ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Η μείωση των δημοτικών τελών που ζητούν η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών και το Σωματείο Καφεζυθοπωλών είναι θέμα που θα συζητηθεί, αναφέρει ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών   Ηλίας Καλανταρίδης

Την μείωση των δημοτικών τελών χρήσης κοινοχρήστων χώρων ζητά η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών και το Σωματείο Καφεζυθοπωλών. Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Καβάλας κ. Ηλίας Καλανταρίδης σε δηλώσεις του σημείωσε ότι το θέμα αυτό θα συζητηθεί παρουσία της δημάρχου κ. Τσανάκα όπου θα εξεταστούν οι όποιες δυνατότητες υπάρχουν, αν υπάρχουν.

Αρχικά είπε ότι «υπάρχει όντως αυτή η πρόταση. Σε μία συζήτηση που είχαμε με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, τον κ. Δέμπα, όταν έγινε μία σύσκεψη με το Επιμελητήριο, την Ομοσπονδία  Επαγγελματοβιοτεχνών και τον Εμπορικό Σύλλογο, είχε θιχθεί το συγκεκριμένο ζήτημα και είπαμε ότι θα επανέλθουμε έτσι ώστε να γίνει μία συζήτηση επί του συγκεκριμένου αιτήματος και με την παρουσία της Δημάρχου κ. Τσανάκα. Οπότε, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θεωρώ ότι θα κάνουμε μία συζήτηση και να καταθέσουμε την πρόταση την οποία έχουμε ως σύλλογος, ως σωματείο, ως Επιμελητήριο και μετά ο Δήμος Καβάλας  να μπορέσει να δει αν είναι δυνατόν να  υλοποιηθεί μία τέτοια αλλαγή όσον αφορά τα Τέλη των Κοινοχρήστων για τους επαγγελματίες που αιτούνται τη χρήση κοινοχρήστου χώρου».

ΑΓΝΩΣΤΟ ΑΚΟΜΗ  ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ

Για το αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα είπε ότι «δεν μπορώ να απαντήσω τώρα αν υπάρχει ή όχι, είναι κάτι το οποίο θα το δούμε και με την Οικονομική Υπηρεσία, βλέποντας ποια είναι τα έσοδα από αυτόν τον τομέα κι αν εκεί μπορεί να υπάρξει κάποια βοήθεια η οποία θα πρέπει εδώ να πω ότι ο Δήμος Καβάλας  πάντα έχει ανταποκριθεί σε αιτήματα των επαγγελματιών. Ακόμη και με τον Κανονισμό  Λειτουργίας που υπήρχαν πολλά θέματα, ήμασταν πάντα κοντά στους Επαγγελματίες, βοηθήσαμε και με την αλλαγή του έτσι ώστε να είναι πιο εύκολο το να καταβάλλει κάποιος αυτά τα οποία του αντιστοιχούσαν. Έγιναν εκεί κάποιες διευκολύνσεις, πάντα σε συνεργασία με τους επαγγελματίες. Άρα ο Δήμος  Καβάλας έχει ανοιχτά τα αυτιά και όπου μπορεί να βοηθήσει, θα το κάνει».

ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥΣ

Σχετικά με τους πεζόδρομους στους οποίους έγινε ένα «συμμάζεμα» είπε ότι «εκεί είχαμε αρχικά πάρα πολλές αντιδράσεις αλλά επειδή όντως έπρεπε να υπάρξει αυτό το συμμάζεμα δεν έκανε πίσω ο Δήμος. Νομίζω ότι το αποτέλεσμα μας δικαιώνει, είναι εμφανές και το λαμβάνουμε και από τους πολίτες που κινούνται σ’ αυτόν το χώρο, ότι η πρόσβαση και η κίνηση είναι ευκολότερη, άρα έχει γίνει μία αρχή. Από ‘κει και πέρα όπου μπορούμε να βοηθήσουμε τους επαγγελματίες, οι οποίοι όλοι γνωρίζουμε είναι αυτοί από τους οποίους έχει τις περισσότερες απαιτήσεις το κράτος, έστω και το λίγο που θα μπορούμε ως Δήμος Καβάλας , θα το κάνουμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *