Η Περιφέρεια ΑΜΘ επενδύει και στον εναλλακτικό τουρισμό

Στη Διεθνή Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού στο Ντίσελντορφ συμμετείχε η Περιφέρεια ΑΜΘ από τις 31 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Κώστα Αντωνιάδη η έκθεση αυτή ήταν εξαιρετικής σημασίας.

Συγκεκριμένα είπε ότι «είναι μία πάρα πολύ σημαντική έκθεση, εναλλακτικού τουρισμού, δηλαδή απευθύνεται σε εξειδικευμένους τουρίστες που ασχολούνται με αναρρίχηση, πεζοπορία, καγιάκ, ψάρεμα. Επομένως ήταν μία στοχευμένη δράση της Περιφέρειάς μας, η οποία συμμετείχε σ’ αυτήν τη σημαντική έκθεση.

Τις 3 μέρες που διήρκησε –ξεκίνησε την Παρασκευή και τελείωσε την Κυριακή- περίπου 60 χιλιάδες άνθρωποι παρουσιάστηκαν και ζήτησαν πληροφορίες απ’ όλους τους εκθέτες. Απευθύνεται κυρίως σε χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης, όπως η Γερμανία, η Αυστρία, η Ελβετία, η Σουηδία. Σε ανθρώπους που ταξιδεύουν γι’ αυτόν το λόγο. Κι επειδή σκοπός και προτεραιότητα της Περιφέρειάς μας είναι να υπάρξει επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου κι αυτό μπορούμε να το πετύχουμε μόνο αν επενδύσουμε σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Είναι γνωστό ότι τη full season, δηλαδή, Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο, τα ξενοδοχεία είναι γεμάτα λόγω του ήλιου και της θάλασσας, λόγω των πανέμορφων παραλιών και νησιών που διαθέτουμε. Αλλά για να μπορέσουμε να προελκύσουμε τουρίστες και τους μήνες Απρίλιο, Μάιο ή τον Οκτώβριο, πρέπει να επενδύσουμε σε τέτοιες μορφές τουρισμού. Γι’ αυτόν το λόγο συμμετείχαμε.

Το θετικό είναι ότι είχαμε μια σειρά από συναντήσεις με μεγάλα τουριστικά γραφεία, με tour operators, οι οποίοι βάζουν σιγά- σιγά την περιφέρειά μας, βάζουν την περιοχή μας στον χάρτη τους, στον οδηγό- χάρτη, προκειμένου να φέρουν τουρίστες. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε σημαντικά μονοπάτια και η Καβάλα αλλά και η Θάσος. Δίπλα έχουμε τα Τέμπη του Νέστου, όπου εκεί μπορούν να κάνουν μια σειρά από δραστηριότητες οι οποίες πραγματικά έχουν σχέση με αναρρίχηση, με κανό- καγιάκ κλπ. Επομένως, εμείς συνεχίζουμε την προσπάθεια για να υπάρξει επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.