«Η Ελλάδα που τα έχει καταφέρει περίφημα, έχει περισσότερους λόγους να ανοίξει σταδιακά την αγορά και την ίδια τη ζωή», δηλώνει ο γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Αλέξης Πολίτης

Όλα τα δείγματα του Νοσοκομείου Καβάλας που ελέγχθηκαν κατά την διάρκεια  της Μεγάλης Εβδομάδος για τον κορωνοϊό ήταν αρνητικά. Ο Γενικός Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου κ. Αλέξης Πολίτης σημείωσε ότι είναι θέμα χρόνου να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

Συγκεκριμένα δήλωσε «η κατάσταση εξελίσσεται ομαλά. Το Πάσχα ο κόσμος πειθάρχησε και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους Έλληνες που για άλλη μία φορά έβαλαν πλάτη κόντρα στην παράδοση και στον παραδοσιακό τρόπο που γιορτάζουν αυτή τη μέρα. Τούτη τη φορά ο Έλληνας αντέδρασε διαφορετικά κι όλο αυτό θα μας πιστωθεί με την πιο γρήγορη άρση των περιοριστικών μέτρων. Πάμε πολύ καλά».

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Για την επιστροφή στην ομαλότητα είπε ότι «αυτό είναι το ζητούμενο. Ήδη κράτη που πλήττονται σοβαρά από τον κορωνοϊό, σιγά- σιγά αρχίζουν και επανεκκινούν την οικονομία και την αγορά τους. Θεωρώ ότι η Ελλάδα που τα έχει καταφέρει περίφημα, έχει περισσότερους λόγους να ανοίξει σταδιακά την αγορά και την ίδια τη ζωή που την έχουμε κλείσει στους 4 τοίχους. Η ιατρική ιστορία έχει δείξει ότι οι επιδημίες και οι πανδημίες έρχονται και παρέρχονται. Δεν υπήρξε περίοδος που να μην στιγματιστεί από μια τέτοια πανδημία. Θεωρώ ότι θα γίνει πάλι κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω πότε αλλά θα γίνει ξανά, όσο κι αν προχωρά η ιατρική επιστήμη. Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι η γρήγορη εύρεση του εμβολίου. Για ένα εμβόλιο πρέπει να παρέλθουν 7-10 χρόνια προκειμένου να δοθεί στην αγορά και τώρα γίνεται ήδη λόγος για Σεπτέμβρη- Οκτώβρη ή για τις αρχές του 2021. Είναι κάτι που η ίδια η ιατρική επιστήμη δεν το περίμενε, καθώς δεν γινόταν ως τώρα κάτι τέτοιο. Ωστόσο βλέπουμε ότι υπάρχει μία πανστρατιά. Όλη η ιατρική κοινότητα δουλεύει, μαζί με την φαρμακευτική κοινότητα, έχουν γείρει προς αυτήν την κατεύθυνση. Κάνουν οι φαρμακευτικές βιομηχανίες έναν αγώνα δρόμου για ο ποια θα κατασκευάσει το πιο ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο. Οι χρόνοι έχουν μειωθεί σημαντικά. Για τον Έμπολα το εμβόλιο δημιουργήθηκε μέσα σε λίγα χρόνια και παραμίλαγε όλη η ανθρωπότητα γι’ αυτό, και τώρα μιλάμε για κάποιους μήνες ή για ένα έτος. Ως γιατρός δεν το περίμενα, ωστόσο πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια σε όσους ασχολούνται μ’ αυτό».

ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟΣ

Για το ενδεχόμενο επιστροφής του ιού το φθινόπωρο είπε ότι «δεν θα είναι ακριβώς επιστροφή. Θα έχουμε μία μείωση των κρουσμάτων και της μεταδοτικότητας του ιού και το φθινόπωρο με την πτώση της θερμοκρασίας, αν δεν έχει βρεθεί εμβόλιο μέχρι τότε, σαφώς μπορεί και να έχουμε περισσότερα κρούσματα. Αυτός ο ιός πάντως γενικότερα μας αιφνιδιάζει και όλες οι προβλέψεις που έχουν γίνει έχουν πέσει στο κενό. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις προβλέψεις μας διότι, δυστυχώς, αυτός ο ιός έχει 4-5 χαρακτηριστικά που τον κάνουν απρόβλεπτο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.