ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

«Η επόμενη μέρα θα πρέπει να είναι ενωτική» διαμηνύει ο νέος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκος Δέμπας

Μάκης Παπαδόπουλος
Χαράλαμπος Χρυσανίδης
Αλέξης Πολίτης Βίλλυ Κονδυλίδου
Κίμων Παπαδόπουλος Χρήστος Γάκης
Θόδωρος Μαρκόπουλος
Έφη Βαλίλα

Νέος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας αναδείχθηκε στις τριήμερες εκλογές ο κ. Μάρκος Δέμπας που με ποσοστό 53% εξασφάλισε την αυτοδυναμία με 11 έδρες στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Δεύτερος κατετάγη ο κ. Παύλος Ζησίμου που εξασφάλισε 6 έδρες ενώ τρίτος είναι ο κ. Κίμωνας Παπαδόπουλος που κατέλαβε 4 έδρες. Ο  κ. Δέμπας ευχαρίστησε όσους τον στήριξαν, εκφράζοντας την πεποίθησή του η επόμενη ημέρα του Επιμελητηρίου θα είναι διαφορετική.

Στις δηλώσεις του αναλυτικά ο κ. Δέμπας τόνισε πως «η επόμενη μέρα θα πρέπει να είναι ενωτική, θα πρέπει να είναι μια μέρα που θα πρέπει όλοι σύντομα να ξεχάσουμε αυτά τα οποία έχουν γίνει. Εγώ τουλάχιστον προσωπικά δεν θα επιτρέψω σε κανέναν μέσα στο Δ.Σ. να μεταφέρει πράγματα και καταστάσεις που ζήσαμε το προηγούμενο διάστημα. Δεν είναι πρέπον, ο επιχειρηματίας που ήρθε με την ψήφο του για όλους τους συνδυασμούς μας έχει ορίσει να τον εκπροσωπήσουμε με σεβασμό, με κύρος, για τα προβλήματα που τον απασχολούν και όχι για τις προσωπικές αντιπαραθέσεις που δυστυχώς είχαμε το προηγούμενο διάστημα. Σίγουρα η αρχή θα είναι δύσκολη, σίγουρα το γυαλί για κάποιους έχει ραγίσει, αλλά νομίζω ότι και ο χρόνος και η διάθεση και η προσωπική δική μου και των υπολοίπων συναδέλφων θα είναι ενωτική, θα είναι ότι εδώ έχουμε έρθει για το Επιμελητήριο, για το θεσμό του Επιμελητηρίου και για τον επιχειρηματία της Καβάλας. Το ότι έγινε σίγουρα πίκρανε αρκετούς και μένα προσωπικά δεν το κρύβω, ήταν ένας προεκλογικός αγώνας με μεγάλη ένταση, σε κάποιες καταστάσεις σίγουρα είχε ξεφύγει χωρίς εγώ τουλάχιστον προσωπικά να το επιδιώκω, ειπώθηκαν πράγματα σε προσωπικό επίπεδο που δεν έπρεπε να είχαν ειπωθεί και εκτιμώ ότι τουλάχιστον κάποιοι αν κάνουν την αυτοκριτική τους ίσως κάποια στιγμή να ζητήσουν και δημόσια μια συγνώμη».

ΕΝΤΑΣΗ

Κληθείς να εκτιμήσει πού οφειλόταν η ένταση του προεκλογικού αγώνα, σημείωσε πως «κι εγώ ακόμα και σήμερα που έχει λήξει ο προεκλογικός αγώνας και έχουμε ένα νικηφόρο αποτέλεσμα του συνδυασμού, πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο έγιναν όλες αυτές οι προσωπικές επιθέσεις έτσι ώστε ο δικός μου συνδυασμός έστω και αν περίμενα δυο τρεις μονάδες παραπάνω να πάρει αυτήν τη νίκη. Άρα για ποιο λόγο έγινε; Θα μπορούσαμε να έχουμε έναν πολύ καλύτερο προεκλογικό αγώνα με σεβασμό στους συναδέλφους, με σεβασμό στο Επιμελητήριο, με θέσεις και με προτάσεις. Δεν πειράζει. Έτσι κάποιοι αποφάσισαν, έτσι το ακολούθησαν, από κει και πέρα τα ξεχνάμε όλα και πρέπει να τα ξεχάσουμε όλα και να προχωρήσουμε μπροστά για το Επιμελητήριο».

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Ερωτηθείς ποια θα είναι η επόμενη μέρα για το Επιμελητήριο, σημείωσε πως «θα είναι σίγουρα δύσκολη μέρα γιατί έχει πολλές δυσκολίες ο επιχειρηματικός κόσμος. Άρα αυτές τις δυσκολίες τις μεταφέρουμε στο Επιμελητήριο και εγώ θέλω να πιστεύω ότι αυτά τα οποία ειπώθηκαν από όλους τους συνδυασμούς, έστω τις δυο τρεις σοβαρές θέσεις και απόψεις που ακούστηκαν και ζυμώθηκαν, αυτές θα πρέπει την επόμενη μέρα να βρούμε τρόπο να τις υλοποιήσουμε. Τουλάχιστον εγώ προσωπικά και το πρόγραμμα το οποίο είχαμε ανακοινώσει το οποίο θα το σεβαστούμε κατά γράμμα και από την επόμενη μέρα θα είναι σκληρή δουλειά από όλους μας, όχι μόνο αυτούς που έχουν εκλεγεί, το Επιμελητήριο χρειάζεται 50-60 ανθρώπους. Αυτοί οι άνθρωποι και από το δικό μου συνδυασμό αλλά και από τους άλλους συνδυασμούς πρέπει να συνεχίζουν να στηρίζουν όπως ξεκίνησαν τον προεκλογικό αγώνα. Δεν θα πρέπει να απογοητευτεί κανένας, θα πρέπει όλοι οι συνάδελφοι που δεν έχουν εκλεγεί να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια της νέας διοίκησης. Και υπάρχει θέση για όλους».

ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΜΕ

Συμπλήρωσε δε πως «εμείς είχαμε δεχθεί πολύ πίκρα όλο αυτό το διάστημα. Δεν προκαλέσαμε κανέναν και νομίζω ότι είναι καταδικαστέα τέτοια γεγονότα όπως αυτό που συνέβη το βράδυ της Τρίτης εις βάρος του κ. Τσατσούλη από υποψήφια. Αλλά στην πίκρα της στιγμής που πιθανόν αισθανόσουν ότι είχες κερδίσει γίνονται και τέτοια. Αλλά εμείς τα ξεχνάμε».

ΣΥΓΚΙΝΗΜΕΝΟΣ

Για τον πρώην πρόεδρο κ. Άγγελο Τσατσούλη σημείωσε πως «ήταν και ο ίδιος συγκινημένος, πρώτον γιατί αποχωρεί από μια θέση και πραγματικά όταν έρχεται εκείνη η στιγμή συγκινείσαι νομίζω ακόμα περισσότερο, αλλά θα τον έχουμε δίπλα μας. Τον χρειαζόμαστε, έχει γνώση την οποία θα πρέπει να συνεχίσει ο ίδιος να μας την προσφέρει, έχει γνωριμίες, έχει ανθρώπους που θα βοηθήσουν το Επιμελητήριο την επόμενη μέρα. Άρα και ο Άγγελος Τσατσούλης θα συνεχίσει να είναι χρήσιμος για το Επιμελητήριο».

Πρόσθεσε ότι η  νέα διοίκηση ήδη αναλαμβάνει καθήκοντα, το αργότερο σε 15 μέρες θα πρέπει να γίνει σύσταση Διοικητικής Επιτροπής και του Δ.Σ. κι εκτίμησε ότι στις αρχές με μέσα της άλλης εβδομάδας θα έχει τελειώσει και αυτή η διαδικασία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *