Η Καβάλα προωθείται ως θρησκευτικός προορισμός στην Τουριστική Έκθεση του Βερολίνου που ολοκληρώνεται αύριο

Τις καλύτερες εντυπώσεις κέρδισε το περίπτερο του Δήμου Καβάλας στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση Βερολίνου με την Καβάλα και ως προορισμό θρησκευτικού τουρισμού. Η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας «Δημωφέλεια» κ. Αναστασία Ιωσηφίδου ανέφερε ότι στόχος τους είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου για την Καβάλα.

Στις δηλώσεις της η κ. Ιωσηφίδου σημείωσε πως «μιλάμε για τη μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού παγκοσμίως. Είναι μια έκθεση στην οποία συμμετέχουν σχεδόν όλες οι χώρες του κόσμου, φέτος φαίνεται ότι η Ελλάδα θα έχει ρεκόρ αφίξεων Γερμανών επισκεπτών. Έχει ανακηρυχθεί η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός για τους Γερμανούς. Η ιδιαιτερότητα στη συγκεκριμένη έκθεση δεν είναι απλά η συμμετοχή μας. Είναι μια ειδική εκδήλωση παρουσίαση του θρησκευτικού τουρισμού που έγινε, βέβαια τη συγκεκριμένη μέρα της παρουσίασης ήταν και η δήμαρχος μαζί μας η οποία λάμπρυνε πραγματικά με την παρουσία της την εκδήλωση. Καταλαβαίνει κανείς πόση βαρύτητα έχει η παρουσία ενός δημάρχου σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Η εκδήλωση αυτή έγινε σε συνεργασία αφενός μεν με το γραφείο του υφυπουργού του κ. Φούχτελ, αντίστοιχα όμως και σε συνεργασία με το Βαυβαρικό Γραφείο Θρησκευτικού – Προσκυνηματικού Τουρισμού, με εκπρόσωπο την κ. Χάιντι Ρίτερ, τους οποίους είχαμε φιλοξενήσει και είχαν ενθουσιαστεί με αυτά που τους παρουσιάσαμε στο χώρο των Φιλίππων και στο Βαπτιστήριο της Λυδίας. Η συγκεκριμένη παρουσίαση της εκδήλωσης του θρησκευτικού τουρισμού της Καβάλας, αφενός μεν είχε πολύ μεγάλη επιτυχία γιατί υπήρχαν πάρα πολλοί Γερμανοί δημοσιογράφοι, αλλά γενικά υπήρχαν και δημοσιογράφοι που παρουσίασαν το γεγονός της Καβάλας ως θρησκευτικού προορισμού».

ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ

Κι όπως διευκρίνισε η κ. Ιωσηφίδου «αυτό γίνεται για να επιμηκύνουμε την τουριστική μας περίοδο. Διότι ήδη το καλοκαίρι ευτυχώς τα ξενοδοχεία μας είναι γεμάτα, άρα προσπαθούμε να βρούμε τρόπους προκειμένου να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος και η παρουσίαση του θρησκευτικού τουρισμού πραγματικά είναι ένας τρόπος που μπορεί να καταφέρει αυτά τα αποτελέσματα. Στην έκθεση βρίσκεται και η υπουργός Τουρισμού,  η κ. Κουντουρά, η οποία έχει δώσει και αντίστοιχη συνέντευξη που αναφέρει τα πλεονεκτήματα της παρουσίασης του θρησκευτικού προορισμού της Καβάλας και αντίστοιχα ανέφερε και γενικά ως χώρα αυτά που προσδοκούμε και πιστεύει ότι το 2017 θα είναι ρεκόρ αφίξεων επισκεπτών τουριστών στην Ελλάδα και συγκεκριμένα Γερμανών. Και μάλιστα προσδοκά ότι θα φτάσουμε τα 30 εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτες. Ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας».

ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

Πρόσθεσε δε πως «και αυτό που προσπαθούμε ως Καβάλα είναι να την καταστήσουμε πραγματικά ένα δυναμικό τουριστικό προϊόν, κι όλα αυτά βέβαια έχουν ως στόχο να προσελκύσουμε στη συνέχεια επενδυτές. Γιατί για να έρθει ένας επενδυτής θα πρέπει να ξέρει ότι αυτή η περιοχή είναι δυναμικός τουριστικός προορισμός. Κι αυτό αντίστοιχα το είπε και η υπουργός Τουρισμού κ. Κουντουρά στη συνέντευξη που έδωσε. Έκανε ιδιαίτερη μνεία στη συμμετοχή της Ελλάδας σε διάφορες εκθέσεις που δεν συμμετείχε και φέτος πήγε για πρώτη φορά, κι έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην έκθεση στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στην Ινδία, επισημαίνοντας ότι με αυτόν τον τρόπο προσδοκά να έρθουν καταρχήν τουρίστες επισκέπτες στην Ελλάδα μεγάλου οικονομικού μπάτζετ, με απώτερο να έρθουν περισσότερες επενδύσεις στην Ελλάδα. Και εμείς αυτό θέλουμε. Με αυτόν τον τρόπο η συμμετοχή της Καβάλας για πρώτη φορά τόσο δυναμικά να παρουσιάζεται σε διάφορες εκθέσεις, κι έχει ως απώτερο στόχο να προσελκύσουμε επενδυτές. Διότι η Καβάλα έχει ανάγκη από ξενοδοχειακές κλίνες. Το καλοκαίρι τα ξενοδοχεία όχι απλά θα είναι γεμάτα, δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στη ζήτηση. Αφενός μεν θέλουμε να επιμηκύνουμε την τουριστική μας περίοδο και για αυτό ειδική βαρύτητα δώσαμε στο θρησκευτικό προορισμό, από την άλλη όμως ταυτόχρονα θέλουμε να προσπαθήσουμε να φέρουμε να έρθουν επενδυτές στην Καβάλα, ούτως ώστε να αυξηθούν οι ξενοδοχειακές κλίνες και με αυτόν τον τρόπο να καταφέρουμε ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες να έχουμε περισσότερους τουρίστες επισκέπτες και στη συνέχεια μετά να έχουμε επισκεψιμότητα όλο το χρόνο. Και η υπουργός Τουρισμού λοιπόν ανέφερε ότι εμείς θέλουμε να έχουμε την Ελλάδα ως προορισμό όλο το χρόνο κι όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.