«Η πατρίδα στους προέδρους των τοπικών και στους εθελοντές πρέπει να δώσει εύφημο μνεία και έπαινο» τονίζει ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ 

Στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας ήταν την Τετάρτη ο δήμαρχος Θάσου κ. Κώστας Χατζηεμμανουήλ για τις καταστροφικές πυρκαγιές του Σεπτεμβρίου στο νησί. Ο ίδιος σχολίασε πως οι εθελοντές που έδωσαν το είναι τους για την κατάσβεση των πυρκαγιών είναι άξιοι συγχαρητηρίων και δεν πρέπει να οδηγούνται στη δικαιοσύνη.

Αναλυτικά στις δηλώσεις του ο κ. Χατζηεμμανουήλ σημείωσε πως «σε συνέχεια της προκαταρκτικής ένορκης εξέτασης που έγινε για τις πυρκαγιές του Σεπτεμβρίου στη Θάσο, τώρα κλήθηκαν όλα τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου για να καταθέσουν ανωμοτί αυτή τη φορά, χωρίς όρκο, σχετικά με τις συνθήκες της πυρόσβεσης κι για ότι άλλο μέτρο έχει ληφθεί. Οι πρόεδροι των τοπικών και οι εθελοντές ήταν αυτοί που με αυταπάρνηση, με κίνδυνο της ζωής τους και με τραυματισμούς έδωσαν από το πρώτο λεπτό το παρών σε όλα τα μέτωπα και είναι αυτοί που έσβησαν τη φωτιά. Γιατί η φωτιά σβήνει τις πρώτες ώρες και με την παρουσία του ανθρώπου. Δεν σβήνει όποτε θέλουμε εμείς και δεν περιμένει».

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΤΟΗΘΕΙ

Συμπλήρωσε δε με έμφαση «άρα λοιπόν δεν πρέπει να απογοητεύουμε τους εθελοντές, δεν πρέπει να πτοηθεί το σθένος και η επιθυμία τους, που ξέρω ότι δεν θα συμβεί αυτό, γιατί αυτοί οι άνθρωποι δεν κινούνται με διαταγές αλλά τους διατάζει η καρδιά τους και η αγάπη τους για τον τόπο τους. Αυτή τη στιγμή λοιπόν αν θέλουμε να αναζητήσουμε υπόπτους και υπαίτιους, θα το πω για πολλοστή φορά, ας τους ψάξουμε στα υπουργεία. Γιατί οι φωτιές δεν σβήνουν από τις μαλακές πολυθρόνες ούτε των υπουργών ούτε των γενικών γραμματέων, αλλά σβήνουν σώμα με σώμα. Σε μια πάλη άνιση και επικίνδυνη. Επίσης να πω το εξής. Η χώρα μας υπέστη καταστροφές από πυρκαγιές όλες αυτές τις δεκαετίες. Να μας πουν στον προϋπολογισμό πότε μερίμνησαν για να ενισχύσουν το σμήνος των εναέριων μέσων, ακόμα και σήμερα νοικιάζουμε και πληρώνουμε υπέρογκα ποσά για τα Έρικσον και για τους πιλότους. Αντίθετα, σπεύδαμε να αγοράσουμε υποβρύχια που γέρνουν. Εμένα με απασχολεί ο εθελοντισμός και δεν θέλουμε να πληγεί το φρόνημα των εθελοντών. Οι εθελοντές κατέχουν το υψηλότερο βάθρο της αγάπης και της συνείδησης του κόσμου, ξέρουμε πάρα πολύ καλά ποιοι είναι, ξέρουμε ότι οι Θάσιοι αγαπούν τον τόπο τους και με αυταπάρνηση θα συνεχίσουν να τον προστατεύουν.  Η πατρίδα στους προέδρους των τοπικών και στους εθελοντές πρέπει να δώσει εύφημο μνεία και έπαινο. Κι όχι να τους ταλαιπωρήσει. Εγώ ως δήμαρχος το έχω πει και με αυτήν την αφορμή θα το ξαναπώ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και ένα εύγε στους Θάσιους που πραγματικά αναμετρήθηκαν με τις φλόγες όλες εκείνες τις εφιαλτικές μέρες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.