«Η σχολική χρονιά ξεκινάει με τους καλύτερους οιωνούς», δηλώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καβάλας, Απόστολος Μουμτσάκης

Κανένα πρόβλημα δεν θα υπάρξει στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στην Καβάλα καθώς έχουν καλυφθεί όλα τα κενά των εκπαιδευτικών για την νέα σχολική χρονιά.   Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καβάλας κ. Απόστολος Μουμτσάκης αναφέρθηκε στις 12.500 προσλήψεις των αναπληρωτών.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «προετοιμαζόμαστε ώστε να είμαστε έτοιμοι στις 11 Σεπτεμβρίου που θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά. Πιστεύω ότι σε σχέση με τις άλλες χρονιές είμαστε πολύ πιο καλά από τη στιγμή που προηγήθηκαν περίπου 12,5 χιλιάδες προσλήψεις αναπληρωτών στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι ο μεγαλύτερος αριθμός αναπληρωτών που έχει προσληφθεί μέχρι τώρα οπότε πιστεύω ότι θα καλυφθούν τα περισσότερα κενά. Ειδικά στο νομό μας δεν θα έχουμε προβλήματα από άποψη δασκάλων, νηπιαγωγών, συναδέλφων ειδικής αγωγής. Κάποιες μικροελλείψεις θα έχουμε μόνο στις ειδικότητες, οπότε συν των χρόνω θα καλυφθούν κι αυτές. Πιστεύω ότι ξεκινάει για μας μια καλή σχολική χρονιά με το αυτονόητο, δηλαδή τα βιβλία να είναι ήδη στα σχολεία και να περιμένουν τους μαθητές για να τα μοιράσουμε την πρώτη κιόλας μέρα και το μεγαλύτερο αριθμό προσλήψεων να έχει ήδη γίνει. Σήμερα, στη Διεύθυνσή μας, θα περιμένουν να μάθουν σε ποιο σχολείο θα εργαστούν έτσι ώστε και αυτοί να προετοιμαστούν κατάλληλα».

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ

Πρόσθεσε δε πως «Η χρονιά ξεκινάει με τους καλύτερους οιωνούς και βλέποντας και κάνοντας κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Ένα άλλο θέμα που μας απασχολεί πολύ στον Σύλλογο Εκπαιδευτικών είναι κι αυτό το θέμα με τα σχολικά γεύματα που εφαρμόστηκαν για λίγες μόνο μέρες την προηγούμενη σχολική χρονιά. Κοντά στα 9 σχολεία που δέχονταν αυτά τα γεύματα πέρυσι, προστέθηκαν άλλα τρία σχολεία εδώ στο νομό μας. Και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα σχολικά γεύματα θα ξεκινήσουν από την πρώτη μέρα των μαθημάτων. Πολύ σημαντικό για τους μαθητές που το έχουν ανάγκη. Ελπίζω να μην επαναληφθεί το περσινό για να γίνει πράξη αυτό που ακούγεται, ότι από την πρώτη μέρα θα έχουμε τα σχολικά γεύματα».

ΚΑΝΟΝΙΚΑ Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ 12ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ

Για την υποχρεωτική κίνηση των μαθητών από το 12ο Δημοτικό σχολείο λόγω των εργασιών, είπε ότι «το σχολείο θα γίνει βιοκλιματικό, όμως οι εργασίες μεταφοράς όλων όσων χρειάζεται από το ένα σχολείο στα άλλα σχολεία αλλά και το πού θα πάνε οι μαθητές, δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη. Μαθαίνω ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν τέλη του Οκτώβρη άρα είμαστε πολύ κοντά στην έναρξή τους και θα έπρεπε να είχαν ήδη λυθεί αυτά τα προβλήματα. Η Πρωτοβάθμια έχει ένα σχέδιο πού θα πάνε οι μαθητές έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα με τα μαθήματα, αλλά ακόμη δεν έχει γίνει το παραμικρό.

Απ’ ό,τι γνωρίζω θα γίνει κανονικά ο Αγιασμός στο 12ο Δημοτικό σχολείο, θα ξεκινήσουν τα μαθήματα και μετά από λίγες μέρες θα γίνει η μετακίνηση των μαθητών και η μεταφορά των αντικειμένων».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.