Η εταιρία «Μαρινόπουλος»  πλήρωσε έναντι 41.000 ευρώ στην «Δημωφέλεια»!!

Ενημέρωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης Καβάλας «Δημωφέλεια» για τις εξελίξεις στην εταιρεία «Μαρινόπουλου» και το ζήτημα των ενοικίων που οφείλονται στη Δημοτική Αγορά. Η πρόεδρος της επιχείρησης κ. Αναστασία Ιωσηφίδου έκανε γνωστό ότι η εταιρεία κατέθεσε τη Δευτέρα στο λογαριασμό της «Δημωφέλεια» 41.000 ευρώ έναντι των οφειλών της και αναμένεται να προχωρήσει και σε νέα κατάθεση μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα.

Σε δηλώσεις της η κ. Ιωσηφίδου σημείωσε πως «όσον αφορά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της «Δημωφέλεια» που έγινε τη Δευτέρα, ήταν μια τακτική συνεδρίαση όπου αντιμετωπίσαμε διάφορα θέματα κι όχι μόνο το θέμα του Μαρινόπουλου. Από κει και πέρα δεν έγινε καμιά ειδικότερη συνεδρίαση για το θέμα του Μαρινόπουλου. Απλά στην αρχή της συνεδρίασης έκανα εγώ μια ενημέρωση στα μέλη του Δ.Σ. σχετικά με τις εξελίξεις που υπήρχαν για την έκδοση απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών σχετικά με τη διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων και το αίτημα εξυγίανσης που κατέθεσε η εταιρία Μαρινόπουλος. Οπότε ενημέρωσα τα μέλη του Δ.Σ. ότι σχετικά με την απόφαση έγινε δεκτό το αίτημα της εταιρίας οπότε προστατεύεται από ενδεχόμενο κατασχέσεων, ταυτόχρονα όμως απαγορεύεται και η εταιρία Μαρινόπουλος να μεταβιβάσει περιουσιακά της στοιχεία. Επιπλέον το σημαντικό είναι ότι με τη συγκεκριμένη απόφαση προστατεύονται καταρχήν οι εργαζόμενοι σε όλη την Ελλάδα φυσικά και στο υποκατάστημα στην Καβάλα, επίσης προστατεύονται και οι εκμισθωτές των ακινήτων και επομένως και η «Δημωφέλεια». Άρα υπάρχει μια πρώτη νίκη της «Δημωφέλεια» σχετικά με την προστασία των οποιονδήποτε δικαιωμάτων της και απαιτήσεών της».

ΔΥΟ ΘΕΜΑΤΑ

Πρόσθεσε δε πως «Υπήρχε βέβαια μια στιχομυθία μεταξύ εμού και του εκπροσώπου της αντιπολίτευσης στο Δ.Σ. και δύο θέματα που ήταν σχετικά με την εταιρία Μαρινόπουλος.  Ήταν καταρχήν η έγκριση της απόφασης του Δ.Σ.  σχετικά με την απόφαση προέδρου, εμού δηλαδή, για να μεταβεί στη συνεδρίαση κάτω στην Αθήνα στο Πρωτοδικείο Αθηνών δικηγόρος προκειμένου να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της «Δημωφέλεια», καθώς έστειλα δικηγόρο από την Καβάλα την κ. Καρκαλέτσου και μας εκπροσώπησε στην Αθήνα. Και φυσικά η ανάληψη των οποιονδήποτε ενεργειών έχουν σχέση με την εταιρία Μαρινόπουλος από τη συγκεκριμένη δικηγόρο. κι ένα δεύτερο θέμα που είχε σχέση με την εταιρία Μαρινόπουλος ήταν η ανάθεση προς εμένα για τυχόν υποβολή μήνυσης που ενδεχομένως χρειαστεί να κάνουμε εναντίον της εταιρίας, δεδομένου ότι υπάρχει μια επιταγή στα χέρια της «Δημωφέλεια» που αφορά δύο μισθώματα Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου του 2016. Εξήγησα ότι ενδεχομένως να μη χρειαστεί να κατατεθεί η συγκεκριμένη μήνυση, καθώς παρακολουθώ την ημερομηνία παρέλευσης του τριμήνου, γιατί τρεις μήνες είναι το περιθώριο από τη σφράγιση επιταγής μέχρι να υποβληθεί μήνυση εναντίον οποιουδήποτε. Εφόσον η προθεσμία είναι μέχρι τις 20 Ιουλίου περίπου, τους είπα λοιπόν ότι παίρνω την εξουσιοδότηση από το Δ.Σ. γιατί πρέπει να την έχω, αλλά ενδεχομένως να μη χρειαστεί να την καταθέσω αν κι εφόσον η εταιρία καταθέσει τα οφειλόμενα. Πιστεύω ότι δεν θα χρειαστεί να την καταθέσω».

41.000 ΕΥΡΩ

Στο μεταξύ η εταιρία «Μαρινόπουλος» κατέθεσε κάποια χρήματα έναντι αυτών που οφείλει στην «Δημωφέλεια»  όπως ανέφερε η κ. Ιωσηφίδου. «Ήδη τη Δευτέρα το απόγευμα κατατέθηκε στο λογαριασμό της εταιρίας ποσό 41.000 ευρώ έναντι οφειλομένων και υπάρχει έγγραφη ενημέρωση ότι μέσα στη βδομάδα θα κατατεθεί το άλλο ποσό. Υπάρχει δημοσίευμα από τρίτους ότι δήθεν με πίεση δική τους έχω πάρει την εντολή για εξουσιοδότηση και πριν από τρεις μήνες περίπου είχα πάρει αντίστοιχη εξουσιοδότηση από το Δ.Σ. για άλλη επιταγή που είχα στα χέρια μου και δεν χρειάστηκε να την καταθέσω διότι είχαν καταβληθεί τα οφειλόμενα και είχαν εξοφληθεί με την τότε επιταγή. Άρα η «Δημωφέλεια» όλο αυτό το χρονικό διάστημα με τις κινήσεις που έχει κάνει αφενός μεν διατηρεί και εξασφαλίζει το δικαίωμά της το οποίο επιπλέον προστατεύεται και από νόμιμο ενέχυρο των πραγμάτων του εξοπλισμού που υπάρχει μέσα στο κατάστημα στην Καβάλα. Και όλο αυτό το χρονικό διάστημα έχει κάνει τις απαραίτητες ενέργειες και κινήσεις και λειτουργεί «χειρουργικά» προκειμένου να εξασφαλίσει και τα δικαιώματα της εταιρίας και τις θέσεις εργασίας, αλλά και τη λειτουργία της Δημοτικής Αγοράς» ξεκαθάρισε καταληκτικά η κ. Ιωσηφίδου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.