Η Ιωάννα Ξουλόγη στην Εθνική γυναικών για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής

Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής θα λάβει μέρος τον Αύγουστο η Ιωάννα Ξουλόγη. Η πρωταθλήτρια από τη Μεσορόπη συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της Εθνικής γυναικών για τους αγώνες που θα γίνουν στη Γλασκώβη από τις 2 έως τις 5 Αυγούστου (για γυναίκες, νεανίδες) και στις 9-12 Αυγούστου (για άντρες, έφηβους).

Η δήλωση των ονομάτων των συμμετεχόντων, τέσσερις εβδομάδες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, αποτελεί τυπική διαδικασία βάσει των διεθνών κανονισμών, ωστόσο η οριστική σύνθεση των Εθνικών ομάδων μπορεί να τροποποιηθεί μέχρι την τελευταία στιγμή. Ειδικά για την Εθνική εφήβων, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά από το τεστ που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή επιπλέον αθλητών. Οι αθλητές και οι αθλήτριες που δηλώθηκαν από την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία:

Άντρες: Λευτέρης Πετρούνιας, Βλάσης Μάρας, Νίκος Ηλιόπουλος, Αντώνης Τανταλίδης, Γιώργος Χρήστος Χατζηευσταθίου.

Έφηβοι: Γιώργος Γαριβάλδης, Απόστολος Κανέλλος, Γιώργος Κελεσίδης, Γρηγόρης Κοσμίδης, Στέφανος Τσολακίδης.

Γυναίκες: Αργυρώ Αφράτη, Βασιλική Μιλλούση, Ευαγγελία Μονοκρούσου, Ιωάννα Ξουλόγη, Βάλια Πλυτά.

Νεανίδες: Ελβίρα Κατσάλη, Βαρβάρα Ευαγγελία Λίτσα, Χρύσα Μπαλάμη, Ασημίνα Σεβαστοπούλου, Μαγδαληνή Τσιώρη.

«ΙΚΑΝΕΣ ΓΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ»

Ο υπεύθυνος προπονητής της Εθνικής ομάδας γυναικών και νεανίδων, Κώστας Χατζηζήσης, τόνισε ενόψει της διοργάνωσης: «Στην κατηγορία γυναικών έχουμε έμπειρες και ικανές αθλήτριες, που μπορούν να πετύχουν μία αξιόλογη εμφάνιση στο ομαδικό, αρκεί η καθεμία να αποδώσει σύμφωνα με τις δυνατότητές της. Στους Μεσογειακούς Αγώνες τα λάθη στους ασύμμετρους ζυγούς μας στοίχισαν στην κατάταξη, αλλά έχουμε εμπιστοσύνη σ’ αυτή την ομάδα. Υπάρχει καλό κλίμα, τα κορίτσια στηρίζουν η μία την άλλη και έχουν καλά προγράμματα.

Στις νεανίδες έχουμε μία πραγματικά πολύ καλή «φουρνιά». Τα προγράμματα των αθλητριών είναι «γεμάτα» από ειδικές απαιτήσεις και μπορούμε να ελπίζουμε σε κάτι καλό. Ευελπιστώ ότι θα σταθούν ψύχραιμες, σε μια διοργάνωση όπου θα μπουν κατευθείαν στην επίσημη προπόνηση στο πόντιουμ και κατόπιν στον αγώνα. Παρά την έλλειψη εμπειρίας, όμως, η ποιότητα των αθλητριών μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.