ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

«Η στάση της τοπικής κοινωνίας είναι ενιαία και δεν είναι άλλη από το να περάσει ο αγωγός μεν, αλλά μόνο πάνω από το βουνό» δηλώνει ο Παναγιώτης Αρσονιάδης

Την ικανοποίηση του εξέφρασε σε δηλώσεις του το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής για την αλλαγή όδευσης του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ κ. Παναγιώτης Αρσονιάδης αναφορικά με την συγκέντρωση που είχαν στο Ζυγό την Πρωτομαγιά.

 

Όπως τόνισε αρχικά «Δεν μπορώ να μιλήσω για συλλαλητήριο παρά μόνο για μια συγκέντρωση στον χώρο που σταματήσαμε τα έργα, στο Ζυγός. Εκεί δεν κάναμε τίποτε άλλο από το να δώσουμε το παρόν και να στείλουμε ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι δηλαδή δεν θα επιτρέψουμε να περάσει ο αγωγός από την συγκεκριμένη περιοχή και βάσει της συγκεκριμένης όδευσης που μέχρι τώρα ισχύει!

Αυτό το δώσαμε να γίνει κατανοητό με πολύ ηχηρό τρόπο στα πλαίσια και της πρωτομαγιάτικης αργίας, στην οποία και εκδηλώθηκε αυτή μας η κίνηση.

Από εδώ και πέρα αναμένουμε πλέον και από την εταιρεία και από το υπουργείο να συμμορφωθεί στις απαιτήσεις της τοπικής κοινωνίας και φυσικά να μικραίνει ή αν θέλετε να μειώσει τα προβλήματα που δημιουργεί ο αγωγός από την συγκεκριμένη όδευση!

Και αυτό θα το κάνει αν θα περάσει πάνω από το βουνό. Νομίζω ότι ήρθε επιτέλους η στιγμή για αποφάσεις. Από τη δική μας πλευρά, όπως δείξαμε και στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας, είμαστε αποφασισμένοι για τα πάντα.

Και στο σημείο αυτό θέλω να υπενθυμίσω και στην εταιρεία και στο υπουργείο Περιβάλλοντος, ότι η τοπική κοινωνία είναι σύσσωμη στρατευμένη προς την κατεύθυνση της αλλαγής της όδευσης.

Και όταν λέω τοπική κοινωνία, εννοώ όλοι οι πολίτες, όλες οι συλλογικότητες, οι φορείς, ο Δήμος Καβάλας, η Περιφέρεια και είναι και προς τιμήν τους που έχουν εκδηλωθεί προς αυτή την κατεύθυνση».

ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΝΟ

Ο ίδιος μάλιστα τόνισε και εκτίμησε πως «νομίζω ότι το αποτέλεσμα θα είναι θετικό και τελικά θα περάσει ο αγωγός επάνω από το βουνό»!

Στο ερώτημα αν υπήρχε κάποια επικοινωνία με την εταιρεία δήλωσε ότι  «Δεν είχαμε απολύτως καμία επικοινωνία. Εξάλλου δεν είναι στον χώρο μας. Η εταιρεία αν ήθελε να επικοινωνήσει μαζί μας, θα έπρεπε να το κάνει από το 2013. Είναι αυτό άλλωστε που εμείς φωνάζουμε από το 2013. Εμείς μόνοι μας φωνάζουμε, μόνοι μας το ακούμε. Η εταιρεία δεν έκανε διαβούλευση.

Αρνείται ακόμη και σήμερα να έρθει σε διαβούλευση. Χρησιμοποιεί διάφορά προσχήματα, καταφεύγει στα μέσα ενημέρωσης, ότι τάχα μας κάλεσε σε διαβούλευση ή μας κάλεσε να μπούμε σε διαπραγμάτευση άλλου είδους με νομικούς όρους πλέον!

Ξέρετε, αυτή η  τακτική πρέπει να καταλάβουν ότι δεν περνάει. Είμαστε απλοί πολίτες, είμαστε χωριάτες όπως λένε, αλλά μέχρι ενός σημείου. Δεν μπορούν να μας κοροϊδεύουν, δεν μπορούν να παίζουν με τη νοημοσύνη μας, δεν μπορούν να μας ξεγελούν κάτω από τα μάτια μας.

Και αυτό το δώσαμε να το καταλάβει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο νομίζω και ο υπουργός  Περιβάλλοντος ο κ. Σταθάκης, στην συγκέντρωση που είχαμε πριν κάποιες ημέρες στο υπουργείο.

 

Η στάση της τοπικής κοινωνίας είναι ενιαία και δεν είναι άλλη από το να περάσει ο αγωγός μεν, αλλά μόνο πάνω από το βουνό».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *