Η Προκήρυξη των Πρωταθλημάτων της ΕΠΣΚ για την περίοδο 2018-19

Η ΕΠΣ Καβάλας εξέδωσε την Προκήρυξη των πρωταθλημάτων της για την περίοδο 2018-19. Αναλυτικά:

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Α ΚΑΙ Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Περιόδου 2018-2019

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας έχοντας υπόψη:

α) την αθλητική νομοθεσία που ισχύει σήμερα

β) το καταστατικό της και το καταστατικό της ΕΠΟ

γ) τους κανονισμούς της ΕΠΟ

δ) την υπ αριθμόν 2/7/2018 απόφαση της Ε.Ε. της ΕΠΣΚ.

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ

α) Τους αγώνες πρωταθλήματος περιόδου 2018-2019 μεταξύ των ομάδων της Α κατηγορίας. Το πρωτάθλημα αυτό θα διεξαχθεί σε ένα όμιλο των δεκατεσσάρων (14) ομάδων με διπλούς αγώνες και με βαθμολογία. Οι ομάδες που συμμετέχουν είναι οι παρακάτω:

 1. ΑΕ ΚΑΒΑΛΑΣ
 2. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΛΙΜΕΝΑΡΙΩΝ
 3. ΑΡΗΣ ΠΗΓΩΝ
 4. ΦΡΙΞΟΣ ΠΛΑΤΑΝΟΤΟΠΟΥ
 5. ΒΡΑΣΙΔΑΣ Ν ΠΕΡΑΜΟΥ
 6. ΒΥΡΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ
 7. ΔΟΞΑ ΘΕΟΛΟΓΟΥ
 8. ΘΕΑΓΕΝΗΣ ΘΑΣΟΥ
 9. ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΡΗΝΙΔΩΝ
 10. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΑΛΚΕΡΟΥ
 11. Μ.Α. ΦΙΛΙΠΠΩΝ
 12. ΜΑ ΑΝΤΙΦΙΛΙΠΠΩΝ
 13. ΝΑΖΙΑΝΖΟΣ Ν ΚΑΡΒΑΛΗΣ
 14. ΟΡΦΕΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ

β) Μετά την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των σωματείων – μελών της Ένωσής μας, που διεξήχθη το Σάββατο 23/6/2018, αποφασίζεται η διεξαγωγή των αγώνων πρωταθλήματος περιόδου 2018 – 2019, μεταξύ των ομάδων της Β’ κατηγορίας (θα συμπεριλαμβάνονται στην κατηγορία αυτή για έναν μόνο χρόνο τα σωματεία της Β’ και Γ’ κατηγορίας, διότι σήμερα η Ένωσή μας δεν διαθέτει τον απαιτούμενο αριθμό σωματείων στη Γ’ κατηγορία, ώστε να γίνει ένα ανεξάρτητο πρωτάθλημα στην Κατηγορία αυτή και υπάρχει κίνδυνος διάλυσής τους, διότι  είμαστε μία προβληματική Ένωση που διαθέτει σωματεία της Γ’ Κατηγορίας και στο νησί της Θάσου, με αποτέλεσμα τα έξοδα των σωματείων της Κατηγορίας αυτής να είναι δυσβάσταχτα, αφού μετακινούνται αυτά από και προς το νησί αυτό). Θα προβλέπεται όμως στην παρούσα προκήρυξη η δημιουργία εκ νέου τριών κατηγοριών την ποδοσφαιρική περίοδο 2019 – 2020, αν αυτό είναι εφικτό, με τον υποβιβασμό περισσότερων σωματείων από την ενιαία Β’-Γ’ κατηγορία στη Γ’ Κατηγορία.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε από τη Γενική Συνέλευση, κάνοντας εφαρμογή των διατάξεων του Άρθρου 7, παρ. 6 του ΚΑΠ και, προκειμένου να μη χαθεί μια ποδοσφαιρική χρονιά περιμένοντας να προβλεφθεί στην παρούσα προκήρυξη και να ισχύσει την ποδοσφαιρική 2019 – 2020, με κίνδυνο έως τότε να διαλυθούν πολλά από τα ασθενέστερα οικονομικά σωματεία μας.

Το πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας θα  διεξαχθεί σε τρεις ομίλους, με διπλούς αγώνες και με βαθμολογία, όπως προβλέπεται από τον ΚΑΠ. Οι όμιλοι αυτοί θα συγκροτηθούν με απόφαση της Επιτροπής Πρωταθλήματος της ΕΠΣ Καβάλας και θα έχουν ως κύρια βάση γεωγραφικά κριτήρια. Οι ομάδες που θα συμμετέχουν είναι οι παρακάτω:

 1. ΑΠΟΛΛΩΝ ΧΡΥΣΟΧΩΡΙΟΥ
 2. ΕΘΝΙΚΟΣ Ν. ΚΑΡΥΑΣ
 3. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΞΕΡΙΑΣ
 4. ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
 5. ΑΟ ΠΟΤΑΜΙΑΣ
 6. ΜΑΙΑΝΔΡΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑ
 7. Α.Ο. ΚΑΡΥΑΝΗΣ
 8. ΑΡΗΣ ΠΡΙΝΟΥ
 9. ΑΣΠΙΣ ΠΟΛΥΣΤΥΛΟΥ
 10. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΛΕΚΑΝΗΣ

11.ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΑΛΛΙΡΑΧΗΣ

 1. ΠΑΓΓΑΙΙΚΟΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ
 2. ΔΟΞΑ ΑΜΥΓΔΑΛΕΩΝΑ
 3. Π.Ο. ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ
 4. ΚΑΒΑΛΑ 2004
 5. ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΚΟΚΚΙΝΟΧΩΜΑΤΟΣ
 6. ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ
 7. ΜΑ ΟΡΦΑΝΙΟΥ
 8. ΜΑΚ/ΝΙΚΟΣ ΑΜΙΣΙΑΝΩΝ
 9. ΜΥΡΜΙΔΟΝΕΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
 10. ΑΡΗΣ ΖΥΓΟΥ
 11. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
 12. Α.Ε. ΠΙΕΡΕΩΝ 2004
 13. ΠΑΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
 14. ΠΑΟΚ ΑΓ ΑΝΔΡΕΑ
 15. ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΠΟΝΤ/ΔΟΥ
 16. ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ
 17. ΑΣΤΕΡΑΣ ΦΩΛΕΑΣ
 18. ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ
 19. ΑΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ
 20. ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΑΤΟΥ
 21. Ν. ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΥΡΤΟΦΥΤΟΥ
 22. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΚΡ/ΝΙΟΥ
 23. ΕΛΠΙΔΕΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
 24. Α.Ο. ΕΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ
 25. ΘΡΑΚΗ ΓΡΑΒΟΥΝΑΣ
 26. Α.Σ. ΠΑΓΓΑΙΟ
 27. ΟΙ ΛΥΚΟΙ
 28. ΔΟΞΑ ΛΥΔΙΑΣ
 29. ΦΑΡΟΣ ΜΑΡΙΩΝ
 30. ΕΛΠΙΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ
 31. ΑΕΤΟΣ ΕΡΑΤΕΙΝΟΥ
 32. ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΙΑΣΜΑΤΟΣ

καθώς και όσες ομάδες αναγνωρισθούν και εγγραφούν ως μέλη στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και την Ένωσή μας, μέχρι την ημέρα λήξης της προθεσμίας δήλωσης συμμετοχής, καθώς και σωματεία που σήμερα βρίσκονται σε αδράνεια και επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν εκ νέου, αφού προηγουμένως προβούν σε όλες τις δέουσες ενέργειες.

Επίσης, στην περίπτωση που μετά την λήξη προθεσμίας των συμμετοχών στο πρωτάθλημα,  υπάρχουν κενές θέσεις (κατηγορία Α’) τότε η Εκτελεστική Επιτροπή, και πριν διεξαχθεί η κλήρωση  των αγώνων πρωταθλήματος, έχει το δικαίωμα να συμπληρώσει τις κενές θέσεις που θα δημιουργηθούν.

Άρθρο 1: Προκήρυξη / Αρμοδιότητα

Η Προκήρυξη είναι πρόταση για την κατάρτιση σύμβασης μεταξύ της ΕΠΣΚ, ως διοργανώτριας, και των Ομάδων που μετέχουν στα Πρωταθλήματα των τοπικών μας πρωταθλημάτων Α’ και Β’ Κατηγορίας.

Η σύμβαση θεωρείται ότι καταρτίστηκε αυτόματα, χωρίς καμία επιφύλαξη, με την κατάθεση στην ΕΠΣΚ της Δήλωσης Συμμετοχής της Ομάδας.

Αποδοχή της προκήρυξης με επιφύλαξη δεν γίνεται δεκτή και οδηγεί στην επιβολή των προβλεπόμενων πειθαρχικών ποινών.

Η αρμοδιότητα διοργάνωσης των Πρωταθλημάτων Α’ και Β’ τοπικής Κατηγορίας και ορισμού και διεξαγωγής των αγώνων ανήκει στην Επιτροπή Πρωταθλήματος  της ΕΠΣΚ.

Άρθρο 2. Διατάξεις διεξαγωγής 

Όλοι οι αγώνες των Πρωταθλημάτων Α’ και Β’ Κατηγορίας διεξάγονται σύμφωνα με τις διατάξεις:

α. των Κανόνων Παιχνιδιού, που ισχύουν διεθνώς και ορίζονται από το Διεθνές Συμβούλιο της F.I.F.A.,

β. των Κανονισμών της Ε.Π.Ο.,

γ. των αποφάσεων της Ε.Ε. της ΕΠΣΚ που ρυθμίζουν ή θα ρυθμίζουν ειδικά θέματα που δεν προβλέπονται από την παρούσα.

δ. και συμπληρωματικά των αποφάσεων της Επιτροπής Πρωταθλήματος Α’ και Β΄ Κατηγορίας της ΕΠΣ Καβάλας.

Άρθρο 3: Δήλωση Συμμετοχής / Έναρξη

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο (2) κατηγορίες ανάλογα με τις συμμετοχές. Οι Ομάδες έχουν την υποχρέωση να υποβάλλουν στην ΕΠΣΚ έως την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018 και ώρα 14:00 μ.μ. για την Α’ Κατηγορία και Τρίτη 31 Ιουλίου 2018 και ώρα 14:00 μ.μ. για τη Β’ Κατηγορία, Δήλωση Συμμετοχής (πρωτότυπη) σε ειδικό έντυπο, που θα γίνει γνωστό στις ομάδες, μέσω δημοσιοποίησης στην ιστοσελίδα της Ένωσης. Η Δήλωση πρέπει να συνοδεύεται από το σχετικό παράβολο των 220 ευρώ για την Α’ Κατηγορία και 170 ευρώ για τη Β’ Κατηγορία.

Μαζί με τη Δήλωση Συμμετοχής θα κατατίθεται στην ΕΠΣΚ το Συνυποσχετικό

Διαιτησίας / Δήλωση υπογεγραμμένη από τον Νόμιμο Εκπρόσωπο του

Σωματείου/Ομάδας περί της ανεπιφύλακτης αποδοχής του Καταστατικού, των

Κανονισμών, των εγκυκλίων, των οδηγιών και των αποφάσεων F.I.F.A.,

U.E.F.A., Ε.Π.Ο. και ΕΠΣΚ, νόμιμα επικυρωμένη.

Χωρίς την υποβολή του ως άνω Συνυποσχετικού Διαιτησίας καμία Δήλωση

Συμμετοχής δεν γίνεται δεκτή.

Η Δήλωση Συμμετοχής θα συνοδεύεται από όλα τα υπόλοιπα απαραίτητα δικαιολογητικά, όπως αυτά θα κοινοποιηθούν, σε ειδικό έγγραφο, στις ενδιαφερόμενες ομάδες με την ευθύνη της Επιτροπής Πρωταθλήματος της ΕΠΣ Καβάλας.

Ομάδες, που δεν έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές υποχρεώσεις τους, προς την Ε.Π.Ο. και την ΕΠΣΚ μέχρι την ημέρα της πρώτης κλήρωσης θεωρείται ότι δεν υπέβαλλαν Δήλωση Συμμετοχής.

Σε κάθε περίπτωση κατά την οποία Ομάδες, που δικαιούνται συμμετοχής στα πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών, δεν λάβουν μέρος, η ΕΠΣΚ διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει ανάλογα το σύστημα διεξαγωγής των αγώνων.

Ως ημερομηνία έναρξης των αγώνων ορίζεται το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018.

Άρθρο 4. Επικοινωνία

Τα σωματεία στη Δήλωση Συμμετοχής υποχρεωτικά θα αναφέρουν τη διεύθυνση e-mailκαι τον αριθμό F.A.X. Για κάθε αλλαγή της διεύθυνσης αυτής θα ενημερώνεται υποχρεωτικά και άμεσα η ΕΠΣΚ.

Η αλληλογραφία της ΕΠΣΚ με τις ομάδες θα γίνεται μέσω της ιστοσελίδας μας, ή τηλεφωνικά, ή μέσω γραπτών μηνυμάτων, ή μέσω των φύλλων αγώνα, ή αν τα σωματεία τα ίδια προσέρχονται στη γραμματεία της Ένωσης για να την παραλάβουν. Για οποιαδήποτε ανάρτηση στην ιστοσελίδα της ΕΠΣΚ, θεωρείται ότι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι έλαβαν γνώση περί αυτής.

Άρθρο 5: Ειδικές διατάξεις

α) Όλοι οι αγώνες Α και Β κατηγορίας υποχρεωτικά θα διεξάγονται σε γήπεδα τα οποία θα διαθέτουν χλοοτάπητα.

 

Δεν θα ισχύει καμία εξαίρεση και όποιο Σωματείο δεν διαθέτει γήπεδο με φυσικό ή τεχνητό χλοοτάπητα δεν θα γίνεται δεκτό στο πρωτάθλημα.

β) Το αγωνιστικό πρόγραμμα στο σύνολό του  θα κοινοποιηθεί αμέσως μετά τη Δημόσια κλήρωση που θα γίνει στις 21-08-2018 και ώρα 6:30 μμ στα γραφεία της Ε.Π.Σ. ΚΑΒΑΛΑΣ.

γ) ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ: Απαγορεύεται η συμμετοχή ποδοσφαιριστών χωρίς τα δικαιολογητικά του άρθρου 18 του Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων (Δελτίο ατομικών στοιχείων και μεταβολών ποδοσφαιριστή και Κατάσταση Υγείας)

δ) Είναι υποχρεωτική ,η συμμετοχή καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, δύο ποδοσφαιριστών ηλικίας κάτω των είκοσι [20] ετών, στα πρωταθλήματα Α’ και Β’ κατηγορίας [ γεννημένος δηλαδή μετά την 1-1-1999 ].

Άρθρο 6: Επίλυση Αθλητικών Διαφορών

Οι πάσης φύσεως αθλητικές διαφορές, που ανακύπτουν από την εφαρμογή των κανονισμών και της προκήρυξης και αφορούν:

α. στις ομάδες που μετέχουν στους αγώνες των πρωταθλημάτων Α’, Β’ και Γ’

Κατηγορίας και

β. σε κάθε πρόσωπο που συνδέεται με αυτές με οποιαδήποτε σχέση και ιδιότητα,

επιλύονται μόνο από τα αρμόδια θεσμοθετημένα δικαιοδοτικά όργανα του

ποδοσφαίρου.

Με τη δήλωση συμμετοχής στο πρωτάθλημα και την αποδοχή της παρούσας οι ομάδες συμφωνούν, αποδέχονται και καθιστούν αποκλειστικά αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα για την επίλυση των διαφορών τα προβλεπόμενα από τους κανονισμούς, όπως ισχύουν κάθε φορά.

Η εν λόγω δέσμευση αποκλείει τη δυνατότητα των ομάδων να προσφύγουν, σε κάθε περίπτωση, ενώπιον των τακτικών αστικών δικαστηρίων, εκτός των περιπτώσεων που προβλέπονται στο Καταστατικό της Ε.Π.Ο και της ΕΠΣΚ.

Σε περίπτωση παράβασης της παρούσας διάταξης η Επιτροπή Πρωταθλήματος της Ένωσης παραπέμπει την παραβάτη Ομάδα στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΚ για την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων. 

Άρθρο 7. Γήπεδα / Ημέρα – ώρες έναρξης αγώνων

Όλοι οι αγώνες της Α’ και Β΄ Κατηγορίας διεξάγονται σε ημέρες που ορίζονται από την Επιτροπή και υποχρεωτικά, σε γήπεδα που θα διαθέτουν τη νόμιμη άδεια λειτουργίας και ακόμη τις προδιαγραφές του νόμου.

Δεν θα ισχύσει καμία εξαίρεση. Για την έγκυρη συμμετοχή μίας Ομάδας στα

Πρωταθλήματα Α’ και Β΄ Κατηγορίας πρέπει να δηλώνεται ένα γήπεδο ως κύρια έδρα. Οι Ομάδες όμως έχουν την δυνατότητα με την Δήλωση Συμμετοχής να ορίσουν και ένα δεύτερο γήπεδο ως εναλλακτική έδρα. Σωματείο που δεν διαθέτει γήπεδο με όλες τις προβλεπόμενες προδιαγραφές δεν θα γίνεται δεκτό στο Πρωτάθλημα.

Σε περίπτωση που το γήπεδο-έδρα Σωματείου καταστεί ακατάλληλο, προσωρινά ή μόνιμα, κατά την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, η Επιτροπή θα μπορεί να ορίζει τους αγώνες του σε άλλο γήπεδο, το οποίο θα υποδεικνύεται από το Σωματείο και θα βρίσκεται εντός των γεωγραφικών ορίων της Ένωσης μας και πληροί τους όρους της διοργάνωσης. Γήπεδο εκτός των ορίων της Ένωσης μας δεν μπορεί να δηλωθεί ως έδρα από ένα Σωματείο. Σε περίπτωση που το Σωματείο δεν δηλώσει η δεν μπορεί να δηλώσει άλλη έδρα τότε η Επιτροπή του πρωταθλήματος θα αποφασίζει για την έδρα διεξαγωγής του αγώνα.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις η Διοργανώτρια δύναται να αλλάξει την ώρα έναρξης αγώνα ή και το γήπεδο τέλεσης αυτού, υποχρεούμενη να ειδοποιήσει όλους τους ενδιαφερόμενους τουλάχιστον δώδεκα (12) ώρες πριν την έναρξή του.

Τα αιτήματα των ενδιαφερομένων Σωματείων για αλλαγή ημέρας ή/και ώρας ή/ και γηπέδου, θα πρέπει να περιέρχονται στην ΕΠΣΚ δεκαπέντε (15) ημέρες

απαραιτήτως πριν τον αγώνα, πλήρως αιτιολογημένα, προκειμένου η αρμόδια

Επιτροπή να κρίνει τη βασιμότητα ή μη του αιτήματος, πράγμα το οποίο είναι

απαραίτητο για τον σωστό προγραμματισμό και την έγκαιρη ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Τα σωματεία (με μέριμνα και ευθύνη τους) θα φροντίσουν για την γνωστοποίηση του προγράμματος στα Κοινοτικά-Δημοτικά και Εθνικά Γήπεδα τα οποία χρησιμοποιούν, έτσι ώστε να διεξάγονται κανονικά οι αγώνες και αφού προηγουμένως εξασφαλίσουν αυτά την άδεια τέλεσης αγώνα.

Άρθρο 8. Γιατρός αγώνα

Η παρουσία γιατρού αγώνα είναι υποχρεωτική. Ο γιατρός έχει την υποχρέωση να αποδείξει την ιδιότητά του με οποιοδήποτε επίσημο αποδεικτικό στοιχείο (ταυτότητα Ιατρικού Συλλόγου η σφραγίδα ή αν αποφασίσει  περί αυτού η Ομοσπονδία). Ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 16 του ΚΑΠ.

Άρθρο 9. Υποβολή Ενστάσεων – Εκδίκαση ενστάσεων – Παράβολο ενστάσεων

Για την υποβολή και την εκδίκαση ενστάσεων ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 23 και 24 του ΚΑΠ. Το ποσό, δε, του παραβόλου για την υποβολή ένστασης καθορίστηκε μετά από απόφαση του Δ.Σ. στα πενήντα (50) ευρώ.

Άρθρο 10. Ώρα προσέλευσης ομάδας – Αλλαγές ποδοσφαιριστών – Μπάλες

Για την ώρα προσέλευσης των ομάδων στο γήπεδο, τις αλλαγές των ποδοσφαιριστών και τις μπάλες ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 16 του ΚΑΠ.

Άρθρο 11. Άδεια τέλεσης αγώνα

Για την άδεια τέλεσης αγώνα υπεύθυνο είναι το γηπεδούχο σωματείο, ως προβλέπει το άρθρο 21 του ΚΑΠ, καθώς επίσης φέρει ευθύνη για τη λήψη ενδεικνυόμενων μέτρων για την τήρηση της τάξης στα αποδυτήρια, τις εξέδρες και τον εν γένει χώρο του γηπέδου, για την εφαρμογή κάθε μέτρου που στοχεύει στην εξυπηρέτηση, την άνεση και την ασφάλεια των φιλάθλων.

Άρθρο 12. Κύπελλο Ήθους

Η ΕΠΣ Καβάλας, με απόφαση του Δ.Σ., έχει θεσμοθετήσει την απονομή Κυπέλλου Ήθους στα σωματεία που δεν τους έχει επιβληθεί ποινή καθ’ όλη τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού έτους.  

Άρθρο 13. Προπονητές

Όλα τα σωματεία της Α’ Κατηγορίας είναι υποχρεωμένα να απασχολούν προπονητή, ενώ αυτά της Β’ προαιρετικά. Όμως, σύμφωνα με το άρθρο 5 και 6 του Κανονισμού Προπονητών Ποδοσφαίρου, όσα σωματεία απασχολούν, υποχρεωτικά ή προαιρετικά, προπονητή, αυτός πρέπει οπωσδήποτε να είναι κάτοχος διπλώματος UEFA C και άνω τουλάχιστον και για τους βοηθούς προπονητές το πιστοποιητικό UEFA C τουλάχιστον. Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την έκδοση Δελτίου Πιστοποίησης, το οποίο είναι αναγκαίο για την άσκηση των καθηκόντων προπονητή, είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της ΕΠΣ Καβάλας.

Προσοχή: Κανένα πρόσωπο δεν έχει το δικαίωμα να ασκεί καθήκοντα  προπονητή, αν δεν συμπεριλαμβάνεται στο άρθρο 5 του Κανονισμού Προπονητών Ποδοσφαίρου και ταυτόχρονα δεν είναι κάτοχος Δελτίου Πιστοποίησης που εκδίδει για το λόγο αυτό η ΕΠΣ Καβάλας. 

Οι προπονητές θα φέρουν την Ειδική Ταυτότητα και το Δελτίο Πιστοποίησης

Προπονητή που εκδίδει η Ε.Π.Ο και η ΕΠΣΚ.

Σε κάθε, τυχόν, αλλαγή Προπονητή τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα πρέπει να κατατίθενται στην ΕΠΣΚ (Τμήμα Προπονητών), εντός δέκα πέντε (15) ημερών, διαφορετικά θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες από τους κανονισμούς κυρώσεις.

Άρθρο 14: SUPER CUP

Η αυλαία της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου θα ανοίγει υποχρεωτικά με έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, μεταξύ της Κυπελλούχου και της Πρωταθλήτριας Α’ Κατηγορίας ομάδας της χρονιάς που έληξε και θα ονομάζεται SUPER CUP «ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΡΑΦΤΟΠΟΥΛΟΣ».

Άρθρο 15. Ποδοσφαιριστές. Επιτρεπόμενες αλλαγές στον αγώνα. (Άρθρο 16,18 και 19 ΚΑΠ)

Απαγορεύεται η συμμετοχή ποδοσφαιριστών χωρίς τα δικαιολογητικά του άρθρου 18 του Κ.Α.Π.

Είναι υποχρεωτική η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η χρησιμοποίηση επτά (7) ποδοσφαιριστών που δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες.

Επιτρέπεται η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η χρησιμοποίηση έως τεσσάρων (4) ποδοσφαιριστών, που δεν δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες.

Επιτρέπεται η αντικατάσταση τόσων ποδοσφαιριστών, όσων προβλέπει το άρθρο 16 του ΚΑΠ.

Άρθρο 16. Άνοδος – Υποβιβασμός

Α’ Κατηγορία: Η ομάδα που θα καταλάβει την  πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα θα διεκδικήσει την άνοδο στη Γ’ Εθνική Κατηγορία, όπως προβλέπει η προκήρυξη της ΕΠΟ. Αναλυτικά οι περιπτώσεις ανόδου και υποβιβασμού των ομάδων ανά κατηγορία:

 

Α/Α ΑΝΟΔΟΣ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΑΠΟ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΑΠΟ Α’ ΣΕ Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΟΔΟΣ ΑΠΟ Β’ ΣΕ Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
1 14-1=13 13+4=17 17-6=11 11+3=14
2 14-1=13 13+3=16 16-5=11 11+3=14
3 14-1=13 13+2=15 15-4=11 11+3=14
4 14-1=13 13+1=14 14-4=10 10+4=14
5 14-1=13 13+0=13 13-4=9 10+5=14

 

α) Στις περιπτώσεις (1), (2) και (5) αν δεν ανέλθει ο πρωταθλητής μας στη Γ’ Εθνική Κατηγορία, τότε θα μειωθεί ο αριθμός των ομάδων που προβιβάζονται από τη Β’ Κατηγορία στην Α’ κατά (1) σωματείο.

β) Στις περιπτώσεις (3) και (4), αν ο πρωταθλητής μας δεν ανέλθει στη Γ’ Εθνική Κατηγορία, τότε θα αυξηθεί ο αριθμός των ομάδων που υποβιβάζονται από την Α’ στη Β’ Κατηγορία κατά (1)  σωματείο.

γ) Μετά την άνοδο και τον υποβιβασμό των ομάδων ανά κατηγορία, στη νέα ποδοσφαιρική περίοδο 2019 – 2020 οι ομάδες θα είναι (14) στην Α’ Κατηγορία, (20) στη Β’ Κατηγορία και όσες ομάδες απομείνουν θα υποβιβαστούν και θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα της Γ’ Κατηγορίας.

δ) Μετά τον υποβιβασμό των ομάδων από την Α’ Κατηγορία στη Β’ και την άνοδο των ομάδων από την Β’ στην Α’ κατηγορία, για την ποδοσφαιρική περίοδο 2019 – 2020 θα παραμείνουν στη Β’ κατηγορία είκοσι (20) ομάδες. Αν μεταξύ τριών ομάδων που κατέλαβαν την ίδια θέση στον πίνακα της τελικής βαθμολογίας στους τρεις ομίλους, πρέπει να υποβιβαστεί μία ή δύο ομάδες, τότε οι τρεις αυτές ομάδες θα δώσουν αγώνες κατάταξης όπως προβλέπει το άρθρο 20 του ΚΑΠ και θα υποβιβαστεί/υποβιβαστούν η χειρότερη/χειρότερες βαθμολογικά ομάδες από το νέο πίνακα βαθμολογίας των αγώνων κατάταξης.

ε) Την ποδοσφαιρική περίοδο 2019 – 2020 το πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας θα διεξαχθεί σε έναν  όμιλο των δεκατεσσάρων (14) ομάδων, το πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας σε δύο (2) ομίλους των δέκα (10) ομάδων έκαστος και το πρωτάθλημα της Γ’ Κατηγορίας σε δύο ομίλους με αριθμό ομάδων ανά όμιλο ανάλογα με τον αριθμό των σωματείων που θα δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα της κατηγορίας αυτής. 

Άρθρο 17. Έπαθλα πρωταθλήματος

Στην πρωταθλήτρια Ομάδα κάθε κατηγορίας (και Ομίλου) θα απονεμηθεί κύπελλο.

Άρθρο 18. Ραδιοτηλεοπτικά δικαιώματα – Μπάλα Πρωταθλήματος

Τα Ραδιοτηλεοπτικά δικαιώματα ανήκουν στην ΕΠΣ Καβάλας και σε όποια συμφωνία προχωρήσει αυτή, τα Σωματεία υποχρεούνται να την αποδεχθούν.

Άρθρο 19: Τελικές διατάξεις

Η οικονομική εγκύκλιος της Ε.Π.Ο. και οι όποιες σχετικές αποφάσεις της Ε.Ε. της Ε.Π.Ο. και της ΕΠΣ Καβάλας αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της παρούσας Προκήρυξης την οποία και συμπληρώνουν.

Για ότι δεν προβλέπεται από την Προκήρυξη αυτή, από τις διατάξεις των Κανονισμών της Ε.Π.Ο. ή για οποιοδήποτε θέμα που θα παρουσιαστεί και δεν καλύπτεται από την παρούσα Προκήρυξη θα αποφασίζει η Εκτελεστική Επιτροπή (Ε.Ε.)της ΕΠΣ Καβάλας στο πλαίσιο του Καταστατικού της και του ορθού και του δίκαιου.

Φωτό: Λάσκαρης Τσούτσας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.