ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Η μεταφορά των μαθητών αντικείμενο συζήτησης μεταξύ Αντιπεριφερειάρχη  Θ. Μαρκόπουλου και Διοίκησης του Υπεραστικού ΚΤΕΛ

Όπως ήταν αναμενόμενο, το θέμα των μαθητικών μεταφορών ήταν αυτό που κυριάρχησε στις δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θόδωρου Μαρκόπουλου και του νέου προέδρου του υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. κ.  Κώστα Πανταζή, στο πλαίσιο συνάντησης που είχαν σήμερα   το πρωί  στο γραφείο του πρώτου, παρουσία και των μελών του νέου διοικητικού συμβουλίου του υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. αλλά και του περιφερειακού συμβούλου κ. Χρήστου Γάκη.

Αρχικά ο αντιπεριφερειάρχης ευχήθηκε στην νέα διοίκηση του υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας καλή δύναμη για τη θητεία που τώρα αρχίζει, ενώ υπογράμμισε ότι διαχρονικά η Π.Ε. Καβάλας έχει μια πολύ καλή και εκτεταμένη συνεργασία με το υπεραστικό Κ.Τ.Ε.Λ. σε πολλά θέματα με κυριότερο αυτό των μαθητικών μεταφορών.

ΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

«Οι μαθητικές μεταφορές είναι ένα θέμα ακριβό και πολύπλοκο, που εγγυάται όμως την πρόσβαση των παιδιών στα σχολεία των ενοτήτων της Καβάλας και της Θάσου. Καταβάλλουμε κάθε χρόνο μια μεγάλη προσπάθεια για να έρθει σε πέρας το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο κοστίζει 1,5 εκατομμύρια ευρώ. Παλιότερα στα 100 ευρώ που έπαιρνε η Π.Ε. για τις μεταφορές των μαθητών περίσσευε ενάμιση ευρώ που το επιστρέφαμε στο υπουργείο. Σήμερα στα 100 ευρώ, διαθέτουμε 25 ευρώ επιπλέον από τον προϋπολογισμό μας και πάλι δεν φτάνουν. Άρα κοστίζουν σημαντικά οι μεταφορές των μαθητών που πληρώνονται στα 4/5 από το υπουργείο και κατά 1/5 από την περιφέρεια Α.Μ.Θ., στερώντας αυτά τα χρήματα από άλλες δράσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο κ. Μαρκόπουλος.

ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΗ

«Ταυτόχρονα το υπεραστικό Κ.Τ.Ε.Λ. είναι μια επιχείρηση που έχει έντονα κοινωνικό χαρακτήρα, αφού δεν εξυπηρετεί μόνο τις διαδρομές με πολύ κόσμο και οικονομικό ενδιαφέρον, αλλά και τους οικισμούς με λίγους κατοίκους. Μέχρι σήμερα με όλες τις διοικήσεις του Κ.Τ.Ε.Λ. είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία που θα συνεχίσουμε να έχουμε και πιστεύω ότι με αμοιβαία προσπάθεια και συνεργασία θα καταφέρουμε να λύσουμε τα προβλήματα που δημιουργούνται. Μετά από τέσσερα χρόνια αντιπεριφερειάρχης είμαι πεπεισμένος ότι η συνεργασία με το υπεραστικό Κ.Τ.Ε.Λ. είναι ως εξής: Μαλώνουμε 15 φορές, αλλά και 15 φορές στο τέλος επιλύουμε τα προβλήματα», συμπλήρωσε σχετικά ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΤΕΛ

Από την πλευρά του ο Κώστας Πανταζής, σημείωσε στις δηλώσεις του ότι  «Όντως έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια και η Π.Ε. Καβάλας είναι δίπλα μας. Επιτελούμε κοινωνικό έργο και το μεγάλο θέμα μας είναι η μεταφορά μαθητών, την οποία υλοποιούμε με το χαμηλότερο κόστος. Το έσοδό μας έχει πέσει πάνω από 50% από τότε που αναφέρθηκε ο κ. αντιπεριφερειάρχης. Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια για να αντεπεξέλθουμε σε αυτό το έργο. Οι δυσκολίες είναι πολλές, αλλά ευτυχώς η Π.Ε. Καβάλας είναι δίπλα μας. Ευελπιστούμε να πάμε ακόμη καλύτερα».

 

Ερωτηθείς σχετικά με την επιβατική κίνηση της τρέχουσας περιόδου, αλλά και για το αν υπάρχει δυνατότητα επιπλέον ανανέωσης του στόλου του υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ., ο κ. Πανταζής απάντησε: «Την περίοδο αυτή είναι πεσμένη η κίνηση, ενώ γενικά η εποχή είναι δύσκολη για το υπεραστικό Κ.Τ.Ε.Λ. Γίνονται προσπάθειες, με στόχο να ανεβάσουμε το οικονομικό αποτέλεσμα των μετόχων μας με ένα άλλο σκεπτικό, μια συνδυαστική δράση, με ένα πλάνο με καλύτερες υπηρεσίες και καλύτερες συγκοινωνίες. Το υπεραστικό Κ.Τ.Ε.Λ. τα τελευταία χρόνια κάνει μια σημαντική κοινωνική πολιτική, είναι κοντά στον πολίτη ακόμη και πάνω από τις δυνατότητές μας. Διαθέτουμε έναν υπερσύγχρονο στόλο, ο οποίος στο μέλλον θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *