Κύριο άρθροΠολιτική

Η Δημωφέλεια πρέπει να αποζημιωθεί για τα 74 στρέμματα του Εσκί Καπού που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του νέου λιμανιού

«Η Δημωφέλεια πρέπει να αποζημιωθεί για τα 74 στρέμματα του Εσκί Καπού που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του νέου λιμανιού» όπως δήλωσε η πρόεδρος του φορέα  κ. Ιωσηφίδου. Πρόσθεσε δε πως υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις και από τον Άρειο πάγο, οπόταν ο ΟΛΚ οφείλει να αποζημιώσει την Δημωφέλεια.

Όπως ανέφερε η κ. Ιωσηφίδου «όσον αφορά τον Άρειο Πάγο ήδη έχει δικαιωθεί η Δημωφέλεια με την αντιδικία με τον ΟΛΚ και την επίμαχη έκταση της απαλλοτριωμένης έκτασης για την κατασκευή και λειτουργία του λιμένος Φίλιππος Β’. Από κει και πέρα επειδή ο ΟΛΚ δεν προέβη στην καταβολή της αποζημίωσης ως όφειλε, επομένως μιλάμε για απαλλοτριωμένη έκταση, προέβη η Δημωφέλεια στην επόμενη κίνηση δικαστικά, δηλαδή να προβεί σε μια πράξη αυτή που να της δίνει το δικαίωμα να κάνει πλέον εκτέλεση της απόφασης. Κι όταν λέμε εκτέλεση εννοούμε να προβεί σε κατάσχεση οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου του ΟΛΚ είτε κινητού είτε ακινήτου. Επομένως λοιπόν η επόμενη κίνηση που κάναμε ήταν να καταθέσουμε αίτηση στο δικαστήριο της Καβάλας προκειμένου να εκδοθεί η διαταγή πληρωμής. Εξεδόθη λοιπόν διαταγή πληρωμής, φυσικά προσκομίστηκαν και όλα αυτά τα στοιχεία με τις αποφάσεις του Εφετείου που είχαν προηγηθεί του Αρείου Πάγου, οπότε βγήκε διαταγή πληρωμής που υποχρεώνει τον ΟΛΚ να καταβάλει το ποσό της αποζημίωσης που πλέον το κεφαλαιοποιεί δηλαδή το 1,5 εκατομμύριο που λέμε. Η προηγούμενη απόφαση είχε βγάλει τιμή μονάδος αποζημίωσης και τα τετραγωνικά μέτρα της απαλλοτριωμένης έκτασης, οπότε τώρα η διαταγή πληρωμής τα πολλαπλασιάζει αυτά και τα κεφαλαιοποιεί. Και υποχρεώνει τον ΟΛΚ να καταβάλει αυτό το ποσό. Εναντίον αυτής της απόφασης ο ΟΛΚ έχει κάνει ανακοπή και αίτηση αναστολής, δηλαδή αυτό τώρα που δικάσαμε τον Αύγουστο ήταν τα ασφαλιστικά μέτρα δηλαδή η αίτηση αναστολής που έχει καταθέσει ο ΟΛΚ. Τι προσπάθησε να κάνει ο ΟΛΚ; Να ανακόψει το δικαίωμά μας να κάνουμε κατάσχεση. Η απόφαση λοιπόν που βγήκε απορρίπτει την αίτηση του ΟΛΚ, δηλαδή μας δίνει το δικαίωμα να προβούμε σε κατάσχεση οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου. Αφού έκρινε βέβαια και όλους τους λόγους που είχε προβάλει ο ΟΛΚ που ισχυρίστηκε. Επομένως η Δημωφέλεια έχει το δικαίωμα να προβεί σε κάθε πράξης κατάσχεσης».

ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ

Συμπλήρωσε δε πως «το είπα και στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας, εγώ έκανα μια απόπειρα να βρεθώ με τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας κ. Ηλιάδη πριν προβώ  στην οποιαδήποτε ενέργεια, να του μεταφέρω ότι έχει βγει η αντίστοιχη απόφαση. Ο κ. Ηλιάδης είπε ότι δεν θα καταθέσει την αποζημίωση, οπότε οφείλουμε να προβούμε στις επόμενες κινήσεις. Δηλαδή έχω δώσει ήδη εντολή στη συνάδελφο τη Βούλα Καρκαλέτσου που χειρίζεται το φάκελο να κάνει την προεργασία προκειμένου να προβούμε σε εκτέλεση της απόφασης και στο επόμενο Δ.Σ. βέβαια θα το φέρω ως θέμα για συνέχιση της διαδικασίας εκτέλεσης. Εδώ δεν είναι μια αντιδικία οικονομικής φύσης. Εδώ μιλάμε για μια απαλλοτρίωση. Η Δημωφέλεια πρέπει να αποζημιωθεί για την έκταση που έχει απαλλοτριωθεί και φυσικά θα αποζημιωθεί και κανένα δικαστήριο δεν πρόκειται να εκδώσει αντίθετη απόφαση, καθώς ήδη το Εφετείο σε προγενέστερη απόφαση που το έκανε αμετάκλητο ο Άρειος Πάγος, αναφέρει ρητά ότι ο ΟΛΚ είναι υπόχρεος καταβολής αποζημίωσης».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *