Κύριο άρθροΠολιτική

«Η δικαιοσύνη πρέπει να λάμψει στο θέμα της Novartis» δηλώνει ο Γιώργος Καλαντζής

Ο πρώην βουλευτής κ. Γιώργος Καλαντζής  αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στο σκάνδαλο Novartis  αλλά και στο θέμα των βουλευτικών εκλογών. Αρχικά αναφέρθηκε στο σκάνδαλο Novartis, σχολιάζοντας ότι ούτως η άλλως το θέμα των φαρμάκων είναι σκάνδαλο.

Όπως τόνισε αρχικά «Αυτή την στιγμή η Ελλάδα έχει μπει σε μια ατροπό που δεν ξέρω που θα τραβήξει. Και μιλάω για τον τρόπο διαχείρισης του ζητήματος της NOVARTIS. Η υγεία είναι σκάνδαλο από μόνη της. Τα λεφτά που διακινούνται στην υγεία, μια και μιλάμε για ποσά αναλώσιμα για την υγεία του ανθρώπου, είναι λεφτά πολύ περισσότερα σε σχέση με αυτά που δαπανώνται στον τομέα της άμυνας.

Αυτό που έγινε και αφορά στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση, όπου ο καθείς ξέρει πόσα μπορεί να γράψει πια, έφεραν μια καλή τάξη. Η υγεία θέλει προσοχή αφού διακινούνται πολλά λεφτά.

Για το θέμα όμως που μας απασχολεί, κανένας δεν είπε ότι δεν πρέπει να ελεγχθεί όλο αυτό το θέμα. Έχει να κάνει με δημόσιο χρήμα και πρέπει όλοι να το ελέγξουμε. ;Από την στιγμή που το σκάνδαλο αφορά το παγκόσμιο στερέωμα πρέπει να αφήσουμε τη δικαιοσύνη να ασχοληθεί διεξοδικά με το όλο θέμα. Όχι όπως ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Πολάκης που έλεγε ότι η δικαιοσύνη βγάζει αποφάσεις κατά το δοκούν. Τώρα άλλα λέει ότι η δικαιοσύνη είναι πολύ σωστή. Ορθώς πρέπει να επέμβει η δικαιοσύνη και να αποδοθούν ευθύνες σε όσους δεν λειτούργησαν σωστά. Από εκεί και πέρα το θέμα της Novartis μας απασχολεί όλους. Και πάλι θα πω να στέλνονται πολιτικοί σε εξέταση επειδή κάποιος κατέθεσε ότι άκουσε και ότι δεν είδε. Είναι ντροπή όλο αυτό που γίνεται αλλά όπως και να έχει πρέπει η υπόθεση να πάει προανακριτική. Να ακούγεται ότι τάχα ο Λυτσέρης του ΕΟΦ τα πήρε και αφού ο τελευταίος είναι φίλος του Βενιζέλου άρα μάλλον και ο Βενιζέλος τα πήρε. Προσωπικά δεν βάζω το χέρι στην φωτιά για κανένα μας. Λένε τώρα ότι το ξέπλυμα μαύρου χρήματος θα παραγραφεί…. Αλλά ας μην ξεφεύγουμε γιατί όλα μυρίζουν εκλογές. Για αυτό και στο ΕΠΑΛ Θάσου κάνουν εγκαίνια, για αυτό και έκαναν  εγκαίνια για το ΤΟΜΥ. Είδατε πως αθωώθηκε ο υπ. Ναυτιλίας κ. Κουρουπλής;  ».

ΑΓΩΓΟΣ ΤΑΡ

Αναφορικά με την όδευση του αγωγού ΤΑΡ και ο ίδιος ο κ. Καλαντζής εκτιμά ότι αυτή μπορεί να αλλάξει.

«Υπάρχει μια πρόταση η οποία με βρίσκει παντελώς σύμφωνο. Και μπροστά στα εκατομμύρια που δαπανώνται για να περάσει ο αγωγός μια αλλαγή όδευσης είναι μικρή. Να περάσει ο αγωγός από τις άκρες των χωραφιών ουσιαστικά, εκεί ψηλά στο βουνό. Δεν είναι μεγάλη δαπάνη κατά την άποψη μου. Από εκεί και πέρα κατάλαβα ότι δύσκολα αλλάζει η όδευση. Και  ο Σκορλέτης μπορεί να είπε ότι μεταφέρεται αλλά δεν είναι εύκολο αυτό» σημείωσε.

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

Αναφορικά με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ τόνισε ότι« Στα χέρια των αρμοδίων κομματικών οργάνων και του αρχηγού του κόμματος είναι η απόφαση για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο Ν. Καβάλας. Άρα λοιπόν εκτός από το Νίκο τον Παναγιωτόπουλο, που είναι αυτοδίκαια υποψήφιος, κανένας άλλος δεν μπορεί να πει ότι είναι σίγουρος. Θέλω να καταγγείλω όλους αυτούς – κι έχω στοιχεία που θα πάνε εκεί που πρέπει όταν έρθει η ώρα- που λένε ότι είναι σίγουροι υποψήφιοι. Δεύτερον ,έχω στοιχεία, καταγγέλλω όλους αυτούς που λένε ότι δεν θα είμαι υποψήφιος. Λένε και για άλλους αλλά εγώ απαντώ για ‘μενα. Το αν θα είμαι υποψήφιος ή όχι, είναι απόφαση του αρχηγού. Αυτός θα κρίνει πολλά πράγματα. Η άποψη μου είναι ότι τρεις υποψήφιοι που στις προηγούμενες εκλογές έλαβαν 9.000 σταυρούς ο κάθε ένας, θα το σκεφθεί πολύ ο αρχηγός αν θα είναι ή δε θα είναι. Ας σταματήσουν λοιπόν να λένε. Το κάνουν επειδή θέλουν να αλιεύσουν ψήφους επειδή τάχα αυτοί είναι σίγουροι. Να σταματήσουν να διαρρέουν ότι δε θα είναι ο Καλαντζής υποψήφιος. Δεν το διαρρέει ένας. Το κάνουν αρκετοί. Εξάλλου μια γυναίκα έτσι και αλλιώς θα είναι. Πιστεύω και ο πρώην δήμαρχος Φιλίππων Λ.  Τσαλταμπασίδης θα είναι. Και ο Μακάριος Λαζαρίδης ας είναι. Καλό παιδί. Ο Πρόεδρος θα αποφασίσει για το ποιος θα είναι υποψήφιος βουλευτής. Ποιος θα είναι βουλευτής θα το αποφασίσει ο κόσμος όμως».

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Για τα θέματα της επικαιρότητας  και την προ ημερών επίσκεψη του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη ο κ. Καλαντζής δήλωσε ότι  « Με την ευκαιρία της επίσκεψης Πολάκη, βάλτε το θέμα της δημιουργίας αιμοδυναμικής κλινικής στην Καβάλα. Το Νοσοκομείο Καβάλας πρέπει να έχει τέτοια μονάδα. Το ζητώ και το επιδιώκω καιρό. Να μην ταλαιπωρούνται οι ασθενείς στη Θεσσαλονίκη και την Αλεξανδρούπολη. Είναι έτοιμο το Νοσοκομείο. Δεν χρειάζονται πολλά χρήματα. Όπως επίσης θέλω να πω να κάνουμε το παν για να μην χάσουμε το ΤΕΙ. Ξέρω ότι ενδιαφέρονται οι Σερραίοι που δε θέλουν η Καβάλα να έχει ΤΕΙ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *