ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Η Καβάλα έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε πασχαλινό προορισμό, σύμφωνα με τον Αντώνη Μιτζάλη

Σε ποσοστό μεγαλύτερο του 90% ήταν η πληρότητα στα ξενοδοχεία της Καβάλας την περίοδο του τριήμερου του Πάσχα με Έλληνες και Βούλγαρους, κυρίως, τουρίστες. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καβάλας κ. Αντώνης Μιτζάλης  εξέφρασε την ικανοποίησή του για το όλο γεγονός τονίζοντας ότι τα μηνύματα είναι θετικά και για την συνέχεια.

Για τα ξενοδοχεία είπε ότι «κινήθηκαν θετικά, είχαμε καλές πληρότητες το τριήμερο. Ξεκινήσαμε από την Παρασκευή μέχρι και το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα. Ήταν πολύ καλός ο καιρός κι αυτό συνέτεινε στο να έχουμε επιπλέον επισκέπτες της τελευταίας στιγμής. Θα έλεγα, επίσης, ότι οι εθνικότητες που είχαμε όσον αφορά τους επισκέπτες ήταν κυρίως Έλληνες και Βούλγαροι. Οι Ρουμάνοι ήταν λιγότεροι».

ΚΑΒΑΛΑ, ΕΝΑΣ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ

Για το γεγονός ότι η Καβάλα έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε τουριστικό προορισμό είπε «αυτό που λέμε εμείς είναι ότι η Καβάλα είναι μέσα στις επιλογές του Έλληνα. Είναι μια επιλογή για πασχαλιάτικο τριήμερο. Ενώ τα Χριστούγεννα δεν είμαστε τόσο ικανοποιημένοι, είναι ανάλογα με τη χρονιά και φέτος ήταν λίγο καλύτερα, το Πάσχα τα τελευταία χρόνια –είτε πέφτει αργά, είτε πέφτει νωρίς- δείχνει ότι η Καβάλα αποτελεί έναν προορισμό. Και αυτό είναι ενθαρρυντικό».

ΘΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Σε λίγο μπαίνουμε στην τουριστική περίοδο και πάνω σ’ αυτό είπε ότι «σίγουρα από το Μάιο ξεκινάει αυτή η περίοδος. Θα έχουμε τώρα έναν μήνα κάποιας ανάπαυλας. Καθυστερούμε, βέβαια, σε σχέση με το νότιο κομμάτι της Ελλάδας αλλά σιγά- σιγά, από το Μάιο και μετά, αρχίζει κι ανοίγει κι εδώ η τουριστική περίοδος. Είμαστε αισιόδοξοι, τα μηνύματα είναι καλά, πιστεύουμε ότι θα έχουμε ένα καλό καλοκαίρι. Παράλληλα προετοιμαζόμαστε για τη νέα σεζόν. Τα σημάδια που έχουμε από τις προκρατήσεις και τις πληροφορίες που έχουμε από τα πρακτορεία δείχνουν ότι θα πάει καλά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *