«Η γραμμή Καβάλας Πρίνου πρέπει να κρατηθεί ζωντανή με τουλάχιστον 4 δρομολόγια ημερησίως» δηλώνει ο Αντιπρόεδρος της Θασιακής  Νίκος Τσιλογιώργης  

 

Την Κυριακή η Θασιακή Ένωση Καβάλας  θα βραβεύσει τους αριστούχους μαθητές Θασιακής καταγωγής, όπως εξήγησε ο Αντιπρόεδρος της Θασιακής κ. Νίκος Τσιλογιώργης.

Όπως ανέφερε αρχικά «Η Θασιακή Ένωση Καβάλας θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση της – βράβευση των αριστούχων μαθητών, Θασίων ή Θασιακής καταγωγής που έχουν αποφοιτήσει το σχολικό έτος 2017-2018 από γυμνάσια, δημοτικά και λύκεια της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Η εκδήλωση θα γίνει στο σχολείο της Παναγίας στις 11.30 την Κυριακή.

Επειδή φέτος υπήρξε κάποιο πρόβλημα με τους αριστούχους μαθητές και δεν ενημερωθήκαμε από όλα τα σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας – λόγω προσωπικών δεδομένων – κάνω έκκληση στους γονείς να επικοινωνήσουν με τα γραφεία της Θασιακής για να δουν αν τα παιδιά τους είναι στους πίνακες των μαθητών προς βράβευση.

Αντιλαμβάνομαι ότι από την στιγμή που υπάρχει απαγόρευση από τις διευθύνσεις αυτό θα συνέβαινε. Δεν έχουμε τηλέφωνα επικοινωνίας οπότε έχουμε ένα θέμα. Από το 1974 που βραβεύουμε παιδιά πρώτη φορά μας συμβαίνει αυτό. Ελπίζω όμως ότι όλα θα πάνε καλά. Και τελικά θα βραβεύσουμε γύρω στα 150 παιδιά».

 

ΧΩΡΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ο ίδιος εκτίμησε ότι γονείς ή παιδιά δεν έχουν ενημερωθεί. «Εμείς κάθε χρόνο τέλη Μαΐου ειδοποιούσαμε τις διευθύνσεις να ενημερώσουν τα σχολεία μας και να έχουμε έγκαιρα τις λίστες.  Δεν έχουμε πλήρη στοιχεία από όλα τα σχολεία. Οι διευθυντές μας ενημέρωναν αν  υπάρχει ή όχι μαθητής Θάσιος που αρίστευσε». Ο κ. Τσιλογιώργης  εκτίμησε ότι λογικά θα υπάρχει μεγάλη κινητικότητα υποψηφίων βουλευτών στην προσεχή εκδήλωση….

«Ιδιαίτερα οι μαθητές των δημοτικών σχολείων, έρχονται μαζί με γονείς και παππούδες και είναι μια εκδήλωση γιορτής και χαράς. Συνεχίζουμε έστω με προβλήματα και αν κάποια παιδιά το μάθουν αργότερα εμείς θα βραβεύσουμε αυτά τα παιδιά μετά».

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Αναφορικά με την τουριστική κίνηση ο ίδιος σχολίασε ότι  «Παρακολουθώ τις δηλώσεις και νομίζω ότι είμαστε στα ίδια επίπεδα με πέρσι. Κάποιες μικρές αυξομειώσεις φέρνουν οι μειώσεις στην κίνηση των πλοίων. Αλλά αυτό δεν λέει τίποτε. Όλα εξαρτώνται από τις διανυκτερεύσεις. Κόσμος υπάρχει και θα δούμε τα τελικά αποτελέσματα τον επόμενο μήνα. Αλλά η προσωπική μου άποψη είναι ότι είμαστε στα ίδια επίπεδα. Είμαστε κοντά στο περσινό ρεκόρ παρότι φέτος οι συγκυρίες έχουν αλλάξει και δη με την Τουρκία τα πράγματα είναι πολλά διαφορετικά. Η Θάσος αλλά και η πόλη της Καβάλας κρατούν γερά τουριστικά. Έχουμε πολλά νέα καταλύματα με το καινούριο σύστημα και εκτιμώ ότι η περιοχή μας είναι σε καλό δρόμο.

 

Όσο για το θέμα των συγκοινωνιών και δη με το υδροπτέρυγο και τον επιχειρηματία που ήθελε να το φέρει για δρομολόγια, ξέρουμε ότι πάντα έχουμε θέμα. Εν προκειμένω ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας που κινητοποιήθηκε την περσινή χρονιά και συνεργάσθηκε μαζί μας, επειδή δεν έμεινε ικανοποιημένος από την κίνηση απλά αποφάσισε να φύγει από τη γραμμή. Για τον Λετονό επιχειρηματία που εξεδήλωσε το ενδιαφέρον του φέτος δεν γνωρίζω τι κάνει αλλά ξέρω ότι το υδροπτέρυγο χρειάζεται. Προσπάθησε ο άνθρωπος και το καλοκαίρι, αυτό τελείωσε όμως, οπότε πάμε για την επόμενη χρονιά.

Ακόμη και σήμερα να αρχίσει τα δρομολόγια,  κίνηση θα έχει αλλά όλα εξαρτώνται από τους στόχους που βάζει. Το εισιτήριο θα είναι μεγάλο, τουλάχιστον διπλάσιο από όσο είναι με τα φέρι. Άρα ανάλογα με το τι περιμένει θα προχωρήσει. Η γραμμή αν στηριχθεί και βοηθηθεί θα πετύχει. Όχι με τις υψηλές αποδόσεις που περιμένει αλλά με καλή κίνηση για τα δεδομένα της περιοχής μας. Άλλωστε η γραμμή της Κεραμωτής έχει ανά 20 με 30 λεπτά δρομολόγια οπότε το μεγαλύτερο μέρος της κίνησης εξυπηρετείται από εκεί».

ΓΡΑΜΜΗ ΠΡΙΝΟΥ

Τέλος σε ότι αφορά την πολύπαθη γραμμή Καβάλας – Πρίνου ανέφερε ότι «Για την πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου  θα προσθέσω ότι η προσπάθεια μας να την κρατήσουμε συνεχίζεται. Φέτος το καλοκαίρι είχαμε 5 δρομολόγια ημερησίως. Τα δρομολόγια αυτά δεν ικανοποιούν το επιβατικό κοινό. Να φανταστείτε ότι το καλοκαίρι το τελευταίο δρομολόγιο από τον Πρίνο για την Καβάλα ήταν στις 4 το μεσημέρι. Στις 4 δηλαδή η γραμμή ήταν κλειστή. Άρα ο αγώνας μας συνεχίζεται για να αναβαθμίσουμε την πορθμειακή γραμμή του Πρίνου.  Και επειδή έρχεται χειμώνας και τα δρομολόγια θα αλλάξουν και θα μειωθούν, υπάρχει μια κινητικότητα ώστε να μην περάσουμε αυτά που περάσαμε πέρσι.

 Η γραμμή Καβάλας – Πρίνου πρέπει να κρατηθεί ζωντανή με τουλάχιστον 4 δρομολόγια ημερησίως».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.