ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Η Περιφέρεια συμμετέχει στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου

Στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου θα συμμετάσχει στις 7 Μαρτίου  η Περιφέρεια  ΑΜΘ. Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Κώστα Αντωνιάδη  έχουν ήδη προγραμματιστεί συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες ενώ παρόν θα είναι και ο αναπληρωτής υπ. Εξωτερικών κ. Φούχτελ.

Ο κ. Αντωνιάδης τόνισε αρχικά ότι «Όπως είναι ήδη γνωστό η Περιφέρεια ΑΜΘ συμμετείχε σε 3 θεματικές εκθέσεις τουρισμού που έγιναν στη Ρουμανία, Βουλγαρία και Σερβία. Τα μηνύματα είναι ιδιαίτερα θετικά για το 2018 ενώ η παρουσία μας σε αυτές τις εκθέσεις δεν ήταν απλή αν και οι χώρες αυτές μας γνωρίζουν πολλά χρόνια.

Ωστόσο η παρουσία μας ήταν απαραίτητη για να δείξουμε τον σεβασμό που τρέφουμε σε αυτούς τους λαούς, αφετέρου θέλαμε να εξυπηρετήσουμε τους ανθρώπους του τουριστικού κλάδου, τους ξενοδόχους, τους εστιάτορες, τους ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων που μέσα από το Περίπτερο της Περιφέρειας έκαναν επαφές, πρόβαλαν τις επιχειρήσεις, συνεννοήθηκαν με τουρ οπεράτορ και κέρδισαν τις θετικές εντυπώσεις.

Τα μηνύματα όπως έχω  πει είναι θετικά και αναμένουμε για το 2018 σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ξενοδόχων να έχουμε καλούς αριθμούς τουριστών. Όλα δείχνουν και αυτή είναι και η προσπάθεια μας, η Περιφέρεια ΑΜΘ να γίνει πόλος έλξης όχι μόνο για τις Βαλκανικές χώρες αλλά και για κάθε άλλη χώρα».

ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Βέβαια η Περιφέρεια ΑΜΘ  θα συμμετάσχει και στη μεγαλύτερη έκθεση που θα γίνει στο Βερολίνο, στη διάσημη έκθεση τουρισμού. «Η Περιφέρεια ΑΜΘ θα είναι εκεί και θα δώσει το παρόν της, γιατί η αγορά της Γερμανίας είναι μεγάλη και μας ενδιαφέρει πολύ.

Προσδοκούμε σε επισκέψεις από εκεί. Η Περιφέρεια λοιπόν διαθέτει το σταντ που έχει μισθώσει από τον ΕΟΤ ώστε από εκεί να προβληθούν οι δικές μας επιχειρήσεις. Έχουμε ήδη κλείσει ραντεβού με μεγάλα τουριστικά γραφεία, με δημοσιογράφους και παράλληλα θα συναντηθούμε και με τον γερμανό υπουργό  κ. Φούχτελ, ενώ θα συναντηθούμε και με αεροπορικές εταιρείες προκειμένου να ενισχύσουμε τις πτήσεις προς το αεροδρόμιο Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος».

Για μια ακόμη φορά ο σκοπός της Περιφέρειας είναι ότι ο τουρισμός να βρίσκεται στο επίκεντρο του επιχειρησιακού και αναπτυξιακού σχεδιασμού» .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *