«Η ιδανική λύση να έρθουν και οι δύο πλευρές στην ΒΦΛ  στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης» εκτιμά ο Ν. Παναγιωτόπουλος

Επίκειται συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τους απολυμένους των Λιπασμάτων, κάτι το οποίο «τρέχει» ο βουλευτής Καβάλας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος. Ο Καβαλιώτης βουλευτής σχολίασε πως η εργοδοσία και οι απολυμένοι πρέπει να έρθουν σε  μία συμφωνία με αμοιβαίες υποχωρήσεις.

Συγκεκριμένα στις δηλώσεις του ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε πως «τα πράγματα δεν είναι πολύ περίπλοκα. Είναι θέμα συνεννόησης και χρόνου. Είχε προγραμματιστεί το ραντεβού αρχικά ανήμερα του Αγίου Δημητρίου, όταν ο πρόεδρος της ΝΔ θα αφιέρωνε το απόγευμα του σε διάφορα ραντεβού. Ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη αλλά έπρεπε να φύγει αμέσως, ήταν προγραμματισμένη και μια επίσκεψη στην Καβάλα, περισσότερο ιδιωτική βέβαια, αλλά στο περιθώριο αυτής θα έβλεπε και κόσμο κυρίως κομματικά στελέχη. Ματαιώθηκε αυτό διότι συνέχεια αλλάζουν τα προγράμματα, αν είσαι πρόεδρος της ΝΔ και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης πρέπει να παρακολουθείς τις εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα. Ματαιώθηκαν όλα τα ραντεβού κι όχι μόνο με τους απολυμένους της ΒΦΛ. Πριν από δέκα μέρες περίπου υπήρξε ένα ζήτημα αν κατά την κάθοδο κάποιων μελών του Σωματείου του παλιού χωρούσε στο πρόγραμμα και μια συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Επειδή εκείνη τη μέρα οι συναντήσεις περιείχαν μεταξύ άλλων τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας τον κ. Λαβρόφ αλλά και κάποια άλλα ραντεβού κλεισμένα από καιρό, ας πούμε με τον Πρέσβη των ΗΠΑ, δεν μπορέσαμε να το χωρέσουμε και αυτό το ραντεβού στο πρόγραμμα. Αρκεί βέβαια να υπάρχει μια συνεννόηση προκειμένου να οργανωθεί όπως πρέπει με προειδοποίηση πριν από κάποιες μέρες από την κάθοδο στην Αθήνα ώστε να έχω κι εγώ το περιθώριο να το οργανώσω. Επομένως είναι θέμα απλής συνεννόησης».

ΤΟ ΘΕΜΑ

Κι όπως συμπλήρωσε εύλογα «το θέμα είναι τι θα βγει από κει και πέρα, δεδομένου όπως είχα και την ευκαιρία να αναπτύξω την Παρασκευή στη Βουλή και με τον τέως τώρα υπουργό Εργασίας κ. Κατρούγκαλο, έχει δημιουργηθεί μια κατάσταση που τείνει να παγιωθεί και το πρόβλημα από πρόβλημα αντιδικίας μεταξύ της εργοδοσίας και εργαζομένων έχει γίνει πρόβλημα της τοπικής κοινωνίας. Και σε αυτή τη βάση πρέπει να το δούμε πάρα πολύ σοβαρά, γιατί ναι μεν υπάρχουν αντιδικίες και συγκεκριμένα δικαστήρια που πρέπει να γίνουν, αλλά από την άλλη δεν είναι και ότι καλύτερο για την τοπική κοινωνία να έχει 180 οικογένειες κυριολεκτικά να αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Αφού οι εργαζόμενοι έχουν απολυθεί, δεν έχουν πάρει αποζημίωση και δεν έχουν πρόσβαση στο επίδομα ανεργίας και περιμένουν ένα ειδικό βοήθημα από το υπουργείο Εργασίας που όπως πάντα καθυστερεί. Η ιδανική λύση θα ήταν να έρθουν και οι δύο πλευρές στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης. Οπωσδήποτε το θέμα έχει τραβήξει πάρα πολύ και η αντιδικία έχει τραβήξει πολύ μακριά. Και θεώρησα ότι για να σημειωθεί αυτή η εξέλιξη έπαιξαν ρόλο διάφορες διαβεβαιώσεις που δόθηκαν από κυβερνητικούς παράγοντες, από τοπικούς βουλευτές και ελπίδες που καλλιεργήθηκαν ενδεχομένως υπερβολικές, ότι ούτε λίγο ούτε πολύ η κυβέρνηση θα «καθάριζε» συνολικά το θέμα. Όταν είπα ότι θα έπρεπε να είμαστε πιο φειδωλοί στις προσδοκίες μας, αντιμετωπίστηκα περίπου ως κακός και εχθρός».

ΑΓΝΩΣΤΟ..

« Δεν ξέρω πώς θα εξελιχθεί αυτή η ιστορία, ιδίως τη στιγμή κατά την οποία δεν πήρα κανενός είδους συγκεκριμένη απάντηση από τον υπουργό κ. Κατρούγκαλο στη Βουλή. Μόνο τα γνωστά και τα συνηθισμένα, ότι θα δούμε, θα κάνουμε, είμαστε δίπλα, το ψάχνουμε, προσπαθούμε. Επομένως είμαστε αυτή τη στιγμή σε μια κατάσταση αδράνειας και αναμονής των δικαστηρίων και μόνο αυτό. Από την άλλη το πρόβλημα παραμένει. Η εταιρία φυσικά κάνει το σχεδιασμό της για να συνεχίσει τη λειτουργία της, αλλά το πρόβλημα παραμένει. Ο καθένας από μας πρέπει να εξαντλήσει τις προσπάθειες να βρει μια λύση έτσι ώστε οι δύο πλευρές να έρθουν πιο κοντά και ίσως τελικά να βρεθεί και μία λύση. Με όποιες αποφάσεις και αν παρθούν» τόνισε καταληκτικά.

One thought on “ «Η ιδανική λύση να έρθουν και οι δύο πλευρές στην ΒΦΛ  στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης» εκτιμά ο Ν. Παναγιωτόπουλος

 • 8 Νοεμβρίου, 2016, 8:00 μμ
  Permalink

  Σε παρακαλώ,κ. βουλευτα,δεν θέλουμε αλλη βοήθεια.
  Ο αρχηγός σου δεν συναντά πρωτοβάθμια σωματεία.
  Τα δήθεν ραντεβού, ηταν Μούχα.
  Θα ερθει η ωρα της κρίσης ολων.

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση