«Η προβολή συνεχίζεται, ο τουρισμός είναι το βαρύ μας περιπολικό» τονίζει η Πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Αναστασία Ιωσηφίδου

Η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας  τρέχει και δεν φτάνει αυτό το διάστημα καθώς υπάρχουν πολλές προγραμματισμένες δράσεις για το εγγύς διάστημα και ιδιαίτερα στο κομμάτι τη τουριστικής προβολής του Δήμου Καβάλας.  Η κ. Ιωσηφίδου έκανε σχετικές δηλώσεις.

Η Κ. Ιωσηφίδου μεταξύ άλλων ανέφερε ότι  «Η τουριστική προβολή της Καβάλας συνεχίζεται έστω και αν ακόμη δεν έχουμε σύνθεση της τουριστικής επιτροπής.

Έχω δώσει εντολή στους αρμόδιους υπαλλήλους του Δήμου Καβάλας προκειμένου να ενοχλήσουν τηλεφωνικά τους εμπλεκόμενους φορείς οι οποίοι ακόμη δεν έχουν ορίσει τον εκπρόσωπό τους, ώστε αυτό να εξασφαλισθεί κατά το δυνατόν συντομότερα. Ο τουρισμός εκτός από τη «βαριά βιομηχανία» είναι κι ένα «έργο», διότι βάζουμε τα θεμέλια μιας μετέπειτα δυναμικής ανάπτυξης. Βέβαια το ότι δεν έχουμε Τουριστική Επιτροπή δεν σημαίνει ότι δεν κάνουμε τουριστική δράση και δη προβολή. Η επιτροπή πήρε αποφάσεις σε πολλά θέματα που χρειάζονται υλοποίηση.

Οι αποφάσεις πάρθηκαν πριν τον Μάρτιο του 2017 και από εκεί εμείς συνεχίζουμε έστω και αν εκπρόσωπος δεν υπάρχει».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Στο ερώτημα πως απαντά  στον δημοτικό σύμβουλο κ. Μάκη Παπαδόπουλο, που διαμαρτύρεται για τη μη δυναμική προβολή του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων ως προστατευόμενη μνημείο της UNESCO από την ιστοσελίδα του δήμου και της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, η ίδια δηλώνει ότι   « Οι Φίλιπποι προβάλλονται δυναμικά όπου κι αν πηγαίνουμε με έντυπο υλικό, επισημαίνοντας ότι είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Παράλληλα περιμένουμε τη έναρξη λειτουργίας μιας νέας ιστοσελίδας, «visit kavala», που θα διαθέτει μετάφραση σε πολλές γλώσσες για ακόμη δυναμικότερη προβολή. Η ιστοσελίδα θα είναι ξεχωριστή, μεταφράζεται σε πολλές γλώσσες και θα παίρνει ο καθείς τις απαραίτητες πληροφορίες».

SHOW

Στο ερώτημα στην συνέχεια αν νοιώθει  σίγουρη για την επιτυχία του φετινού Kavala Air Sea Show, σχολίασε ότι  « Η φετινή διοργάνωση θα είναι δυναμικότερη από την περσινή κι ευχόμαστε να μας βοηθήσουνε οι καιρικές συνθήκες. Κατά τη διάρκεια της συμμετοχής μας στην έκθεση της Αθήνας προβάλαμε δυναμικά το Air Sea Show, με γιγαντοαφίσα εκτός εκθεσιακού κέντρου που θα παραμείνει αναρτημένη για δύο επιπλέον εβδομάδες. Εξάλλου, πρόκειται για ένα εστιασμένο και ιδιαίτερο γεγονός, που παρόμοιό του δεν υπάρχει σε ολόκληρη τη χώρα. Μέσω της διοργάνωσης φυσικά προβάλλεται δυναμικά η Καβάλα και σε κατοίκους της νότιας Ελλάδας. Θα είναι πιο δυναμικό το σόου από πέρσυ. Είναι ένα ελεύθερο και ξεχωριστό σόου που συγκεντρώνει χιλιάδες επισκέπτες και προβάλλεται μέσα από αυτό η Καβάλα και στους νοτιοελλαδίτες. Προβάλλουμε την Καβάλα για να επιμηκύνουμε την τουριστική περίοδο».

Εξελίσσεται ομαλά η προετοιμασία της διοργάνωσης Wood Water Wild Festival, ρωτήσαμε την κ. Ιωσηφίδου και εκείνη απάντησε ότι  « Είμαστε πανέτοιμοι και μάλιστα στην επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ θα εγκρίνουμε και τον προϋπολογισμό της διοργάνωσης.

Και για το  COSMOPOLIS πανέτοιμοι είμαστε και για το συγκεκριμένο δυναμικό γεγονός. Ήδη έχουμε αναρτήσει στην ιστοσελίδα μας τα συναυλιακά συγκροτήματα που θα έρθουν από το εξωτερικό, προκειμένου να διαδοθεί ταχύτερα και μάλιστα ήδη η ανταπόκριση που σημειώνεται είναι πολύ μεγάλη. Περιμένουμε επομένως ότι η φετινή συμμετοχή θα είναι περισσότερο αυξημένη σε σύγκριση με όλες τις προηγούμενες χρονιές. Πάμε καλά και ετοιμάζουμε ένα πολύ δυναμικό σόου ελπίζοντας σε σύμμαχο τον καιρό».

ΙΝΔΙΑ

Αναφορικά με την προβολή στην Ινδία η ίδια τόνισε ότι  « Συνεχίζονται οι επαφές μας με τους τουριστικούς πράκτορες της Ινδίας, ακόμη και με τους παραγωγούς των ταινιών του Bollywood. Οι νέες αγορές προς τις οποίες στοχεύει άνοιγμα και η υπουργός τουρισμού Έλενα Κουντουρά είναι η Ινδία και η Κίνα. Η Ελλάδα φιλοδοξεί να διεκδικήσει μεγάλο μερίδιο από την αγορά της Ινδίας που μετρά εκατομμύρια τουρίστες σε όλο τον κόσμο. Κομμάτι από το μερίδιο διεκδικεί φυσικά και η Καβάλα μέσω των ενεργειών μας.

Πέραν από τις συχνές ηλεκτρονικές επαφές, διαθέτουμε αποκλειστικό αντιπρόσωπο στην Ινδία που έχει αναλάβει την προβολή μας. Ο ίδιος θα μας προβάλλει και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, βάσει συνεργασίας που έχουμε υπογράψει ως ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ. Και όλα αυτά όταν ο ΕΟΤ ο ίδιος συμμετέχει και πιστεύει σε αυτή την αγορά. Η Ελλάδα θέλει να πάρει μεγάλο μερίδιο της αγοράς αυτής και όταν βλέπουμε το επίσημο κράτος να κάνει δουλειά για την Ινδία παίρνουμε και εμείς δύναμη να συνεχίσουμε. Η Καβάλα πρέπει να ακουσθεί και έτσι θα έρθει και ο επενδυτής που χρειαζόμαστε».

ΕΠΕΝΔΥΣΗ

Αναφορικά με το ενδεχόμενο νέας τουριστικής επένδυσης δήλωσε  ότι  « Έρχονται στην περιοχή μας Τούρκοι επενδυτές, που ενδιαφέρονται για το κτήριο του παλιού νοσοκομείου, ενώ ήδη έχει αγοραστεί ακίνητο στη Νέα Καρβάλη και γενικότερα διαπιστώνουμε αυξημένο ενδιαφέρον επενδυτών από τη γειτονική χώρα για την κατασκευή ξενοδοχειακών μονάδων. Βεβαίως, να υπενθυμίσω ότι καθήκον της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ είναι να προβάλλει τουριστικά τον τόπο και όχι να πείθει επενδυτές για την αύξηση των κλινών. Χρειαζόμαστε ωστόσο και την ενεργή στήριξη του υπουργείου και της κυβέρνησης. Αυτό την προσοχή από την κυβέρνηση την ζητήσαμε από την κ. Κουντουρά. Της δείξαμε ακίνητα, της είπαμε να βοηθήσει και νομίζω ότι κάτι θα γίνει. Απλά χρειάζεται και η βοήθεια του κράτους για να γίνει κάτι καλό και σωστό. Για αυτό και είπαμε στην κ. Κουντουρά μαζί με τη Δήμαρχο ότι υπάρχει σχέδιο προγραμματικής σύμβασης που έχει ελεγχθεί από τον κ. Αλεξιάδη ενώ της ζητήσαμε να επέμβει για να δούμε τι μπορεί να γίνει ώστε άμεσα να γίνει κάτι και στο κομμάτι το κτηριακό».

Όσο για το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων στα Κηπιά είναι κατά την κ. Ιωσηφίδου ένα αξιόλογο Μουσείο. «Προσωπική επαφή δεν είχα. Αν το επιθυμεί να έρθει στην Καβάλα, εμείς απλά θα τον βοηθήσουμε» σημείωσε με έμφαση. .

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση