«Η κατάσταση είναι χείριστη, πρέπει να πάμε σε κινητοποιήσεις» δηλώνει ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Καβάλας  Τάσος Ιωαννίδης

Η κατάσταση πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο για τους εργαζόμενους σημείωσε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Καβάλας κ. Τάσος Ιωαννίδης. Μάλιστα δεν απέκλεισε κινητοποιήσεις των εργαζομένων μετά το Πάσχα.

Όπως ανέφερε αρχικά «Είναι αλήθεια πως αυτό που εμείς βλέπουμε είναι ότι πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο. Αυτό βλέπουμε, έχουν εντελώς ισοπεδώσει και την Παιδεία και την Υγεία οι κρατούντες μας και δεν ξέρω που αλλού έχουν σκοπό να φτάσουν. Έρχονται βλέπετε και τα νέα μέτρα εμπρός μας τα οποία θα είναι πραγματικά σκληρά και θα τα ακούσουμε μάλλον μετά το Πάσχα.

Αναμένουμε μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, και δη μεγάλες περικοπές φαίνεται  ότι θα πρέπει να περιμένουμε. Αν μάλιστα πέσει και το αφορολόγητο στις 5 χιλιάδες ευρώ τότε τι άλλο να περιμένουμε πια;  Το πρόβλημα θα είναι τεράστιο και από όπου και αν το δεις είναι πάρα πολύ δύσκολα.  Τα πάντα έχουν δυσκολέψει τραγικά και όλα αυτά που κάνουν,  είναι απλά ο έσχατος λαϊκισμός».  Και τι εννοούσε με αυτή την φράση ο κ. Ιωαννίδης;

«Ένας ένας οι στόχοι χτυπιούνται και φτάνουμε και στο δημόσιο υπάλληλο που καταρρέει. Και το δήθεν διογκωμένο δημόσιο που μας λένε απλά καταρρέει, δεν ισχύει κάτι τέτοιο.. . Μας έλεγαν ότι θα λύσουν το δημοσιονομικό πρόβλημα αλλά δυστυχώς τίποτε δεν γίνεται».

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Ο κ. Ιωαννίδης πρόσθεσε πως «Μπήκαμε  λοιπόν στην Μεγάλη Εβδομάδα. Νομίζω ότι η ΑΔΕΔΥ θα κινητοποιηθεί το επόμενο διάστημα και δεν θα πρέπει να αναμένουμε κάτι άλλο παρά κινήσεις. Ήδη είχαμε κινητοποιήσεις με αφορμή αυτά που προωθούν για τους εκπαιδευτικούς της ειδικής αγωγής.

Συνάδελφοι κατέβηκαν και στην Αθήνα για να εκφράσουν την έντονη δυσαρέσκεια τους και το κλίμα δείχνει ότι υπάρχει αναστάτωση γενικώς. Είχαμε παράσταση διαμαρτυρίας και στην Κομοτηνή.

Απλά αν ο κάθε κλάδος κινείται μόνος του τότε δεν υπάρχει καλό και μεγάλο αποτέλεσμα. Για αυτό εμείς λέμε και ξαναλέμε ότι αν δεν πάμε όλοι μαζί τίποτε δεν γίνεται. Και αυτό πρέπει να το καταλάβουμε. Στην Πορτογαλία για παράδειγμα όταν πριν από δύο χρόνια έκοψαν τις δαπάνες στην Παιδεία, τότε για τρεις μέρες  κατέβηκαν στους δρόμους όχι μόνοι οι εκπαιδευτικοί αλλά και οι γονείς και τα παιδιά. Αν κατέβει μόνο η ΟΛΜΕ,  η ΔΟΕ κλπ το αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι αυτό που επιθυμούμε. Όλοι μαζί και θα δούμε τις κινήσεις μας και με την ΑΔΕΔΥ μετά το Πάσχα πια».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.