Η σωστή εποπτεία των παιδιών των Ρομά και ο έλεγχος των επιδομάτων είναι η λύση για το πρόβλημα με τους Ρομά στην Κεντρική Πλατεία σύμφωνα με τον Θ. Μουριάδη

Η σωστή εποπτεία των παιδιών των Ρομά και ο έλεγχος των επιδομάτων είναι η λύση που προτείνει ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας κ. Θεόδωρος Μουριάδης έτσι ώστε να απομακρυνθούν τα παιδιά τους από την Κεντρική Πλατεία στην οποία επαιτούν.

Και παράλληλα έτσι θα απομακρυνθούν και οι γονείς τους σταδιακά…

Σύμφωνα με τον ίδιο «Καταρχάς το πρόβλημα έχει διαιωνισθεί και όσο πάει γίνεται και πιο έντονο. Το βιώνουμε όλοι καθημερινά και όποιοι περνάμε από την πλατεία θλιβόμαστε για την κατάντια της περιοχής αυτής. Κανείς δεν λέει ότι αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να είναι αποκλεισμένοι δεν γίνεται όμως η δράση τους να είναι εις βάρος των άλλων ανθρώπων….

Οι περισσότεροι από αυτούς δεν είναι κάτοικοι Καβάλας. Προέρχονται από το Δροσερό Ξάνθης. Για κάποιο λόγο είναι εδώ συνέχεια και νομίζω ότι βρίσκονται εδώ για τα επιδόματα. Μια από τις λύσεις λοιπόν που θα μπορούσαν να βρεθούν είναι τα επιδόματα που παίρνουν για τα παιδιά τους. Όλοι είναι πολύτεκνοι, έχουν πάρα πολλά παιδιά και αυτά τα παιδιά είναι πηγή εσόδων για αυτούς.

Επίσης τα παιδιά για να πάρουν το επίδομα πρέπει να πηγαίνουν σχολείο, κάτι που δεν γίνεται. Κανείς δεν έχει ασχοληθεί σοβαρά μέχρι τώρα για να ρωτήσει για ποιο λόγο τα παιδιά είναι εκτός σχολικών αιθουσών. Η παιδεία είναι υποχρεωτική άρα όλα τα παιδιά θα έπρεπε να είναι στο σχολείο τους. Άρα η παιδεία είναι ένας μοχλός πίεσης και όταν κινδυνεύουν να χάσουν τα επιδόματα αυτά ή τα παιδιά να πάνε σε ιδρύματα, τουλάχιστον στην ΠΑΙΔΟΠΟΛΗ ώστε να έχουν μια πιο ανθρώπινη διαβίωση, οπότε αν γίνει κάτι τέτοιο θα αρχίσουν να συμμορφώνονται με τα νόμιμα και θα πράξουν κατά πως πρέπει».

ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Ο ίδιος τόνισε ότι δεν αρκεί να γίνει εγγραφή. Πρέπει να παρακολουθούν και τα μαθήματα τους.

«Υπάρχει όμως και δεύτερος τρόπος πίεσης τόνισε ο κ. Μουριάδης. «Μιλάμε για δημοκρατία αλλά υπάρχει και η Αστυνομία που δεν είναι οι εικόνες που έχουν κάποιοι στο μυαλό τους, ότι δέρνουν κλπ. Είναι και η πρόληψη. Η Αστυνομία λοιπόν πρέπει να εντατικοποιήσει τους ελέγχους,. Δεν είναι δικαιολογία ότι και αυτοί είναι πολίτες. Ναι είναι πολίτες, αλλά ο πολίτης απαγορεύεται να ρυπαίνει τον χώρο. Δεν μπορεί ο πολίτης να πηγαίνει στα πίλαρ που έχει εκεί και να βάζει τις μπρίζες για να φορτίζουν τα τηλέφωνα τους. Θα πάθε κανείς ηλεκτροπληξία και θα έχουμε και άλλα. Και θα πάει ο Δήμος Καβάλας κατηγορούμενος στο Δικαστήριο. Άλλωστε όλοι θυμόμαστε ότι μέσα στο καλοκαίρι άναψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο επειδή κάποιος πείραξε τα πίλαρ……

Και γίναμε και ρεζίλι σε όλη την Ελλάδα. Όλα αυτά πρέπει να σταματήσουν. Και στο τέλος τέλος η Αστυνομία θα πρέπει να περνάει πιο συχνά από το σημείο αυτό. Έτσι δεν θα υπάρχουν οι καβγάδες, έχουμε καταγγελίες περί διακίνησης ναρκωτικών κλπ. Δεν ξέρω κατά πόσο ο Εισαγγελέας, ο κάθε αστυνομικός διευθυντής μπορεί όλα αυτά να τα ξεπερνάει έτσι ξώφαλτσα.  Ο Δήμος Καβάλας δεν είναι πράκτορας για να μαζεύει στοιχεία. Υπάρχουν υπηρεσίες που είναι εντεταλμένες να κάνουν αυτή τη δουλειά. Άρα πρέπει να δραστηριοποιηθούμε και ο Δήμος Καβάλας να είναι λίγο πιο αυστηρός και να κάνει μια προσπάθεια καλή. Ίσως να πρέπει να μπει και σεκιούριτι στην πλατεία. Πρέπει όμως να σταλούν και επιστολές στις αρμόδιες υπηρεσίες των υπουργείων προκειμένου όλοι να ξέρουν τι ακριβώς συμβαίνει. Ας μην ξεχνάμε τι συμβαίνει στην Αθήνα εκεί όπου η Χρυσή Αυγή βγαίνει και κάνει εκκαθαρίσεις….. Τα βάζει με μειονότητες και έχουν γίνει ήρωες. Η δημοκρατία κινδυνεύει από την ολιγωρία των οργάνων της» σημείωσε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.