόεδρο  κ. Μητρόπουλο  και τα μέλη της Συγκλήτου στο ΤΕΙ Καβάλας, ενώ στην συνέχεια  συναντήθηκε στις 5.30 μ  στο Ξενοδοχείο GALAXY με τους θεματικούς υπευθύνους Παιδείας των ΝΟ.Δ.Ε. της Περιφέρειας   Α.Μ.Θ.  και τους Προέδρους των ΔΑΚΕ  Πρωτοβάθμιας  και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ακολούθως στις 7.30 μμ συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Καβάλας  κ. Θεόδωρο Μαρκόπουλο στο γραφείο του  και τελικά περίπου στις    8.30  το βράδυ  μίλησε  σε εκδήλωση της ΔΗΜ.Τ.Ο. και  ΝΟΔΕ Καβάλας  για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η κ. Κεραμέως σε δηλώσεις αποκλειστικά στην εφημερίδα μας αναφέρθηκε στις επαφές της αρχικά στο ΤΕΙ Καβάλας όπου ο πρόεδρος  του κ. Μητρόπουλος της έθεσε το θέμα της υποχρηματοδότησης γενικότερα των ΤΕΙ όλης της χώρας και της Περιφέρειας μας που είναι ένα κυριολεκτικό διαμάντι στον τομέα της Ανώτατης Παιδείας στην χώρα μας.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «όταν προγραμματίστηκε αυτή η επίσκεψη στην Καβάλα η έμφαση ήταν καθαρά στην Παιδεία. Για τον λόγο αυτό πρώτη προτεραιότητα ήταν να συναντηθώ  με τους εκπαιδευτικούς  προκειμένου να ακούσω εγώ η ίδια τα προβλήματα και τις ανησυχίες του εκπαιδευτικού κόσμου και βεβαίως και να επισκεφθώ  αυτό το πανέμορφο εκπαιδευτικό Ίδρυμα της πόλης σας , το ΤΕΙ για το οποίο είχα ακούσει τόσα πολλά και  το οποίο ήθελα να δω ιδίοις όμασι ακριβώς για να διαπιστώσω η ίδια το θαυμάσιο έργο που κάνει».

Στο ερώτημα αν της τέθηκε το θέμα της υποχρηματοδότησης στο ΤΕΙ του ιδίου και των άλλων ΤΕΙ της χώρας, απάντησε ότι «μου έθεσαν διάφορα ζητήματα και ήδη πολλά από αυτά μας ήταν γνωστά διότι από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα και εγώ προσωπικά  την ευθύνη του Τομέα Παιδείας της ΝΔ είχα συναντηθεί και με τον πρόεδρο των ΤΕΙ ο οποίος, γενικότερα μου είχε μεταφέρει τους προβληματισμούς των Ιδρυμάτων όσον αφορά τα διδακτορικά, όσον αναφορά την ονομασία και όσον αφορά γενικά την χρηματοδότηση  το οποίο, είναι ένα ζήτημα που δυστυχώς αγγίζει πάρα πολλούς τομείς, όχι μόνον την Ανώτατη Παιδεία αλλά γενικότερα την Παιδεία της χώρας μας».

Τέλος σε ότι αφορά την ομιλία της ανέφερε ότι μίλησε για κάτι διαφορετικό χθες το βράδυ αν και είχε πτυχές που αφορούσαν και την Παιδεία, αλλά κυρίως αναφέρθηκε γενικά στην θέση της γυναίκας   στην Ελλάδα, με αφορμή την πρόσφατη Γιορτή της Γυναίκας  στις 8 Μαρτίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση