Η κρουαζιέρα στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Δ.Σ. των Οργανισμών Λιμένων στην Αθήνα στην οποία μετείχε ο πρόεδρος του ΟΛΚ Χρήστος Ηλιάδης

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. των Οργανισμών Λιμένων συμμετείχε ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας κ. Χρήστος Ηλιάδης, σε μία συνεδρίαση όπου ασχολήθηκαν με το θέμα της κρουαζιέρας που φέτος διέρχεται κρίση λόγω των γεγονότων της Κωνσταντινούπολης. Στο πλαίσιο της συνεδρίασης διερευνήθηκαν οι δυνατότητες διεύρυνσης των προορισμών κρουαζιέρας, σύμφωνα με τον κ. Ηλιάδη.

Στις δηλώσεις του ο κ. Ηλιάδης σημείωσε πως «για την κρουαζιέρα γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από τον ΟΛΚ σε συνεργασία και με τοπικούς φορείς και με την τοπική αυτοδιοίκηση. Φέτος δυστυχώς υπάρχει μια αρκετά μεγάλη πτώση όσον αφορά τις αφίξεις των κρουαζιεροπλοίων. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Καβάλα είναι στη ρότα της Κωνσταντινούπολης και ευτυχώς ή δυστυχώς η οποιαδήποτε κατάσταση επικρατεί στη γειτονική χώρα επιφέρει τις ανάλογες επιπτώσεις και στο Λιμάνι της Καβάλας. Γνωρίζουμε πώς είναι η κατάσταση στην Κωνσταντινούπολη και εξ αυτού του λόγου επειδή τα κρουαζιερόπλοια που έρχονται στην Καβάλα είτε πηγαίνουν είτε έρχονται από την Κωνσταντινούπολη, καταλαβαίνει κανείς ότι φέτος είναι μια δύσκολη χρονιά. Ωστόσο δεν σταματούμε, προχωρούμε συνέχεια σε αναβάθμιση υποδομών και υπηρεσιών, κάνουμε ότι είναι δυνατόν όσον αφορά το θέμα της επικοινωνίας σε διάφορες εκθέσεις, αλλά και με κατ΄ ιδίαν συζητήσεις με εκπροσώπους εταιριών κρουαζιέρας και είναι δεδομένο πως όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην Κωνσταντινούπολη, στην Κωνσταντινούπολη κατασκευάζεται αυτή τη στιγμή κι ένα μεγάλο λιμάνι κρουαζιέρας, ο ΟΛΚ και η Καβάλα θα υποδεχτεί πολύ περισσότερα κρουαζιερόπλοια από αυτά που είχαμε τα δυο τρία τελευταία χρόνια. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο γίνονται επαφές με ανθρώπους της κρουαζιέρας (σ.σ. για χθες ήταν προγραμματισμένο) για θέματα κρουαζιέρας. Είναι μια διαδικασία η οποία είναι συνεχής, μια διαδικασία η οποία εκτιμούμε ότι θα φέρει τα επόμενα χρόνια τα ανάλογα αποτελέσματα».

ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ

Αναφερθείς ο κ. Ηλιάδης στη μεγάλη κερδοφορία που παρουσιάζει ο Οργανισμός σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, σημείωσε πως «γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια τα τελευταία χρόνια από τη διοίκηση και τους εργαζομένους. Τα αποτελέσματα φαίνονται, γίνεται μια εξαιρετική δουλειά, επίπονη, καθημερινή, ώστε ο Οργανισμός Λιμένα και να έχει κερδοφορία και παράλληλα να προχωρά σε έργα και επενδύσεις. Αυτό είναι άλλωστε και αυτό που πρέπει να γίνεται, αυτός πρέπει να είναι ο στόχος του κάθε Οργανισμού Λιμένα και η κερδοφορία αλλά και παράλληλα νέες υποδομές, παρεμβάσεις, αναβαθμίσεις και υποδομών και υπηρεσιών και αυτό πράττουμε. Και είμαι πολύ ευτυχισμένος για τα αποτελέσματα που έρχονται τα οποία κάθε χρόνο είναι και θετικότερα».

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ

Κληθείς να σχολιάσει ο κ. Ηλιάδης δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι επίκειται η πώληση του Κεντρικού Λιμανιού Καβάλας «Απόστολος Παύλος», διευκρίνισε πως «τα λιμάνια, οι Οργανισμοί Λιμένων και κάποια Λιμενικά Ταμεία μεταβιβάστηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ με το δεύτερο μνημόνιο. Από το Νοέμβριο του 2012 ο ΟΛΚ όπως και όλοι οι υπόλοιποι Οργανισμοί η μετοχή τους ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ με στόχο την αξιοποίησή τους. Η αξιοποίηση μπορεί να σημαίνει πώληση, μεταβίβαση μετοχής, μπορεί να σημαίνει παραχωρήσεις χρήσεων, μπορεί να σημαίνει καλύτερη διαχείριση, μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα. Αυτό που έχω να πω εγώ που συζητώ συνεχώς και με το υπουργείο και με το ΤΑΙΠΕΔ είναι ότι δεν πρόκειται να παραχωρηθεί η μετοχή του ΟΛΚ. Η μετοχή σημαίνει και τα τέσσερα λιμάνια αρμοδιότητας του Οργανισμού. Θα γίνουν όμως παραχωρήσεις χρήσεων, είναι ευχής έργον. Μπορεί να γίνει στο εμπορικό το κομμάτι, μπορεί να γίνει στο τουριστικό, υπάρχει κάποιο σχετικό ενδιαφέρον, περαιτέρω δεν μπορώ να μιλήσω, ωστόσο είναι ευχής έργον για την οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας. Αλλά και για την ελληνική οικονομία».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση