«Η διοίκηση του Δήμου Καβάλας έχει να επιδείξει έργο στον τομέα του αθλητισμού» δηλώνει ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Φιλόσογλου

Ο Δημοτικός σύμβουλος Καβάλας κ. Μάκης Παπαδόπουλος εξέδωσε μία ανακοίνωση αναφορικά με το κυλικείο και του Κλειστού Καλαμίτσας  και την μίσθωση του επικρίνοντας τον Δήμο Καβάλας.  Ο αντιδήμαρχος κ. Φιλόσογλου κλήθηκε να απαντήσει.

«Καταρχάς ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.  Ο κ. Παπαδόπουλος καταλήγει στην ανακοίνωση του ότι θα υπάρχουν λίγοι ενδιαφερόμενοι και ότι τελικά η διοίκηση θα κληθεί να κατεβάσει το ενοίκιο, πράγμα που σημαίνει απώλεια εσόδων.

Επίσης αυτή την στιγμή το ενοίκιο είναι 1000 ευρώ το μήνα ενώ ρεύμα και νερό τα πληρώνει ο Δήμος. Και αυτό το λέει η σύμβαση, Άρα μια μεγάλη δαπάνη μια και μιλάμε για μεγάλη δράση και τελικά ο Δήμος Καβάλας παίρνει 500 ευρώ και αυτά μπαίνουν στα ταμεία του Δήμου αυτά τα λεφτά.  Εμείς λοιπόν τι είπαμε; Ότι ξεκινάμε με τιμή εκκίνησης τα 1200 ευρώ. Αυτά θα δώσει από την αρχή όποιος πάρει το διαγωνισμό και θα μπουν μάλιστα και ξεχωριστά ρολόγια για νερό και ΔΕΗ.

Αυτό θα σημάνει ότι όποιος κερδίσει θα δώσει περισσότερα. Που τα είδε τα λιγότερα ο κ. Παπαδόπουλος; Ακόμη και αν μείνει το ενοίκιο στην αρχική του τιμή θα είναι παραπάνω τα έσοδα του Δήμου σε σχέση με αυτά που είναι τώρα» σημείωσε αρχικά.

ΕΓΓΥΗΤΙΚΗ

Και πρόσθεσε πως «Επίσης ο κ. Παπαδόπουλος ζητά το 10% για την καλή εκτέλεση των όρων της σύμβασης. Μα αυτό ζητάμε. Για να έρθει κάποιος στο διαγωνισμό θα πρέπει να φέρει εγγυητική που να ισούται με το 10% των ετήσιων μισθωμάτων, Άλλο αυτό επομένως, Μπερδεύει όμως την εγγύηση με τους όρους σύμβασης για την καλή εκτέλεση, Άρα υπάρχει μια παθογένεια και στο τέλος καταλήγουμε κάποιοι να μας φορτώνουν και να μην παίρνουμε ποτέ τα χρήματα; Επίσης δεν πρέπει να εξασφαλίσουμε το δημόσιο και το δημοτικό συμφέρον έναντι ενός κακοπροαίρετου ενδεχομένως πληρωτή – μισθωτή. Επίσης πως το κάμουμε αυτό; Με δικλείδες ασφαλείας. Εδώ μιλάμε για υποθήκη. Εμείς λέμε ότι όποιος θέλει μπορεί να φέρει το τίμημα αλλά μπορεί να μας αφήσεις κάτι απλήρωτο, οπότε θα πληρώσεις ως εκκίνηση 5 ενοίκια τα οποία όταν λήξει η σύμβαση επιστρέφονται αν παραδοθεί το ακίνητο καλώς. Που είναι το παράλογο;

Ο κ. Παπαδόπουλος γνωρίζει τι και πόσοι θα προσέλθουν και ποια οικονομική δυνατότητα έχει,. Και μιλάμε για 6 και όχι για 10 χιλιάδες ευρώ. Τη μια μας κατηγορεί ότι θα βάλλουμε λιγότερα χρήματα στο ταμείο και από την άλλη μας λέει ότι ζητάμε πολλά. Και το κυλικείο δεν είναι επαγγελματική μίσθωση που έχει διάρκεια. Ανήκει το κυλικείο σε άλλη κατηγορία και το μάξιμουμ της διάρκειας είναι 5 έτη. Η προηγούμενη μίσθωση ήταν για τρία έτη. Εμείς την κάνουμε 5 έτη και στην αλήθεια αγνοεί όλη την αλήθεια….

Κάτι δεν πάει καλά νομίζω και ίσως και σκοπίμως λέει άλλα από αυτά που ισχύουν. Τη διαδικασία την τρέχει το τμήμα οικονομικών και ένας συμπολίτης μας έκανε ένσταση. Την ίδια ημέρα ήρθε επιστολή που μας έδωσε οδηγία να αλλάξουμε την σύμβαση. Αλλά πρέπει αυτά που λέει ο κ. Παπαδόπουλος να είναι αληθή. Παίρναμε 500 και τώρα ξεκινάμε με 1200, δεύτερο από 3 έτη πάμε στα 5, ενώ μπερδεύει την εγγύηση με την εγγυητική καλής εκτέλεσης ενώ εμείς θέλουμε να διασφαλίσουμε τα δημοτικά συμφέροντα και έσοδα φυσικά και θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Εμάς δεν μας έλεγαν μέσα στο Δ.Σ. για άλλες περιπτώσεις μισθώματα που έχουν χαθεί. Εμείς δεν θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι θα είμαστε εντάξει και εξασφαλισμένοι σε ό,τι αφορά τα έσοδα μας».

ΑΠΟΔΟΣΗ

Καταληκτικά ανέφερε ότι «Άλλωστε το κυλικείο αυτό μπορεί πριν 4 χρόνια να μην είχε την απόδοση που έχει τώρα. Έγινε όμως μια παιδική χαρά, έχει κίνηση καλή και είναι καιρός να δοθεί κάτι παράπονο από τον ενοικιαστή. Το Ανθή Καραγιάννη επειδή έπεσε η κίνηση έδωσε χαμηλότερο μίσθωμα στο εκεί κυλικείο. Εδώ; Δεν πρέπει να ανέβει το μίσθωμα;

 

Όσο για το νέο αθλητικό χώρο η Δήμαρχος είπε ότι θα συνδράμει στον αθλητισμό. Εγώ δεν θα κάνω απολογισμό απλά θα ανατρέξω σε δημοσιεύματα και θα πω ότι μάλλον κάναμε βήματα μπροστά. Επίσης είπαμε να δούμε μια καινούρια αθλητική εγκατάσταση και αυτό το θέμα θα το χειρισθεί η Δήμαρχος που θα κάνει και τις ανάλογες ανακοινώσεις. Μέχρι το τέλος του 2018 ίσως και να ολοκληρωθεί το έργο αυτό, ίσως και νωρίτερα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση