Κύριο άρθροΠολιτική

«Η Καβάλα έχει υποβαθμιστεί» δηλώνει ο υποψήφιος δήμαρχος, Μάκης Παπαδόπουλος

Υποβάθμιση του Δήμου Καβάλας διαπιστώνει ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας κ. Μάκης Παπαδόπουλος. Παράλληλα διαπιστώνει κατάρρευση κάποιων υποδομών.

Συγκεκριμένα είπε ότι «διανύουμε μια παρατεταμένη δυσκολία γενικά σαν χώρα, αλλά θα εστιάσω στα δημοτικά όπου δεν υπάρχει ακριβώς στασιμότητα. Κατά τη δική μου άποψη νομίζω ότι όταν προοδεύουν και προχωρούν άλλοι δήμοι, οι γείτονες, αυτό λέγεται σε μας υποβάθμιση. Διότι όταν ο άλλος πηγαίνει μπροστά και εσύ μένεις στο ίδιο σημείο, αρχίζεις σιγά- σιγά να υποβαθμίζεσαι. Πρόσφατα έκανα μία επίσκεψη σε άλλους δήμους στην Ελλάδα, στα Τρίκαλα, στη Λάρισα, στον παλιό δήμο Θεσσαλονίκης. Πήγαμε να δούμε ακριβώς εφαρμογές καινούργιες, τεχνολογίες, να δούμε πράγματα, πώς λειτουργεί ο οργανισμός ενός δήμου σε άλλες πόλεις και διαπιστώσαμε ότι είμαστε σε ένα σημείο που θέλει πάρα πολλή δουλειά η Καβάλα. Εδώ υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα, ο δήμος Καβάλας έχω την εντύπωση ότι καταρρέει με την έννοια ότι χρειάζεται πάρα πολλές συντηρήσεις σε σχολικά κτήρια και σε υποδομές του δήμου, χρειάζεται πάρα πολλή δουλειά η ΔΕΥΑΚ που είναι ένα μεγάλο θέμα για τον δήμο Καβάλας. Υπάρχουν καθημερινά προβλήματα, από τη λακκούβα, τη λάμπα, την καθαριότητα, τη γειτονιά που δεν υπάρχει η μέριμνα που θα έπρεπε. Υπάρχει η δημοτική ενότητα Φιλίππων που νομίζω ότι η κα δήμαρχος δεν γνωρίζει ή δεν αντιλαμβάνεται ή τους έχει σαν δεύτερη κατηγορία πολίτες. Όλα αυτά είναι ένα σύνθετο παζλ το οποίο θέλει πάρα πολλή δουλειά, μετά τις εκλογές η καινούργια διοίκηση που θα αναλάβει. Θέλει να βάλει στόχους, να δημιουργήσει σχεδιασμό και να μπορέσει να εφαρμόσει διάφορα πράγματα ώστε να φτάσει η Καβάλα εκεί που της αξίζει. Ψηλά».

«ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΑΝΑΠΑΥΘΕΙ»

Πρόσθεσε δε πως «Έχουμε επαναπαυθεί με το να λέμε ότι η Καβάλα είναι όμορφη αλλά έχει μία μεγάλη ιστορία, υπάρχει μία πολυπολιτισμικότητα. Έχουμε και ένταξη στον πολιτιστικό κατάλογο των μνημείων της UNESCO τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων. Αυτή η ιστορία σε συνδυασμό με κομμάτια ιστορικά, με κομμάτια της καπνεργασίας, όλα αυτά συνθέτουν κάτι το οποίο θα μπορέσει η Καβάλα να παίξει σε όλα τα παγκόσμια δίκτυα του τουρισμού. Να μας ξέρουν παντού, να μας γνωρίσουν παντού, να αυξήσουμε την επισκεψιμότητα, αλλά πρωτίστως με τα προβλήματα που αυξάνονται καθημερινά θα πρέπει να υπάρχει μία ειδική μέριμνα σε έναν κοινωνικό τομέα, με κοινωνικές δομές, ώστε η καθημερινότητα των πολιτών να μπορέσουμε να πέσουμε όλοι από πάνω για να μην υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα. Όπως, επίσης, εκείνο που μαστίζει και αποτελεί μεγάλο θέμα είναι η δουλειά για νέους, για άνεργες γυναίκες».

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΤΙΣ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Τέλος, σχετικά με τον συνδυασμό του «Ο τόπος της ζωής μας», ενημέρωσε ότι «στις 26 Ιανουαρίου θα κόψουμε και την πίτα μας σε κεντρικό ξενοδοχείο. Θα μπορέσουμε εκεί να πούμε κάποια βασικά πράγματα μέσα από την 5ετή εμπειρία μας στο δημοτικό συμβούλιο. Έχουμε κατασταλάξει σε ένα πρόγραμμα, σε αρκετά σημεία θα παρουσιάσουμε και σιγά- σιγά βγάζουμε ένα πρόγραμμα που θα το ανακοινώσουμε αργότερα, πλησιάζοντας τις εκλογές, που θα πηγάζει μέσα από τις ανάγκες που υπάρχουν σε διάφορους τομείς στην κοινωνία μας και στον Δήμο Καβάλας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *