«Η Καβάλα χάνει μία εξέχουσα μορφή ταυτισμένη με την ιστορία της», δηλώνει για την Ευθυμία Πέγιου ο πρόεδρος της Θρακικής Εστίας, Νίκος Τσουμπάκης

Σε ηλικία 88 ετών απεβίωσε η πρώην πρόεδρος της Θρακικής Εστίας Καβάλας Ευθυμία Πέγιου της οποίας η νεκρώσιμη τελετή θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 11 η ώρα το πρωί στην εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων. Ο πρόεδρος της Θρακικής Εστίας Καβάλας κ. Νίκος Τσουμπάκης σημείωσε ότι η Ευθυμία Πέγιου προσέφερε πολλά στην Καβάλα και στην Θρακική.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «είναι μια δύσκολη στιγμή για τη Θρακική Εστία Καβάλας και για όλη την πόλη. Χάνει μία εξέχουσα μορφή ταυτισμένη με την ιστορία της πόλης. Με πλούσιο έργο στη Θρακική Εστία και πλούσιο συγγραφικό έργο για την ιστορία της πόλης, το οποίο τιμήθηκε πρόσφατα. Εμείς θα τη θυμόμαστε. Κι επειδή ζούμε μια δύσκολη περίοδο λόγω της πανδημίας, υποσχόμαστε ότι θα την τιμήσουμε με μία εκδήλωση στο διάστημα που θα είναι εύκολο να γίνει.

Πρόσφερε πάρα πολλά Ξεκίνησε από την εποχή του θανάτου του αείμνηστου Χαράλαμπου Λαλένη το 1996-97. Είχα την τύχη να είμαι μαζί της δύο τριετίες, από το 2000 μέχρι το 2006 με πολλές εκδηλώσεις και πλούσιο έργο. Μετά την παραίτησή της από το διοικητικό συμβούλιο τη διαδέχθηκα μετά από εκλογές, στην προεδρία της Θρακικής Εστίας Καβάλας.

Από το 1972 που ιδρύθηκε η Θρακική Εστία είχε ουσιαστικά 4 προέδρους, με μία μικρή βραχεία περίοδο του Νικόλαου Βραχνίδη. Μετά με τον Χαράλαμπο Λαλένη που ήταν πρόεδρος για άνω από 20 χρόνια και με την Ευθυμία Πέγιου που ήταν για 9 χρόνια, μέχρι το 2006.

Θεωρώ ότι το έργο που άφησε είναι ανεξίτηλο. Η φωτογραφία της τιμάει την αίθουσα της Θρακικής Εστίας Καβάλας και θα τη θυμόμαστε κι εμείς και οι επόμενες γενιές για το έργο που έχει αφήσει. Αποτυπώνει την ιστορία της πόλης. Έχει γράψει τρία βιβλία, τα απομνημονεύματα του πατέρα της Γιώργου Πέγιου για το καπνεργατικό κίνημα της πόλης, μετά έκανε το βιβλίο για την περίοδο της κατοχής 1941-44 και τέλος το βιβλίο «Mία βόλτα στην Καβάλα του χθες». Στο τελευταίο βοήθησε η αείμνηστη Αγγελική Μιχαλοπούλου. Θα μας είναι αξέχαστη η Ευθυμία. Τώρα έχουμε εμείς τη σκυτάλη, θα την παραδώσουμε σε άλλους κι έτσι θα συνεχίζεται η ιστορία του συλλόγου μας και της πόλης μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *