ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Η Θασιακή Ένωση Καβάλας ξεκίνησε τις διαδικασίες για την έκδοση του 20ου τόμου Θασιακών Μελετών

Η Θασιακή Ένωση Καβάλας ξεκίνησε τις διαδικασίες για την έκδοση του 20ουτόμου Θασιακών Μελετών. Ο πρόεδρος της κ. Νίκος Τσιλογιώργης έκανε γνωστό ότι επίκειται η βράβευσή τους από την Ακαδημία Αθηνών.

Συγκεκριμένα είπε ότι «όλες οι δραστηριότητες της Θασιακής Ένωσης λόγω του κορωνοϊού έχουν ακυρωθεί ή έχουν μετατεθεί για τον Οκτώβρη, αν πάνε καλά τα πράγματα με την πανδημία. Ωστόσο, μεσούσης της πανδημίας, ο σύλλογός μας προχώρησε στην έκδοση του 20ου τόμου των Θασιακών. Τον προηγούμενο Οκτώβριο, από τις 12 έως τις 14, στη Θάσο είχε πραγματοποιηθεί το 8ο Συμπόσιο Θασιακών Μελετών. Τα πρακτικά αυτού του συμποσίου αποτελούν τον πρώτο τόμο των Θασιακών που θα βγουν, δηλαδή τον 20ο, γιατί θα επίκειται και δεύτερος τόμος με τις υπόλοιπες εισηγήσεις. Τις επόμενες μέρες θα κυκλοφορήσει ο πρώτος τόμος και μάλιστα τρέφουμε κάποιες ελπίδες ότι θα είναι η τιμητική της Θασιακής Ένωσης διότι για το συνολικό έργο και την έκδοση των Θασιακών η Ακαδημία Αθηνών σκέφτεται να μας βραβεύσει.

Οι εργασίες είναι πολύ σημαντικές, πανεπιστημιακών δασκάλων, τοπικών ερευνητών, από τα πανεπιστήμια της χώρας και ιδιαίτερα από το Δημοκρίτειο Θράκης. Το 8ο Συμπόσιο Θασιακών Μελετών πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το δήμο Θάσο, τη Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως, Θάσου, το Επιμελητήριο Καβάλας, την Εταιρεία Θασιακών Μελετών και τη Θασιακή Ένωση Καβάλας. Το αποτέλεσμα αυτού του συμποσίου είναι ο πρώτος τόμος των πρακτικών που αποτελούν τον 20ο τόμο των Θασιακών».

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ

Για την επικείμενη βράβευση από την Ακαδημία είπε ότι «οι πληροφορίες που έχουμε τείνουν προς τα εκεί. Και μάλιστα δόθηκε και παράταση διότι λόγω του κορωνοϊού η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είχε λήξει τέλη Μαΐου, τώρα δόθηκε παράταση. Και για να προφτάσουμε τις προθεσμίες θα στείλουμε έγκαιρα τους τόμους για τις επόμενες προβλεπόμενες ενέργειες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *