ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

«Η δύναμη ενός συλλόγου είναι τα μέλη του και όχι η διοίκηση» σχολίασε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας   Βασίλης Λεμονίδης

Πραγματοποιήθηκε προχθές η Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου καβάλας για μία σειρά θεμάτων. Αρχικά ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Βασίλης Λεμονίδης κλήθηκε να σχολιάσει την συμμετοχή των μελών.

Όπως ανέφερε «Τα μέλη μας στις γενικές συνελεύσεις δεν είναι πάρα πολλά εκτός και αν έχουμε κάποιο θέμα, όπως για παράδειγμα το ωράριο, οπότε επειδή αγγίζει πολλούς,  συμμετέχουν και πολλοί στις συνελεύσεις.

Έτσι όταν φέραμε έκτακτο θέμα το ωράριο είχαμε 150 άτομα και σε μια Τακτική Ετήσια Συνέλευση όπου εγκρίνεται ο προϋπολογισμός και ο απολογισμός έτους, μετά βίας βλέπουμε 20 άτομα.

Έτσι έγινε και με την τελευταία μας συνέλευση. Έγινε από τον Πρόεδρο απολογισμός, δηλαδή από εμένα, μιλήσαμε για διεκδικήσεις, εκδηλώσεις, δράσεις κοινωνικές και μετά έγινε και οικονομικός απολογισμός και στο τέλος συζητήσαμε επί προτάσεων των μελών του Δ.Σ.

Καλό είναι βέβαια να έρχονται όσο το δυνατόν περισσότερο τα μέλη μας στις συνελεύσεις  και να  ακούγονται και όσο το δυνατό περισσότερες απόψεις».

ΔΡΑΣΕΙΣ

Αναφορικά με την Αλφαβητοπαρέλαση ο ίδιος εξήγησε ότι ο Εμπορικός Σύλλογος στηρίζει την προσπάθεια με όποιο τρόπο μπορεί. «Εμείς στηρίζουμε την εκδήλωση είτε οικονομικά είτε υλικοτεχνικά. Και όποτε μας ζητήθηκε η άποψη, όπως για το μέρος και την ημέρα της εκδήλωσης, εμείς απλά εκφράσαμε θέση και άποψη. Μιλάμε όμως μόνο όταν μας ζητείται κάτι τέτοιο.

Από εκεί και πέρα, η Λευκή Νύχτα πάει και πάλι το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου και αρχίζουμε τις συζητήσεις για να κάνουμε κάτι πιο μεγάλο. Βέβαια οι συζητήσεις θα ξεκινήσουν μετά τις εκλογές στο Επιμελητήριο αφού αυτό είναι ο βασικός αρωγός μας. Και θα ξαναπώ ότι όποιοι εκλεγούν στις 13 Δεκεμβρίου στο Επιμελητήριο θα πρέπει να εργασθούν με ομόνοια και ομοψυχία για το καλό όλων μας.

Ήμουν και εγώ υποψήφιος και στήριξα κάθε άλλο υποψήφιο έστω και αν ήταν αντίπαλος μας».

Σε ότι αφορά την διοργάνωση της Λευκής Νύχτας σχολίασε ότι «Η Λευκή Νύχτα είναι ένας θεσμός και το κέρδος δεν είναι μόνο για τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου. Είναι και για επιχειρήσεις συνολικά  που δεν μπορούν εκ των πραγμάτων να είναι γραμμένες στον Εμπορικό Σύλλογο. Και φυσικά και πάλι την Παρασκευή θα λάβει χώρα η Λευκή Νύχτα».

 

ΕΚΛΟΓΕΣ

Αναφορικά τώρα με τις εκλογές στο Επιμελητήριο, ο ίδιος εξήγησε ότι το κλίμα έχει ηρεμήσει. «Νομίζω ότι αυτό είναι το σωστό σε επιμελητηριακές εκλογές, σε εκλογές που έχουν να κάνουν με το επιχειρείν.

Το επίπεδο της αντιπαράθεσης να είναι σε επίπεδο προτάσεων και θέσεων και όχι χτυπημάτων κάτω από τη μέση. Νομίζω ότι οι ημέρες πλησιάζουν, μια εβδομάδα έμεινε, ας βγουν όλοι οι συνάδελφοι να μας πουν  τις θέσεις τους και ας δούμε πως θα κυλήσουν οι εκλογές. Καλό είναι να έχουμε πολλούς εκλέκτορες. Η δύναμη ενός φορέα, ενός συλλόγου δεν είναι η διοίκηση. Είναι τα μέλη αυτά που κάνουν τη διαφορά».

ΠΡΟΤΑΣΗ

Αναφορικά με δήλωση του έτερου υποψήφιου Αντώνη Καραγιαννίδη περί μη επιλογής του κ. Λεμονίδη σε θέση υποψηφίου, ο τελευταίος σχολίασε ότι  «Οι επιμελητηριακές εκλογές καλό είναι να γίνονται σε επίπεδο προτάσεων με στόχο στο μέλλον. Ας δούμε το μέλλον και όχι το παρελθόν.

Υπάρχουν άτομα που πέρασαν και από εμένα και από αλλού και όλοι είμαστε φίλοι οπότε δεν είναι κακό να μου προτείνει να είμαι υποψήφιος και ο κ. Δέμπας και ο κ. Ζησίμου. Κακό δεν είναι για κανένα. Όλοι συνδικαλιζόμαστε και πρέπει να κινούμαστε κατά πως πρέπει. Ας μην κατεβάζουμε λοιπόν το επίπεδο.

Είμαι αυτής της άποψης. Έγιναν εκλογές στο Δικηγορικό Σύλλογο. Επίπεδο υψηλότατο. Ειπώθηκε κάτι; Εκλογές καφενείου έχουμε; Ευτυχώς οι ελάχιστοι  που υπερέβαλαν κατάλαβαν τι έκαναν και το γύρισαν τώρα αλλιώς. Τα προβλήματα είναι τεράστια. Τέλος του μήνα και δεν πλήρωσαν οι συνάδελφοι τα χρέη τους. Ας σταματήσουν τα κουτσομπολιά και ας πάμε εμπρός. Όλα βέβαια χρειάζονται δουλειά και ηρεμία».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *