Κύριο άρθροΠολιτική

«Η κυβέρνηση θα τηρήσει όλα τα υπεσχημένα» δηλώνει ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας  Γιώργος  Παπαφιλίππου

Μάκης Παπαδόπουλος
Χαράλαμπος Χρυσανίδης
Αλέξης Πολίτης Βίλλυ Κονδυλίδου
Κίμων Παπαδόπουλος Χρήστος Γάκης
Θόδωρος Μαρκόπουλος
Έφη Βαλίλα

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας κ. Γιώργος  Παπαφιλίππου είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για το γεγονός ότι εκταμιεύτηκαν 150.000 ευρώ για την Θάσο σε ότι αφορά τις καταστροφικές πυρκαγιές.  Κάτι που το εξέφρασε σε δηλώσεις του.

«Προσωπικά πιστεύω ότι θα τηρήσει η κυβέρνηση τις υποσχέσεις της στέλνοντας χρήματα.

Το έχω δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι τηρούνται όλες οι υποσχέσεις και οι δεσμεύσεις. Ήδη 150.000 ευρώ είναι πραγματικότητα, άρα θα μπορέσουν να εκταμιευθούν. Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση τηρεί το λόγο της με τον καλύτερο τρόπο.

Από την άλλη τα χρήματα του Δήμου Καβάλας για την φιλοξενία των προσφύγων  μπορούσαν να εισπραχθούν από το Μάρτη του 2016. Η μη είσπραξη του ποσού οφείλεται σε υπαιτιότητα της δημοτικής αρχής. Αν δεν το αποδέχονται οι εκπρόσωποι του δήμου, ας ξανατηλεφωνήσουν στο υπουργείο εσωτερικών. Από την πλευρά μου πιστεύω ότι θα τηρήσει η κυβέρνηση και την υπόσχεση που έδωσε στους εργαζόμενους της ΒΦΛ και αυτό θέλω να το τονίσω. Γενικά η κυβέρνηση τηρεί την υπόσχεση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Απλά σε όλα χρειάζεται λίγη υπομονή».

Η ΒΟΗΘΕΙΑ

Στο ερώτημα γιατί δεν έλαβαν οι απολυμένοι της ΒΦΛ ακόμη την οικονομική βοήθεια που τους υποσχεθήκαν, ο ίδιος απάντησε ότι  «Η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ένταξης στο πρόγραμμα και των προσφάτως απολυόμενων. Ευελπιστώ ότι σε μία εβδομάδα το θέμα θα τακτοποιηθεί».

Ερωτηθείς στην συνέχεια αναφορικά με τους αγρότες στο Ζυγό που  σταμάτησαν τον αγωγό ΤΑΡ, ο ίδιος τόνισε ότι  «Το πληροφορήθηκα. Θα υπάρξει διαβούλευση κι επαφή με τον αρμόδιο υπουργό εντός της εβδομάδας και μάλλον προς το τέλος αυτής.  Θα παρέμβουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας».

Αναφορικά τώρα με το επικείμενο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ  τόνισε πως «προσδοκούμε ότι θα είναι ένα συνέδριο – τομή. Η χρονική συγκυρία επιβάλει τη λήψη σοβαρών αποφάσεων οι οποίες θα κρίνουν το μέλλον του κόμματός μας».

Ερωτηθείς και πάλι γιατί κατά το χαιρετισμό του Θ. Μαρκόπουλου στην έκθεση Kavala Expo βγήκε από την αίθουσα, ο συνομιλητής μας τόνισε σε ιδιαίτερα αυστηρό ύφος ότι

«Για μία ακόμη φορά διέπραξε θεσμικό ατόπημα. Ειδικότερα, προσφώνησε τελευταίους τους βουλευτές και όχι σύμφωνα με τα οριζόμενα από το πρωτόκολλο που οφείλει να τηρεί ως θεσμικός παράγοντας. Έπρεπε να προσφωνήσει τους βουλευτές τρίτους κατά σειρά, έπειτα από τον εκπρόσωπο της εκκλησίας και την παριστάμενη υπουργό. Είναι όμως κάτι που επαναλαμβάνει συστηματικά και κατ’ επανάληψη. Άρα, είναι προφανές ότι υποτιμά τον κοινοβουλευτικό θεσμό που υπηρετούμε, δηλαδή τον κορυφαίο πυλώνα της Δημοκρατίας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *