Κύριο άρθροΠολιτική

Η ΝΟΔΕ Καβάλας εμπλέκεται στη διαδικασία κατάρτισης των ψηφοδελτίων μόνο συμβουλευτικά αν ρωτηθεί τονίζει ο πρόεδρός της Χ. Δράκος

Το κόμμα κεντρικά αποφασίζει για το ποιοι θα είναι υποψήφιοι βουλευτές δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας Καβάλας κ. Χαράλαμπος Δράκος με αφορμή τις δηλώσεις του μέλους της ΝΟΔΕ κ. Στέλλας Παπαδοπούλου ότι κάποια στελέχη άγονται και φέρονται ως ήδη υποψήφιοι βουλευτές.

Αναλυτικά στις δηλώσεις του ο κ. Δράκος σημείωσε πως «πράγματι εξέφρασε αυτόν τον προβληματισμό η Στέλλα, έγινε μια συζήτηση εκεί. Το θέμα είναι ότι η Νομαρχιακή Επιτροπή δεν εμπλέκεται στη διαδικασία παρά μόνο συμβουλευτικά αν ρωτηθεί. Εάν ρωτηθεί συμβουλευτικά θα πει την άποψή της. Όταν θα έρθει η ώρα κι όταν ανοίξουν οι διαδικασίες. Από κει και πέρα η απόφαση είναι της Πολιτικής Επιτροπής και του πρόεδρου του κόμματος. Όποιος γνωρίζει το καταστατικό γνωρίζει και αυτή τη διαδικασία, η οποία κατά διαστήματα έχει καταστρατηγηθεί, με την έννοια ότι το 2002 έγινε μια διαδικασία η οποία δεν τηρήθηκε και το 1985 πολύ παλιά έγινε μια διαδικασία η οποία δεν τηρήθηκε, αυτά τα πράγματα στα ενεργά κόμματα είναι συνήθεις διαδικασίες».

ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΞΕΙ

Ξεκαθάρισε δε πως «οτιδήποτε μπορούμε να το συζητήσουμε μόνο όταν ανοίξει η διαδικασία. Το να βγαίνει ο καθένας και να λέει με τον τρόπο του αυτά που λέει, διότι γνωρίζω ότι τα πυρά είναι στην κ. Χατζηκωνσταντίνου και στον κ. Λαζαρίδη, δεν είπαν ευθέως ότι θα είναι υποψήφιοι. Κινούνται προς αυτήν την κατεύθυνση, βεβαίως είναι στην κρίση και αυτοί του κόμματος και της Πολιτικής Επιτροπής και της απόφασης του προέδρου του κόμματος. Δεν είπε κανένας ευθέως ότι εγώ είτε το θέλετε είτε δεν το θέλετε θα είμαι. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα, ούτε έγιναν ποτέ ούτε και πρόκειται να γίνουν. Αν ζητηθεί από το κέντρο η άποψή μας θα μας πουν και με ποιον τρόπο θα κινηθεί η διαδικασία, με τη διαδικασία της Νομαρχιακής Συνέλευσης; Με τη διαδικασία της Νομαρχιακής Επιτροπής; Δεν ξέρω με ποια γιατί δεν προβλέπονται τέτοιες διαδικασίες στο καταστατικό του κόμματος. Μόνο αν ανοίξει μια προεκλογική περίοδος με την εγκύκλιο των εκλογών όποτε και αν αυτές προκηρυχθούν. Στις προηγούμενες εκλογές έτσι έγινε, κατατέθηκαν οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων, εκτός των εν ενεργεία, έγινε ο φάκελός τους, εστάλη κάτω, πέντε δέκα άτομα πόσοι ήταν και το κόμμα κάτω αποφάσισε, αυτή είναι η διαδικασία. Δεν βλέπω αρνητικά αυτά που συμβαίνουν, είναι εύλογα. Είναι ένας ζωντανός οργανισμός, ένας οργανισμός που είναι ένα μέσο παραγωγής πολιτικής. Αν δεν συζητούνται, αν δεν ανεβούν οι τόνοι, αν δεν κατεβούν οι τόνοι, αν δεν έχουμε αντίθετες απόψεις δεν μπορούμε να συνθέσουμε. Σε τέτοιες συγκυρίες πάντοτε υπάρχει ενδιαφέρον αρκετών ανθρώπων για τις εκλογές. Αντίθετα με άλλες περιπτώσεις που υπάρχει μικρότερο. Και είναι λογικά αυτά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *