Κύριο άρθροΠολιτική

«Η δικαιοσύνη θα προχωρήσει σε κάθε τι προβλέπει ο νόμος για το  σκάνδαλο Novartis» όπως  δηλώνει ο βουλευτής Κώστας Μορφίδης

Η υπόθεση με το σκάνδαλο Novartis πραγματικά έχει συγκλονίσει την πολιτική κοινότητα της χώρας και όχι μόνον… Ήδη κάποιοι πολιτικοί των οποίων τα ονόματα εμπλέκονται έχουν προχωρήσει σε μηνύσεις, όπως ο πρώην πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας κ. Κώστας Μορφίδης έκανε σχετικές δηλώσεις τονίζοντας ότι   «Είναι μια πολύ μεγάλη υπόθεση που αφορά την χειραγώγηση στον χώρο του φαρμάκου και πρακτικές που είναι εκτός της κανονικής διαδικασίας. Έχει ξεκινήσει μια διεθνής έρευνα για τις πρακτικές της συγκεκριμένης εταιρείας και έχει καταλήξει σε ορισμένες χώρες, είτε στα δικαστήρια, είτε σε συμβιβασμούς της εταιρείας η οποία έχει πληρώσει μέχρι στιγμής 350 εκ. σε πρόστιμα σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Από εκεί και πέρα  νομίζω ότι αναμένεται άλλη μια δικογραφία που έχει πάλι σχέση με τη Νοvartis. Ακούγονται και άλλοι εμπλεκόμενοι. Το  θέμα είναι ότι αυτό το ξέραμε. Ως Εξεταστική Επιτροπή είχαμε επισκεφτεί διακομματικά την αρμόδια Εισαγγελέα και μιλήσαμε για τις δικογραφίες, οπότε ξέραμε και για την έρευνα σε συνεργασία με το FBI. Γνωρίζαμε ότι υπάρχουν προστατευμένοι μάρτυρες οι οποίοι έχουν πει πράγματα πάρα πολύ σοβαρά και καταγγελτικά για επιλήψιμες πράξεις. Αυτό το ήξερε και η ΝΔ άρα εκπλήξεις δεν χρειάζονται».

ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει μάρτυρας που να μιλά συγκεκριμένα με λογαριασμούς σύμφωνα με όσα λένε  κάποιοι και ο ίδιος εκτιμά ότι υπάρχουν γιατροί που συμμετείχαν. «Ξέρω ότι η εταιρεία είχε στήσει ένα ολόκληρο δίκτυο για να ελέγχει την συνταγογράφηση των δικών της φαρμάκων σε ιατρεία όλη της χώρας. Από εκεί και πέρα, προσπάθησε να ελέγξει ακόμη και τις τιμές των φαρμάκων μια και η χώρα μας είναι χώρα αναφοράς. Κάθε αύξηση στις τιμές στην Ελλάδα δίδει τεράστια κέρδη στην ίδια την εταιρεία».

Ερωτηθείς στην συνέχεια για τις διαψεύσεις του πρώην υπουργού Υγείας κ. Άδωνη Γεωργιάδη και για την άμυνα που επέδειξε τόνισε ότι  «Εντάξει, υπάρχει αντίληψη ότι το δημόσιο χρήμα μπορεί να το διαχειρίζεται ένας υπουργός όπως θέλει. Για εμένα ηθικά σωστό αυτό δεν είναι. Ας μην ξεχνάμε ότι το ΚΕΛΠΝΟ χρησιμοποιήθηκε για σκοπούς που δεν έπρεπε.

Όντως χάθηκαν πολλά πράγματα. Πέρα από τη διερεύνηση των ευθυνών προσώπων υπάρχουν αναφορές σε φυσικά πρόσωπα και η Δικαιοσύνη θα προχωρήσει σε κάθε τι που προβλέπει ο νόμος, αφού υπάρχουν αδικήματα που φθάνουν στο βαθμό του κακουργήματος. Έχουμε χρόνο εμπρός μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *