ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών θα περάσει και από την Καβάλα

Μάκης Παπαδόπουλος
Χαράλαμπος Χρυσανίδης
Αλέξης Πολίτης Βίλλυ Κονδυλίδου
Κίμων Παπαδόπουλος Χρήστος Γάκης
Θόδωρος Μαρκόπουλος
Έφη Βαλίλα

Προ των πυλών είναι  η 14η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών η φλόγα της   οποίας  θα περάσει  από την Καβάλα το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου.  Η υποδοχή της φλόγας θα πραγματοποιηθεί  στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας στις 8 το βράδυ και αφού θα διασχίσει την παραλιακή οδό θα καταλήξει στο Πευκοδάσος της συνοικίας των Πεντακοσίων όπου μαζί με τον  Σύλλογο  Πεντακοσίων στις 9 το βράδυ περίπου θα γίνει η τελετή αφής της φλόγας.

Στο πλαίσιο αυτό  ο  πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Δωρητών Οργάνων Σώματος Καβάλας «Στέλλα Μανώλα- Κούρτη», κ. Παπαζωγράφος  ο  πρόεδρος του Συλλόγου Αγίας Βαρβάρας & Πεντακοσίων κ. Φιλόγλου Γιώργος ,όπως επίσης και ο  Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας κ. Καρασαββόγλου και εκπρόσωποι από δρομείς που θα τρέξουν στην 14η Πανελλήνια λαμπαδηδρομία, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου.

Στην λαμπαδηδρομία θα συμμετέχουν εθελοντές αιμοδότες, πρόσφυγες, ο ΣΕΒΑΣ, , το Santa Basketball Club Kavala, το CLUB OFF 4×4 Καβάλας και η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας.

Η συνέντευξη δόθηκε στις 12.00, στο Πευκοδάσος της συνοικίας των Πεντακοσίων (στο αναψυκτήριο), ενώ εκτός από την λαμπαδηδρομία έγινε αναφορά και στο  διήμερο Λαϊκό Πανηγύρι που θα πραγματοποιηθεί 3 / 4 Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Παπαζωγράφος σημείωσε πως η Λαμπαδηδρομία εντάσσεται στην συνολική  προσπάθεια των  αιμοδοτικών Συλλόγων   που έχει  ως άμεσο στόχο, την επαγρύπνηση της κοινωνικής ευαισθησίας των πολιτών μας στο θέμα της αιμοδοσίας. Ανέφερε μάλιστα ότι είναι η 4η φορά που  η Καβάλα υποδέχεται την Λαμπαδηδρομία που ξεκίνησε στις 26 Αυγούστου από την Πάτρα και θα καταλήξει στις 14 Οκτωβρίου στην Αθήνα.

ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Στην  ομάδα των Λαμπαδηδρόμων από πλευράς Καβάλας θα συμμετάσχουν 40 άτομα μεταξύ αυτών και 5 πρόσφυγες από το Στρατόπεδο Ασημακοπούλου, με τον κ. Παπαζωγράφο να εύχεται η φλόγας να φωτίσει το μυαλό όλων και να γίνουν αιμοδότες.

Ακολούθως ο κ. Φιλόγλου αναφέρθηκε στο διήμερο γλέντι του Συλλόγου Αγ. Βαρβάρας – Πεντακοσίων που θα ξεκινήσει το Σάββατο το βράδυ αμέσως μετά την αφή της φλόγας, όπου θα υπάρξει μία ρεμπέτικη βραδιά ενώ την επομένη θα υπάρξει λαϊκή βραδιά.

Με την σειρά του ο κ. Καρασαββόγλου δήλωσε ότι στηρίζουν αυτή την προσπάθεια γιατί είναι πράξη αλληλεγγύης καθώς συμμετέχουν και πρόσφυγες κάτι που δείχνει και την αλληλεγγύη των Καβαλιωτών προς αυτούς. Σημείωσε δε ότι η Λαμπαδηδρομία έχει συμβολικό χαρακτήρα σε μία περίοδο που ο αγώνας δρόμου είναι συνεχής, δεσμευόμενος ότι θα συνεχίσουν να στηρίζουν τις προσπάθειες του Συλλόγου   Εθελοντών Αιμοδοτών Δωρητών Οργάνων Σώματος Καβάλας «Στέλλα Μανώλα- Κούρτη».

ΟΙ ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ

Από πλευράς του Συλλόγου Βετεράνων ο κ. Χουλίδης δήλωσε ότι εδώ και 4 χρόνια συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια με 20-30 δρομείς ενώ ο κ. Τελίδης Ηλίας από την ΕΠΣΚ και την Επιτροπή Διαιτησίας σημείωσε ότι όποτε τους καλεί ο σύλλογος αιμοδοτών είναι πάντα δίπλα του και επιθυμία τους είναι να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο.

Τέλος η κ. Ξυνίδου Ζωή ως εκπρόσωπος των Γιατρών του Κόσμου χαρακτήρισε ως ένα τεράστιο βήμα για την κοινωνικοποίηση των προσφύγων η συμμετοχή τους στην Λαμπαδηδρομία καθώς αυτό το διάστημα γίνεται μία προσπάθεια στο Ασημακοπούλου να διδαχθούν οι πρόσφυγες Αγγλικά και Ελληνικά και σταδιακά εισέρχονται σε αυτό το πρόγραμμα. Πρόσθεσε δε πως μελλοντικά θα γίνουν και κάποιες διαφοροποιήσεις στις εγκαταστάσεις του Ασημακοπούλου που φιλοξενεί 151 πρόσφυγες για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των .   Αξίζει να σημειωθεί ότι επικεφαλής της Λαμπαδηδρομίας θα είναι ο Σταύρος Μάνταλος, πανελληνίως γνωστός διαιτητής, με καταγωγή από Καβάλα..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *