Η Κινητή Ιατρική Μονάδα των Γιατρών του Κόσμου χθες και σήμερα στην αίθουσα «Νίκος Μάρτης» του Διοικητηρίου Καβάλας

Η Κινητή Ιατρική Μονάδα των Γιατρών του Κόσμου βρίσκεται από χθες στην Καβάλα για μία σειρά εξετάσεων στην αίθουσα «Νίκος Μάρτης» του Διοικητηρίου για δωρεάν εξετάσεις. Ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Χρήστος Γάκης χαρακτήρισε τη μονάδα αυτή ως ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για τους πολίτες.

Στις δηλώσεις του ο κ. Γάκης ανέφερε πως «όπως ανακοινώθηκε και την προηγούμενη εβδομάδα Δευτέρα και Τρίτη (σ.σ. χθες και σήμερα) βρέθηκε στην αίθουσα «Νίκος Μάρτης» στο ισόγειο του Διοικητηρίου η Κινητή Μονάδα των Γιατρών του Κόσμου, έχει διαμορφωθεί αντίστοιχα και η αίθουσα προκειμένου να είναι οι χώροι διακριτά χωρισμένοι για να γίνονται οι εξετάσεις των ασθενών προκειμένου να προστατευτεί και η ιδιωτικότητά τους. Παρέχονται δωρεάν οδοντιατρικές εξετάσεις, τεστ – ΠΑΠ και εμβόλια σε παιδιά. Την Τετάρτη και την Πέμπτη η μονάδα θα βρίσκεται στο Διοικητήριο της Δράμας για να κάνει εξετάσεις και σε εκείνη την περιοχή. Είναι μια δράση στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλουμε προκειμένου να βοηθήσουμε όσο γίνεται τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες και τις ομάδες που δεν έχουν πρόσβαση σε παροχές υγείας. Οι Γιατροί του Κόσμου στέκονται πάντα στο πλευρό μας, έχουμε μια αγαστή συνεργασία όλο αυτό το διάστημα και θα συνεχίσουμε και από δω και πέρα, προκειμένου τόσο με τη δική μας Κινητή Μονάδα της Περιφέρειας όσο και με τη δική τους να συνεχίσουμε τη δράση και στην υπόλοιπη Περιφέρεια ΑΜΘ. Τόσο με αυτές τις ειδικότητες γιατρών όσο και με διαφορετικές ειδικότητες, ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύπτουν σε κάθε περιοχή. Είναι ίσως ο μοναδικός τρόπος πλέον να επισκεφθούμε εμείς κατοίκους περιοχών και να παρέχουμε εκεί τουλάχιστον κάποιες στοιχειώδεις παροχές υγείας».

ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΉ

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες το μεσημέρι ήταν προγραμματισμένο ραντεβού του κ. Γάκη στο γραφείο του με τον υποδιοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας, προκειμένου να συζητηθούν θέματα που αφορούν τη λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος.

ΛΟΥΤΡΑ

Αναφορικά με τα Λουτρά Ελευθερών ο κ. Γάκης επιβεβαίωσε ότι υπήρξε ένα επενδυτικό ενδιαφέρον και συγκεκριμένα ζητήθηκε ενημέρωση για το διαγωνισμό. «Περιμένουμε τις τελικές προτάσεις που είναι να κατατεθούν την επόμενη Τρίτη» τόνισε σχετικά ο κ. Γάκης, συμπληρώνοντας πως «είμαστε αισιόδοξοι πως θα υπάρξει ενδιαφέρον και τελικά το ακίνητο θα εκμισθωθεί». Ξεκαθάρισε πως οι προτάσεις θα κατατεθούν στις 8 Νοεμβρίου που θα είναι παρούσα η τριμελής επιτροπή παραλαβής, όπως ορίζει η διακήρυξη. Η διαδικασία αυτή θα λάβει χώρα την Τρίτη 8 Νοεμβρίου από το πρωί μέχρι τις 11 η ώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση