ΕκδηλώσειςΚύριο άρθρο

Η Λευκή Νύχτα έρχεται την Παρασκευή 24 Μαΐου

Την Παρασκευή 24 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί από τον Εμπορικό Σύλλογο η Λευκή Νύχτα στην Καβάλα. Σύμφωνα με το μέλος του συλλόγου κ. Βασίλη Λεμονίδη αναμένεται να πραγματοποιηθεί μία γιορτή της αγοράς. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι ¨το θέμα έχει μπει στην τελική ευθεία με τις ημερομηνίες να αλλάζουν λόγω του Πάσχα. Η εταιρεία και ο συνεργάτης με το οποίο συνεργαζόμαστε όλα αυτά τα χρόνια για την Λευκή Νύχτα, ο κ. Μπάμπης Ηλιάδης βρίσκεται νομίζω σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο σε ότι έχει να κάνει με τις δράσεις και τις εκδηλώσεις. Από το 2014 οπότε και ξεκίνησε η Λευκή Νύχτα δεν είχαμε κανένα πρόβλημα, το μόνο που ευχόμαστε είναι να είναι καλές οι καιρικές συνθήκες, αν γίνει αυτό ο κόσμος θα το ευχαριστηθεί, θα κάνει τις βόλτες του και τις αγορές του. Αυτό είναι και το ζητούμενο από τα εμπορικά καταστήματα, να υπάρξει κίνηση στην αγορά ώστε να υπάρξει κίνηση και στα καταστήματα τους. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Γιάννης Κελγιώργης καθώς και τα μέλη του κάνουν ότι μπορούν ώστε να προωθήσουν τις προσφορές και τις προωθητικές ενέργειες των συναδέλφων στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης ώστε να γνωρίζει ο κόσμος τι θα ισχύει στην Λευκή Νύχτα¨.
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ
Σε ότι αφορά την περίοδο του Πάσχα και την αγοραστική κίνηση που υπήρξε την Μεγάλη Εβδομάδα ο κ. Λεμονίδης ανέφερε ότι ¨σε επικοινωνία που είχα με προέδρους και διοικητικά συμβούλια εμπορικών συλλόγων από όλη την Ελλάδα, καταλήξαμε στο γεγονός πως δεν υπήρξε πασχαλινή περίοδος σε ότι είχε να κάνει με την εμπορική κίνηση. Τα καταστήματα κινήθηκαν σε πολύ χαμηλά και μη ικανοποιητικά επίπεδα σε ότι είχε να κάνει τόσο με την επισκεψιμότητα στα καταστήματα όσο και με τους τζίρους. Κόσμος υπήρχε, η πληρότητα των ξενοδοχείων ήταν σε ικανοποιητικό βαθμό σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε από τους ξενοδόχους και τους ανθρώπους που ασχολούνται με τα καταλύματα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο κόσμος που ήρθε επισκέφθηκε τα καταστήματα αυτά. Όσον αφορά την αγοραστική δύναμη των γενικότερα των καταναλωτών και της οικογένειας ξεχωριστά σταματάει σε ένα σούπερ μάρκετ και στα είδη πρώτης ανάγκης όπου η ακρίβεια έχει χτυπήσει κόκκινο. Είναι φυσικό λοιπόν να μην μπορεί να περισσέψει χρήμα το οποίο να μπορέσει να διοχετευτεί στα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης που περιμένουν ως μάνα εξ ουρανού την πασχαλινή περίοδο¨.
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
Ολοκληρώνοντας ο κ. Λεμονίδης δήλωσε πως από εδώ και πέρα έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στην καλοκαιρινή περίοδο, ευελπιστώντας ότι θα υπάρξει η μέγιστη επισκεψιμότητα και πληρότητα σε ξενοδοχεία και καταλύματα της Καβάλας καθώς και της ευρύτερης περιοχής από βαλκάνιους τουρίστες και μη έτσι ώστε να μπορέσουν τα καταστήματα να ρευστοποιήσουν το εμπόρευμα τους, το οποίο βρίσκεται και σε μεγάλη ποικιλία αλλά και σε πολύ καλές τιμές. ¨Έχουμε μπροστά μας 4 μήνες για να μπορέσουμε να ισοφαρίσουμε την απώλεια που είχαμε από την πασχαλινή περίοδο¨ όπως ανέφερε.