«Η επιλογή της Νέας Δημοκρατίας για τον υποψήφιο Περιφερειάρχη θα πρέπει να έχει γνώμονα την πρόοδο και την ευημερία της περιοχής» δηλώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Αλέξανδρος Ιωσηφίδης

Την άποψη του ότι θα πρέπει να ηγηθεί άλλος της παράταξής Περιφερειακή Αναγέννηση στις εκλογές του Μαΐου εξέφρασε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κ. Αλέξανδρος Ιωσηφίδης.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «κληθήκαμε την Παρασκευή να κατεβούμε στην Αθήνα, στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, όλοι οι εκλεγμένοι σύμβουλοι με την Περιφερειακή Αναγέννηση, μαζί με τον Περιφερειάρχη και τους Αντιπεριφερειάρχες με θέμα συζήτησης τις περιφερειακές εκλογές. Υπάρχει δέσμευση από όλους μας να μην αναφερθούμε σ’ αυτά που ειπώθηκαν μέσα και θα το τηρήσω. Έγινε μία εκτενής συζήτηση. Ήμασταν εκεί 27 εκλεγμένοι σύμβουλοι, είπαμε τις απόψεις μας κι από ‘κει και πέρα όλοι αναμένουμε την επιλογή που θα κάνει η Νέα Δημοκρατία. Βέβαια, άλλο το κόμμα –ανήκω στη Νέα Δημοκρατία, είμαι στέλεχός της, είμαι ενεργό μέλος της από μικρό παιδί- αλλά από ‘κει και πέρα η αυτοδιοίκηση είναι κάτι που ξεπερνάει τα κόμματα και φυσικά περιμένουμε να δούμε πού θα καταλήξει το λεγόμενο χρίσμα από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας.

Υπάρχει προβληματισμός. Είπα αυτά που αισθανόμουν ότι έπρεπε να πω. Τα είπα με πάθος και χωρίς φόβο, ξεκαθάρισα τη θέση μου και αναμένουμε τη θέση της Νέας Δημοκρατίας. Δεν έχω να προσθέσω κάτι, γίνονται πολλές διεργασίες. Προβλήματα υπάρχουν παντού. Το κλίμα είναι δύσκολο και το ‘χω πει και δημόσια –δεν είναι μυστικό- ότι ο θάνατος του ηγέτη της παράταξης, του Γιώργου Παυλίδη -ενώ το άλογο ήταν μέσα στην κούρσα- δημιούργησε αναταράξεις, κλυδωνισμούς και είναι φυσικό αυτό. Η ιστορία επαναλαμβάνεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Αν δει κανείς τη σύγχρονη πολιτική ιστορία, ο θάνατος του Παπανδρέου δημιούργησε κλυδωνισμούς στο ΠΑΣΟΚ τότε. Βέβαια το ΠΑΣΟΚ ξαναπήρε την εξουσία το 1996. Ή ακόμη και η μεταπήδηση του Καραμανλή, που δεν ήταν θάνατος, το 1980 από την πρωθυπουργία στην προεδρία, δημιούργησε ένα διχαστικό κλίμα στη Νέα Δημοκρατία, όταν υπήρχαν σχεδόν δύο ισοδύναμοι υποψήφιοι, Ράλλης και Αβέρωφ. Λίγο αν ανατρέξουμε στην ιστορία θα δούμε παρόμοιες καταστάσεις. Αλλά εδώ η διαφορά είναι ότι δεν μιλάμε για κόμματα, μιλάμε για την αυτοδιοίκηση. Ο σκοπός είναι να πηγαίνει μπροστά ο τόπος, οι άνθρωποι να είναι ευχαριστημένοι, να υπάρχει πρόοδος και ευημερία. Και πιστεύω ότι σ’ αυτά τα πλαίσια θα κινηθεί και η επιλογή της Νέας Δημοκρατίας».

«ΦΤΑΙΜΕ ΟΛΟΙ, ΑΛΛΑ…»

Για το αν πιστεύει ότι πρέπει να συνεχίσει ο κ. Μέτιος να ηγείται της παράταξης ή αν πρέπει να υπάρξει αλλαγή είπε ότι «είμαι της άποψης ότι για όλη αυτήν την κατάσταση φταίμε όλοι κατ’ αρχήν. Άλλοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο. Το κύριο μερίδιο ευθύνης πάντα το έχει, όμως, ο αρχηγός. Εν προκειμένω ο κ. Μέτιος. Πιστεύω ότι πρέπει να βρεθεί μία υποψηφιότητα που να ξεπερνάει τη διχόνοια, τη διάσπαση, να εγγυάται την προοπτική νίκης της παράταξης και κυρίως την προοπτική ανάπτυξης της περιοχής μας».

Κατέληξε μιλώντας για το Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας του Δήμου Παγγαίου που ξεκίνησε χθες και στηρίζεται από την Περιφέρεια ΑΜΘ. Μίλησε ακόμη για μερικές ακόμη εκδηλώσεις, όπως τα εγκαίνια του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού που θα γίνουν την Κυριακή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.