«Η αξιολόγηση θα κλείσει, τα προβλήματα θα μείνουν» δηλώνει ο βουλευτής Νίκος Παναγιώτοπουλος

Θετικό τέλος στην αξιολόγηση από τους δανειστές προέβλεψε σε δηλώσεις του ο βουλευτής κ. Παναγιωτόπουλος καθώς πιστεύει ότι λόγω των διεθνών συγκυριών είναι μονόδρομος.

Σε δηλώσεις του τόνισε πως «Από ό,τι καταλαβαίνω αυτή την στιγμή βρισκόμαστε προ της ολοκλήρωσης αυτής της αξιολόγησης. Βέβαια βλέπουμε τις κόκκινες γραμμές και τις ανυποχώρητες γραμμές. Θεωρώ ότι όλοι θα τα δώσουν όλα διότι η Ευρώπη και ο κόσμος βιώνουν μια μακρά περίοδο αστάθειας  και τα ζητήματα που πρέπει να τρέξουν είναι πολλά.

Βλέπουμε άλλωστε ότι έχουμε μια αστάθεια και λόγω του προσφυγικού και άρχισε να απομακρύνεται η Τουρκία προς ένα αυταρχικό ισλαμικό καθεστώς. Αν ο σουλτάνος ανοίξει εκ νέου την κάνουλα των προσφύγων τότε αυτό θα έχει συνέπειες και για τη δική μας την χώρα.

Ψάχνονται από την άλλη όλοι με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ και το τι στάση θα κρατήσει από εδώ και στο εξής για αυτά τα σοβαρά θέματα και υπάρχει η σχετική οικονομική αστάθεια, ενώ οι περισσότερες χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία θα κάνουν μέσα στο 2017 εκλογές προκειμένου να αποφασίσουν τη δική τους πορεία.

Βέβαια πρέπει να δούμε ότι το πρόβλημα της Ελλάδος είναι σημαντικό και πρέπει το θέμα των μεταναστών είναι σημαντικό και δεν μπορούμε να το σπρώξουμε κάτω από το χαλί. Παρόλα αυτά η αξιολόγηση θα γίνει και θα δούμε τη διευθέτηση του χρέους που δεν θα λύνει το πρόβλημα αλλά θα φέρει μια διευθέτηση στα οικονομικά μας δεδομένα, όπως είναι τα επιτόκια πληρωμής για παράδειγμα. Από εκεί και πέρα θα δώσει η αξιολόγηση χρόνο στην Ελλάδα για να δούμε μι α θετική εξέλιξη στους χρόνους αποπληρωμής».

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ

Ο κ. Παναγωτόπουλος πρόσθεσε ότι  «Από εκεί και πέρα θα δώσει και πολιτικό χρόνο στην Ελλάδα για να μην προκύψουν εκλογές και αυτή η κυβέρνηση να δει μήπως ξεμπλέξει και τα δικά μας εθνικά θέματα που βρίσκονται σε τροχιά συζήτησης και κινητικότητας χωρίς να φαίνεται βέβαια λύση,  και επείγουν στην εξεύρεση λύσης, θέματα όπως το Μακεδονικό και το κυπριακό αλλά και στην αλλαγή της γλώσσας της Τουρκίας η οποία διεκδικεί και δεν αποκλείει ακόμη και την αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάννης.

Η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει, δεν ξέρω το τίμημα, θα το μάθουμε σύντομα. Στα εργασιακά εκτιμώ ότι θα υπάρξει και άλλη απορρύθμιση. Βλέπω και άλλες απολύσεις με δεδομένο ότι η κυβέρνηση ψάχνει λύσεις και θα δει ακόμη και την τήρηση μόνου του 5% στις απολύσεις και αυτό μάλιστα να το παρουσιάσει και ως μέγα επίτευγμα.      Θα το παρουσιάσει ως νίκη. Σε κάθε περίπτωση ο προϋπολογισμός που θα αρχίσουμε να συζητάμε σε μια εβδομάδα περίπου είναι μια εξίσωση που δεν βγαίνει με νούμερα. Η ανάπτυξη δεν έρχεται, οι εκτιμήσεις είναι πενιχρές και εγώ δελ βλέπω με αυτή την κατάσταση να γίνεται η Ελλάδα επενδυτικός παράδεισος αν δεν αλλάξει η φορολόγηση. Αυτά όλα είναι απλά κυβερνητικά αφηγήματα και τα βάσανα μας δεν τελειώνουν, απλά βλέπω να έχουμε συνέχεια και να προκύπτουν και άλλα κρίσιμα εθνικά θέματα. Αυτή είναι η προοπτική των επόμενων μηνών».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.