Η εκτέλεση του έργου ριζικής ανακαίνισης του Βερούλειου θα έρθει προς έγκριση στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας την ερχόμενη Πέμπτη

Την ερχόμενη Πέμπτη στο Δημοτικό Συμβούλιο θα συζητηθεί το θέμα της ριζικής ανακαίνισης του Βερούλειου Σταδίου. Ο Αντιδήμαρχος κ. Φιλόσογλου δήλωσε πως πρόκειται για μία μεγάλη παρέμβαση του Δήμου Καβάλας σε ένα γήπεδο που θα γίνει στολίδι για την Καβάλα.

Στις δηλώσεις του ο κ. Φιλόσογλου σημείωσε πως «έχει προγραμματιστεί να έρθει προς έγκριση η εκτέλεση του έργου στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο όσον αφορά το Βερούλειο, έτσι ώστε να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες και να παραδοθεί ένα καινούριο γήπεδο. Γιατί μιλάμε για ριζική ανακατασκευή, δεν μιλάμε για λίφτινγκ ούτε για προσθήκες. Καλώς εχόντων των πραγμάτων περίπου σε ένα χρόνο από σήμερα που μιλάμε, δηλαδή αν η διαγωνιστική διαδικασία πάει καλά χωρίς ενστάσεις και πετύχουμε να το πάρει το έργο ένας ανάδοχος επιμελής και σοβαρός, νομίζω ότι του χρόνου τέτοιο καιρό θα έχουμε ένα καινούριο γήπεδο. Θα γίνει μια ριζική κι ολική ανακαίνιση των αποδυτηρίων των φιλοξενουμένων και των διαιτητών με ιατρείο και όλα τα σχετικά. Έχουμε αντικατάσταση όλου του κεντρικού γηπέδου με καινούριο χλοοτάπητα κομμάτι κομμάτι, με σύγχρονο σύστημα φωτισμού, θα δημιουργήσουμε τέσσερα μικρά γήπεδα στην ουσία με πλαστικό τάπητα, τα οποία τα δύο θα βρίσκονται πίσω από τις εστίες και τα δύο πιο μικρά θα βρίσκονται από την πλευρά του σταδίου προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Όπου εκεί υπάρχει ένας αρκετά μεγάλος χώρος τον οποίο θα τον εκμεταλλευτούμε. Παράλληλα θα τοποθετηθούνε τέσσερις πυλώνες ύψους 30 μέτρων και κάτι ο καθένας, θα αντικατασταθούν φυσικά όλα τα καθίσματα, θα γίνουν επιχρίσματα, βαφές κοκ και άλλες μικρές ή μεγαλύτερες αλλαγές, έτσι ώστε το στάδιο να πληροί όλες τις προδιαγραφές για διεξαγωγή πρωταθλημάτων και νυχτερινών αγώνων».

ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟ

Ο κ. Φιλόσογλου υπενθύμισε πως «αυτή τη στιγμή το στάδιο είναι αδειοδοτημένο χάρη στις δικές μας ενέργειες μέχρι το 2020 και με τις ενέργειες που θα γίνουν θα έχει μια άδεια εσαεί. Θα γίνει εξαιρετικά όμορφο, νομίζω ότι δεν είχαμε άλλη δυνατότητα, αν αναλογιστεί κανείς ότι δεν υπάρχουν χώροι και δημοτικές εκτάσεις στο κέντρο και εκεί είναι κεντρικό σημείο και το κυριότερο από όλα είναι ότι θα παραταθεί η δυνατότητα προπονήσεων για τις Ακαδημίες μέχρι και το βράδυ. Γιατί τώρα πηγαίνανε στις 3 το μεσημέρι και το Χειμώνα στις 5 – 5.30 σκοτείνιαζε και έφευγαν. Παράλληλα δε, θα δημιουργήσουμε ένα καινούριο κυλικείο με σύγχρονες προδιαγραφές το οποίο θα εξυπηρετεί το κοινό και το οποίο φυσικά θα βγει και στη δημοπρασία όταν θα έρθει η ώρα, προκειμένου να έχει και κάποιο επιπλέον έσοδο ο δήμος από αυτήν τη δραστηριότητα. Θα γίνει ένα γήπεδο αμιγώς ποδοσφαιρικό, το οποίο θα ικανοποιεί τις ανάγκες των τριών σωματείων και των εκατοντάδων παιδιών που πηγαίνουν στις Ακαδημίες τους. Και φυσικά όλα αυτά γίνανε με την επιμονή της δημάρχου και το ζόρι και τη θηλιά που μας έβαλε στο λαιμό να το τελειώσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γίνεται. Φυσικά η Τεχνική Υπηρεσία αυτή τη στιγμή κουβαλάει το μεγαλύτερο βάρος για την υλοποίηση του έργου και ότι έχουμε σχεδιάσει το έχουμε συναποφασίσει, γιατί κατά την άποψή μου αυτό είναι πολύ σημαντικό, με τα εκεί σωματεία, τον Βύρωνα, την ΑΕΚ και τον Ηρακλή Καβάλας, διότι εμείς δεν θέλουμε να αποφασίζουμε και να διατάζουμε μόνοι μας. Θέλουμε συνεννόηση και συνεργασία. Αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα και τους θέλουμε δίπλα μας ως συνεργάτες, κι όχι ως κάποιους κατώτερους ή οτιδήποτε άλλο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση