«Η επιπόλαιη κριτική δεν κάνει καλό στην πόλη», δηλώνει ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανέστης Τσουρουκίδης, με αφορμή την ανακοίνωση του Μάκη Παπαδόπουλου για δέντρα που κόπηκαν

Προ λίγων ημερών ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας και επικεφαλής της παράταξης «Ο Τόπος της Ζωής μας» κ. Μάκης Παπαδόπουλος εξέδωσε μία ανακοίνωση αναφορικά με το θέμα κοπής δένδρων στην πόλη από πλευράς του Δήμου Καβάλας επικρίνοντας αυτή την πρακτική. Παρόμοια επιστολή κοινοποίησε στον τοπικό Τύπο και ο πρώην δήμαρχος κ. Στάθης Εριφυλλίδης επικρίνοντας την δημοτική αρχή.

Χθες ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Καθαριότητας κ. Ανέστης Τσουρουκίδης κλήθηκε να δώσει απαντήσεις για το όλο θέμα.

Συγκεκριμένα είπε ότι «στην περίοδο που είμαι εγώ αντιδήμαρχος, φυτεύτηκαν κάποιες εκατοντάδες δέντρα και όχι δεκάδες όπως λένε. Όπου βλέπουμε δέντρα που έχουν σαπίσει ή τα έχουν σπάσει τα παιδιά ή έχουν ξεραθεί λόγω καιρικών συνθηκών όλα αυτά τα αντικαθιστούμε. Δηλαδή, αν θα ψάξουμε να δούμε μέσα στην πόλη και δέντρα τα οποία είναι ξερά, τα αντικαθιστούμε αμέσως. Γιατί υπάρχουν δέντρα διαθέσιμα και τα αντικαθιστούμε. Δεν αντικαθιστούμε αυτά που είναι πάρα πολύ δύσκολα γιατί θα χαλάσουμε πεζοδρόμια και έχουν μπει πολύ βαθιά οι ρίζες κι αυτά πρέπει να είμαστε οργανωμένοι μαζί με την Τεχνική Υπηρεσία ώστε να αποκαταστήσουμε άμεσα εκείνο το χώρο. Εκεί μένουμε λίγο πίσω για τους ευνόητους λόγους που, δυστυχώς, είτε το θέλουμε είτε δεν το θέλουμε, το επαναλαμβάνουμε ότι η Τεχνική Υπηρεσία έχει τρεις οικοδόμους κι εγώ έχω πέντε ανθρώπους στο πράσινο. Και βέβαια, το τι εργασίες θα γίνουν, επειδή ξέρουμε τι φροντίδα και τι αγάπη θέλει το πράσινο κι ένα από λουλούδι. Κάποιοι μπορούν να λένε. Μπορεί να φωνάζουν και καλά κάνουν να έχουν όνειρα για την πόλη, όπως όνειρα έχουμε κι εμείς για το δήμο ας. Αλλά όλα αυτά για να γίνουν, θέλουν χέρια. Ας μας πει ο κ. Εριφυλλίδης με τον οποίο έχω κατέβει στο ψηφοδέλτιό του και είναι υπέρ-εργατικός, πόσα άτομα διέθετε στο πράσινο τα χρόνια που έκανε τα έργα και πόσο εύκολα έπαιρνε κάποιον συνεργαζόμενο για να συντηρήσουν το πράσινο. Αυτές είναι σήμερα οι τεράστιες διαφορές που υπάρχουν.

Άκουσα για το φυτώριο. Σας πληροφορούμε ότι προσπαθούμε από την αρχή να κάνουμε δικά μας φυτά. Αλλά για να γίνουν όλα αυτά θέλει τουλάχιστον δύο άτομα μέσα στο φυτώριο. Ας είναι και ένα. Αλλά να είναι μέσα στο φυτώριο. Όταν σε όλο το δήμο έχουμε 7 άτομα στο πράσινο, πώς μπορούμε να έχουμε στο φυτώριο μόνιμα ένα άτομο; Έχουμε κάποιους πολύ φιλότιμους εργαζόμενους που αρχίζουν και ποτίζουν από τις 5 το πρωί και σταματούν στις 4 το απόγευμα. Όλα αυτά πρέπει να τα δούμε. Δεν πετάμε μία ρουκέτα, τι βάλαμε. Αυτά έχουνε συνάρτηση».

ΠΕΡΙ ΔΕΝΤΡΩΝ ΚΑΙ ΚΑΚΤΩΝ

Για τις σχετικές φωτογραφίες του κ. Παπαδόπουλου στο πάρκο της Δημαρχίας είπε ότι «αυτοί ήταν κάποιοι κάκτοι μπροστά στον Ιπποκράτη. Και σήμερα είναι πάρα πολύ εύκολο να πηγαίνουμε και να βγάζουμε φωτογραφίες χωρίς να ενημερωνόμαστε. Κι αυτή είναι η κακή αντιπολίτευση την οποία προσπαθεί να κάνει ο κ. Παπαδόπουλος. Το δέντρο μέσα στο πάρκο ήταν σάπιο κι έπρεπε να κοπεί. Και μάλιστα πάρα πολύ καλά εκεί σκεφτήκαμε αυτό που έλεγα, να μεταφέρω δέντρα μεγάλα αλλά δεν είναι εύκολο να σταθεροποιηθούν. Και δεν χωράει εκεί άλλο. Δεν μπορεί ο καθένας να κρίνει τα πάντα. Ο γιατρός είναι να μιλάει για τον άνθρωπο, ο κ. Παπαδόπουλος θα μιλήσει για την επιχείρησή του, εγώ σαν αυτοκινητιστής θα μιλήσω για τα αυτοκίνητα. Δεν μπορεί να είμαστε ειδικοί. Αυτή η χώρα πάσχει από αυτό, ότι είμαστε παντογνώστες, κάνουμε συζητήσεις του καφενείου. Δεν γίνονται έτσι τα πράγματα. Ήρθε ο κ. Παπαδόπουλος να ρωτήσει γιατί δεν βάλαμε εκεί ένα δέντρο και να του εξηγήσουμε ότι ο χώρος είναι μικρός και δεν χωράει άλλο; Ο,τι μας κατέβει στο κεφάλι, δεν το λέμε.

Όσο για τους κάκτους στον Ιπποκράτη, κοπήκαν από τους ίδιους εδώ και τρία χρόνια. Εκεί μπαίνει βέβαια ένα άλλο ερωτηματικό –δεν θέλω να το πω- το οποίο δεν το βλέπει ο κ. Παπαδόπουλος. Αν, δηλαδή, θα έπρεπε να υπάρχουν σε εκείνο το σημείο αυτά τα παρτέρια. Αλλά αυτή επιπόλαια κριτική, δεν νομίζω ότι θα κάνει καλό στην πόλη. Υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά θέματα με τα οποία μπορούμε να ασχοληθούμε και μπορούμε να έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε».

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ

Όσο για τις εκδηλώσεις για το πράσινο που προτείνει ο κ. Παπαδόπουλος, υποστηρίζοντας ότι δεν γίνονται, ο κ. Τσουρουκίδης απάντησε ότι «επί θητείας της κας Πρασσά έχουν γίνει. Έχουν φυτευτεί δέντρα, λουλούδια μέσα στα χωριά, μέσα στα σχολεία. Έχουν ήδη φυτευτεί κάποια δέντρα και θα φυτευτούν κι άλλα τον Νοέμβριο, δηλαδή την περίοδο που πρέπει. Όπου μας ζητούνε να βάλουμε δέντρα το κάνουμε. Δεν τα ανακοινώνουμε, είναι μέσα στις υποχρεώσεις».

ΝΕΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Για το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού στην Υπηρεσία Καθαριότητας και για το αν υπάρχει κάποια εξέλιξη, είπε ότι «αυτό που γνωρίζουμε όλοι είναι ότι τέλος Νοεμβρίου είναι οι τελικοί πίνακες. Κι εγώ στη 1 Δεκεμβρίου θα πρέπει να έχω το υπόλοιπο 50%, δηλαδή γύρω στους 60 εργαζόμενους. Αν από ‘κει και πέρα διαμαρτύρομαι, τότε… κλείστε με στο τρελοκομείο. Τότε θα είμαστε σε καλό επίπεδο. Η δική μου Υπηρεσία θα λειτουργεί. Και δεν θα έχω δικαίωμα να διαμαρτύρομαι. Αλλά να έρθουν».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.