Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Έμπορων Νομού Καβάλας και ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας στηρίζουν τους πράκτορες του ΟΠΑΠ

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Έμπορων Νομού Καβάλας και ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας ενημερώθηκαν από τους εκπροσώπους του Σωματείου πρακτόρων ΟΠΑΠ του νομού Καβάλας  σχετικά με την απαίτηση της ΟΠΑΠ ΑΕ για υπογραφή νέων συμβάσεων. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, η  ΟΠΑΠ ΑΕ εκμεταλλευόμενη τη μονοπωλιακή θέση στην αγορά, προχωρεί σε νέες συμβάσεις με τους πράκτορες με όρους δυσμενείς, μεταβάλλοντας τους όρους της σύμβασης χωρίς ουσιαστική διαπραγμάτευση. Κατόπιν αυτών η  Ομοσπονδία και ο Εμπορικός Σύλλογος στηρίζουν τις κινητοποιήσεις και τη διεκδίκηση για δίκαιες συμβάσεις μεταξύ ΟΠΑΠ ΑΕ και πρακτόρων. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Παναγιωτίδης Γιάννης δήλωσε πως ο ΟΠΑΠ είναι μονοπώλιο και ως εκ τούτου θα πρέπει να υπάρξει άλλη πρακτική στο θέμα της υπογραφής σύμβασης.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στις δηλώσεις του συγκεκριμένα ο κ. Παναγιωτίδης σημείωσε πως «είχαμε μια ενημέρωση από τους εκπροσώπους του σωματείου των πρακτόρων ΟΠΑΠ στο νομό μας, η Ομοσπονδία αλλά και ο Εμπορικός Σύλλογος, σχετικά με το θέμα που έχει ανακύψει τελευταία και το θόρυβο που έχει γίνει όσον αφορά τις καταγγελίες των πρακτόρων. Το σωματείο καταγγέλλει τον ΟΠΑΠ για καταγγελία της σύμβασης που είχανε μεταξύ τους μονομερώς και την αίτηση βίαιης υπογραφής καινούριας σύμβασης όπου οι όροι που αναφέρονται στην καινούρια σύμβαση είναι δυσμενείς, έχουν σχέση με την προηγούμενη σύμβαση και στην ουσία τους οδηγούν στο να λειτουργούν όπως θέλει ο ΟΠΑΠ. Κι έτσι η Ομοσπονδία και ο Εμπορικός Σύλλογος έβγαλαν και μια ανακοίνωση στήριξης αυτών των ανθρώπων, των συμπολιτών μας στο νομό, με τη λογική ότι ο ΟΠΑΠ είναι μια εταιρία που προέρχεται από ιδιωτικοποίηση. Δηλαδή είναι μια εταιρία η οποία προήλθε από την πώληση του δημοσίου της συγκεκριμένης εταιρίας, είναι μονοπωλιακή στην Ελλάδα, δεν υπάρχει δηλαδή άλλη αντίστοιχη εταιρία που να δραστηριοποιείται στα τυχερά παιχνίδια. Άρα λοιπόν με τη μονοπωλιακή θέση που έχει θα έπρεπε να λειτουργεί διαφορετικά όσον αφορά τις συμβάσεις που έχει με ανθρώπους που είναι χρόνια συνεργάτες τους. Στη βάση αυτή βγήκε η ανακοίνωση στήριξης της Ομοσπονδίας και του Εμπορικού Συλλόγου. Η Ομοσπονδία και ο Εμπορικός Σύλλογος δεν θα ήταν αντίθετοι σε μια συμφωνία μεταξύ ιδιωτών, εφόσον δεν είχε μονοπωλιακό χαρακτήρα η λειτουργία του ΟΠΑΠ. Από τη στιγμή που έχει μονοπωλιακό χαρακτήρα και τουλάχιστον προς το παρόν δεν επιτρέπονται άλλες εταιρίες να δραστηριοποιηθούν στην ελληνική επικράτεια, νομίζω ότι θα έπρεπε να υπάρχει και μια παρέμβαση προς το καλύτερο και από την επιτροπή την αρμόδια που ασχολείται με τα τυχερά παιχνίδια που είναι κρατική ανεξάρτητη αρχή. Κάτι τέτοιο φαίνεται όμως ότι δεν έχει γίνει, άφησαν να εννοηθεί οι εκπρόσωποι των πρακτόρων ότι κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει και οδηγούνται εξαναγκαστικά στην υπογραφή μιας καινούριας σύμβασης που οι όροι είναι δυσμενείς, τουλάχιστον από αυτά που ακούσαμε».

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Καταληκτικά ο κ. Παναγιωτίδης με την ιδιότητα του αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Καβάλας αναφέρθηκε στην εκδήλωση που διοργανώνει σήμερα το απόγευμα το Επιμελητήριο με θέμα «Ηλεκτρονικό Έγκλημα στις συναλλαγές». Η εκδήλωση αυτή θα φιλοξενηθεί στο χώρο του Επιμελητηρίου από τις 17.30, ομιλητές θα είναι εκπρόσωποι από την ελληνική αστυνομία, ο κ. Χαλκιάς διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Β. Ελλάδας, όπως και ο κ. Σεραφείδης αξιωματούχος στην ίδια Διεύθυνση. Θα γίνει εκτενής αναφορά στους κινδύνους από τη χρήση διαδικτύου και σε τρόπους προστασίας των επιχειρήσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση