ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Η Περιφέρεια ΑΜΘ θα συμμετάσχει στην Έκθεση «Ελλάδος Γεύση»

Η Περιφέρεια ΑΜΘ θα συμμετάσχει στην Έκθεση «Ελλάδος Γεύση» που θα πραγματοποιηθεί από 10 – 13 Μαΐου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Κώστας Αντωνιάδη θα είναι μία καλή ευκαιρία προβολής των γεύσεων της περιοχής μας.

Όπως τόνισε αρχικά  «Πράγματι η Περιφέρεια μας θα συμμετάσχει από 10 έως 13 Μαΐου στην έκθεση που πραγματοποιείται στην Αθήνα και που έχει ως σκοπό να προβάλλουμε τη γαστρονομία μας, αυτό το σημαντικό τομέα με τα προϊόντα που διαθέτει και δη τα εξαιρετικά αγαθά που διαθέτει η Περιφέρεια ΑΜΘ προκειμένου να δείξουμε ότι αυτός ο τόπος είναι ευλογημένος. Ο τουρισμός βρίσκεται στο επίκεντρο του στρατηγικού μας σχεδιασμού και θέλουμε να δείξουμε ότι η γαστρονομία έχει άμεση σχέση με τον τουρισμό.

Άλλωστε δύο πράγματα που κάνουν εντύπωση στον τουρισμό είναι αφενός η φιλοξενία στο μέρος που επισκέφθηκε ο κάθε τουρίστας και το δεύτερο είναι η γαστρονομία, το τι έχει φάει δηλαδή.  Για αυτό και η Περιφέρεια ΑΜΘ έβαλε για τις δράσεις της μέσα στο 2018 να συμμετάσχει σε τουριστικές εκθέσεις».

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Πρόσθεσε δε πως «Μια εξ αυτών των δράσεων είναι και η έκθεση στην Αθήνα όπου η παρουσία μας εκεί θα κάνει γνωστή την ύπαρξη των παραγόμενων αγαθών της περιοχής μας.

Θα είναι εκεί γεύσεις από όλη την Ελλάδα ενώ εκτός από τις επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου εμείς ως Περιφέρεια δείχνουμε ότι στηρίζουμε και την επιχειρηματικότητα της γαστρονομίας και δη τις τοπικές επιχειρήσεις, όπως τα παραγόμενα σπαράγγια, τα σταφύλια μας, τα κρασιά μας και άλλα πολλά.

Για αυτό και συνδυάζουμε τις εκθέσεις του πρωτογενούς τομέα με τη δική μας παρουσία ως Περιφέρεια ΑΜΘ. Οι παραγωγοί εξάλλου που θα συμμετάσχουν θα είναι περί τις 20 τοπικές επιχειρήσεις και αυτό αποδεικνύει και εμπράκτως ότι η Περιφέρεια στηρίζει αυτούς τους τομείς παραγωγικότητας».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *