Η γαστρονομία θα έχει την τιμητική της στη φετινή Έκθεση του Επιμελητηρίου Καβάλας

Από τις 5 έως τις 9 Οκτωβρίου θα διαρκέσει η Ετήσια Έκθεση του Επιμελητηρίου Καβάλας με διάφορες δράσεις μεταξύ αυτών και η γαστρονομία τοπικών προϊόντων.  Σε συνεργασία με την Λέσχη Ελλήνων Μαγείρων θα πραγματοποιηθεί ένα 4ήμερο Φεστιβάλ Μαγειρικής. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μάρκος Δέμπας σημείωσε ότι στην φετινή διοργάνωση θέλουν να προσφέρουν κάτι διαφορετικό σε σχέση με τις προηγούμενες.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «η Έκθεση θα γίνει 5 με 9 Οκτωβρίου στο Συνεδριακό και Εκθεσιακό χώρο «Απόστολος Μαρδύρης» στη Νέα Καρβάλη. Προσπαθούμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα. Να κάνουμε μία Έκθεση πιο δυναμική, με νέες δράσεις, νέα γεγονότα. Βάζουμε κάποιες προτεραιότητες οι οποίες θέλουμε να αλλάξουν την εικόνα και να φέρουμε κατ΄ αρχήν περισσότερους επισκέπτες- καταναλωτές κατά τη διάρκεια της Έκθεσης και αυτό προσπαθούμε να το πετύχουμε βάζοντας μέσα το κομμάτι της γαστρονομίας και της διασύνδεσης με τον διατροφικό τομέα. Βάζουμε μέσα το κομμάτι των καλλιτεχνικών- πολιτιστικών εκδηλώσεων που θέλουμε να έχουμε κατά τη διάρκεια των 5 ημερών της Έκθεσης. Βάζουμε, επίσης, το κομμάτι του παιδιού, δηλαδή το παιδί το οποίο έρχεται πολλές φορές με την οικογένειά του, να έχει χώρο εκτόνωσης. Να περάσει και το παιδί, να διασκεδάσει μέσα στους χώρους που θα έχουμε δημιουργήσει. Και φυσικά κάποια ακόμη γεγονότα τα οποία θα συνδέσουν την επιχειρηματικότητα με τον πολιτισμό, με το επιχειρείν, με καινοτόμες δράσεις –έτσι κι αλλιώς έχουμε και το Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής κατά τη διάρκεια της Έκθεσης- δράσεις οι οποίες θέλουμε να δημιουργήσουμε, να δείξουμε τη νέα αρχή, μία νέα Έκθεση, μία νέα προσπάθεια που θα μας οδηγήσει, επίσης, στη δημιουργία κάποιων επιπλέον εκδηλώσεων στη διάρκεια της χρονιάς».

ΓΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΒΑΛΑ

Πρόσθεσε δε πως «Όταν λέμε γαστρονομία και αγροδιατροφικό τομέα, σημαίνει ότι φέτος η Έκθεση θα έχει τη θεματική ενότητα της γαστρονομίας. Μαζί με τη Λέσχη Ελλήνων Μαγείρων ετοιμάζουμε ένα τετραήμερο κυλιόμενο πρόγραμμα όπου θα μπορούμε να δούμε σε ειδικό στημένο πάνελ τις καβαλιώτικες συνταγές. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γευθούν αυτές τις γεύσεις και φυσικά μόνο με τοπικά, δικά μας, προϊόντα. Θέλουμε να συνδέσουμε τον κτηνοτροφικό τομέα, το γαλακτοκομικό τομέα, τον τομέα της παραγωγής της γης, με πολλά προϊόντα τα οποία έχουμε, με το κρασί, με το λάδι, με την ελιά, με τη φέτα, με το τυρί, με τα αλιεύματά μας. Να δει ο κόσμος και να γευθεί και τις καβαλιώτικες γεύσεις αλλά και να καταλάβει ότι όλες αυτές οι γεύσεις βγαίνουν από προϊόντα που είναι από τη γη της Καβάλας. Άρα, αυτό το γαστρονομικό κομμάτι που θα είναι συνεχείς εκδηλώσεις προσπαθώντας και είμαστε ήδη σε επαφή και με κάποιον μεγάλο Σεφ που συνήθως προσελκύει και περισσότερο κόσμο. Θα λέγαμε είναι η βασική ενότητα της φετινής Έκθεσης. Θέλουμε να κρατήσουμε τον κόσμο, θέλουμε να είναι ευχαριστημένος όχι μόνο από τα εκθέματα τα οποία θα βλέπει αλλά και για το τι παράγει ο τόπος μας».

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΡΚΟΥΛΗ

Ακολούθως ανέφερε ότι «Τα καλλιτεχνικά, όλες αυτές τις 4 μέρες, ήδη έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία με τον φίλο και Καβαλιώτη κι ένθερμο υποστηρικτή της Καβάλας, τον Νίκο Κουρκούλη, όπου ετοιμάζουμε και θα παρουσιάσουμε στη συνέχεια αναλυτικά ποιες θα είναι αυτές οι εκδηλώσεις που θα έχουμε προκειμένου να έχουμε και το ακουστικό, το άκουσμα του ήχου, της μουσικής, του χορού».

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

Τέλος ανέφερε ότι «Και καταλήγοντας στο παιδί, που θέλουμε να δημιουργήσουμε μία ενότητα όπου και τα παιδιά μικρής και μεγαλύτερης ηλικίας, θα έχουν τη δυνατότητα να εκτονώσουν τις δράσεις τους.

Προσκαλούμε όλους τους Καβαλιώτες, και όχι μόνο, εκθέτες να συμμετάσχουν ενεργά. Κινούμαστε στοχευμένα προς κάποιες επιχειρήσεις. Θέλουμε να δείξουμε κάτι καινούργιο, κάτι φρέσκο, κάτι που αξίζει για τον τόπο μας και πραγματικά η Έκθεση της Καβάλας να πάρει από ‘δω και πέρα μία άλλη μορφή, μία άλλη αίγλη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.