ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Η μετεγκατάσταση του Ειρηνοδικείου Θάσου στις προτεραιότητες του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας επισκέφθηκε τη Θάσο και το Ειρηνοδικείο με στόχο τη μετεγκατάσταση του σε ένα χώρο σύγχρονο για την καλύτερη απονομή της Δικαιοσύνης. Αυτό σε συνεργασία με το Δήμο Θάσου που θα διαθέσει το χώρο. Στις δηλώσεις του ο κ. Αθανασίου σημείωσε πως «η επίσκεψη του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου της Καβάλας στη Θάσο, που συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά, δεν είχε περισσότερο τη μορφή της αυτοψίας, όσο ήταν η δημοσιοποίηση κατά κάποιον τρόπο μιας προσπάθειας η οποία εδώ και περίπου 2,5 χρόνια καταβάλλεται από το Δικηγορικό Σύλλογο Καβάλας με στόχο τη μετεγκατάσταση του Ειρηνοδικείου Θάσου από τη σημερινή του θέση. Επίσης σηματοδοτούσε τη διάθεση του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας να έχει σύμμαχο, αρωγό την τοπική κοινωνία της Θάσου δια του Δήμου Θάσου. Επίσης ήταν και η αλληλεγγύη προς το νησί της Θάσου που πολύ πρόσφατα δοκιμάστηκε».

ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ

Κι όπως διευκρίνισε ο κ. Αθανασίου «το Ειρηνοδικείο Θάσου αυτή τη στιγμή στεγάζεται σε έναν εντελώς ακατάλληλο χώρο. Αποφεύγουμε στο Δικηγορικό Σύλλογο Καβάλας να χρησιμοποιούμε βαρείς χαρακτηρισμούς, αλλά θα μπορούσα να πω χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό ότι ο σημερινός χώρος στον οποίο στεγάζεται το Ειρηνοδικείο Θάσου προσβάλει την έννοια απονομής της δικαιοσύνης. Είναι μια κατάσταση απαράδεκτη, την ανεχόμαστε, προσπαθούμε εδώ και καιρό και για αυτό την ανεχόμαστε χωρίς να το βγάζουμε προς τα έξω και χωρίς να ανεβάζουμε τους τόνους με την ελπίδα ότι αυτό θα τακτοποιηθεί, αλλά βλέπουμε ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερο φως σε αυτή τη διαδικασία. Αλλάζουν οι διοικήσεις του υπουργείου, αλλάζουν οι διοικήσεις των φορέων που διαχειρίζονται τα ακίνητα του δημοσίου και για το αυτονόητο, το ότι δηλαδή από ένα χώρο εντελώς ακατάλληλο ιδιοκτησίας ιδιώτη στον οποίο το ελληνικό δημόσιο πληρώνει μίσθωμα για τη λειτουργία του Ειρηνοδικείου, η μετεγκατάσταση από αυτόν το χώρο σε ένα χώρο εντελώς κατάλληλο εκεί που στεγάζονταν η ΔΟΥ Θάσου και στον οποίο θα λειτουργήσει το Ειρηνοδικείο χωρίς κόστος μισθώματος, γίνεται προσπάθεια που δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν έχει τελεσφορήσει. Αυτή είναι η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε μεταξύ των άλλων στη σημερινή πραγματικότητα της διοικητικής διαδικασίας μέσα στο ελληνικό κράτος. Παλεύουμε και για το αυτονόητο».

ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

Κι όπως συμπλήρωσε δε«είχε γίνει μια προσπάθεια το 2009 και είχαν δοθεί υποσχέσεις περί ανεγέρσεως νέου δικαστικού κτηρίου. Δεν έγινε τίποτα τα επόμενα χρόνια, μπήκαμε στην κρίση βαθιά από το 2011 και μετά, αντιλαμβάνεται κανείς ότι η πιθανότητα στα επόμενα χρόνια να έχουμε τέτοια κατασκευή μάλλον φαντάζει σαν απίθανο δεδομένο και προσπαθούμε με αυτόν τον τρόπο τουλάχιστον η λειτουργία του Ειρηνοδικείου Θάσου, με τις διευρυμένες πλέον αρμοδιότητες που έχουν τα Ειρηνοδικεία, να είναι σε ένα χώρο που να καλύπτει στοιχειωδώς, όχι μόνο να υπερασπίζεται την αξιοπρέπεια της απονομής της δικαιοσύνης και το ρόλο που έχει στην τοπική κοινωνία, αλλά και στις στοιχειώδεις ανάγκες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *