Κύριο άρθροΥγεία

Η πρώτη ΤΟΜΥ στην Καβάλα θα λειτουργήσει στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας στην περιοχή του Αγίου Λουκά

Οριστικά και αμετάκλητα η πρώτη Τοπική Ομάδα Υγείας (ΤΟΜΥ)  στην Καβάλα θα λειτουργήσει στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας στην περιοχή του Αγίου Λουκά όπως το επιβεβαίωσε ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Αναστάσιος Καρασαββόγλου. Μάλιστα οι εργασίες για τη διαμόρφωση του πρώτου ορόφου του κτηρίου αναμένεται να ολοκληρωθούν σε περίπου δύο εβδομάδες.

Στις δηλώσεις του ο κ. Καρασαββόγλου σημείωσε πως «θα γίνει στον όροφο του Κέντρου Ψυχικής Υγείας στον Άγιο Λουκά, Αυτό που ισχύει είναι ότι έχουμε πάει, έχουμε δει το χώρο κι έχουμε αποφασίσει τι τεχνικές αλλαγές θα κάνουμε εκεί πέρα προκειμένου να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μια μονάδα υγείας. Έχουν υπογραφεί και οι σχετικές συμβάσεις από την 4η ΥΠΕ. Σήμερα (σ.σ. χθες) θα κάνουμε ένα έκτακτο Δ.Σ. στο Νοσοκομείο για να πάρουμε κι εμείς τις δικές μας αποφάσεις και ουσιαστικά εμείς ως Νοσοκομείο θα υλοποιήσουμε όλα όσα χρειάζονται εκεί πέρα, η Τεχνική μας Υπηρεσία, για να είναι έτοιμη η πρώτη ΤΟΜΥ εδώ στην Καβάλα. Και ψάχνουμε βεβαίως χώρο για τη δεύτερη».

ΠΑΛΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Κληθείς να σχολιάσει την πιθανή αξιοποίηση του παλιού Νοσοκομείου για τη δεύτερη ΤΟΜΥ, σημείωσε πως «έχει ένα βαθμό δυσκολίας η αξιοποίηση του γυάλινου κτηρίου του παλιού Νοσοκομείου και μάλλον έχει τελικά αποκλειστεί. Ψάχνουμε άλλους χώρους στο ανατολικό κομμάτι της πόλης. Θα βρούμε κάποια στιγμή, απλά φαίνεται ότι θα καθυστερήσει λιγάκι περισσότερο. Το κτήριο του Κέντρου Ψυχικής Υγείας είναι και καλό και προσβάσιμο και δεν θέλει και πολλές αλλαγές και παρεμβάσεις προκειμένου να καταστεί εύκολο για λειτουργία. Θα τελειώσει νομίζω και πολύ σύντομα, μερικές βδομάδες μόνο θα πάρει, εκτιμώ ότι θα λειτουργήσει σύντομα η πρώτη μονάδα στο χώρο αυτό. Η στελέχωση θα γίνει με γιατρούς για τους οποίους υπήρξε η σχετική προκήρυξη, έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες, επιπρόσθετοι γιατροί. Τις έχει προχωρήσει τις διαδικασίες η ΥΠΕ, θα προσληφθούν επίσης και διοικητικοί υπάλληλοι, ότι προέβλεπε εν πάση περιπτώσει το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο για την ίδρυση και λειτουργία μιας ΤΟΜΥ. Για το Νοσοκομείο Καβάλας θα αποτελέσει μια βασική δομή αναχωματική για ανθρώπους που θα έχουν προβλήματα υγείας οι οποίοι εκεί κατά κύριο λόγο θα απευθύνονται κι όχι στο Νοσοκομείο, έτσι θα πάρει σημαντικές ανάσες το Νοσοκομείο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *