Κύριο άρθροΠολιτική

Η αντιπολίτευση του Δήμου Καβάλας απέρριψε το αίτημα της ΔΕΥΑΚ για δανειοδότηση της επιχείρησης με σκοπό την κάλυψη των αναγκών της

Η αντιπολίτευση του Δήμου Καβάλας απέρριψε το αίτημα της ΔΕΥΑΚ για δανειοδότηση της επιχείρησης για να καλύψει τις λειτουργικές ανάγκες της. Ο πρόεδρος της επιχείρησης κ. Απόστολος Χρόνης σημείωσε ότι αντιμετώπισαν το λυπηρό φαινόμενο από πλευράς της αντιπολίτευσης να καταψηφίζει την πρόταση αυτή. Συγκεκριμένα είπε ότι «ζήσαμε ένα ακόμη λυπηρό φαινόμενο για την πόλη μας. Συστρατεύθηκε ένα μέρος της αντιπολίτευσης ούτως ώστε να συνεχιστεί η οικονομική ασφυξία στη ΔΕΥΑΚ, ενώ θα μπορούσε να δοθεί λύση πολύ εύκολα. Ζητήσαμε ένα δάνειο- ενίσχυση μέσω του δήμου 1,8 εκ ευρώ σύμφωνα με πράξη νομοθετικού περιεχομένου που έβγαλε η κυβέρνηση διότι αντιλήφθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα σε όλες τις ΔΕΥΑ της χώρας. Δεν υπάρχει ρευστότητα γιατί δεν εισρέουν χρήματα στα ταμεία. Υπάρχει ζήτημα με τις λειτουργικές ανάγκες. Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου αφορά τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο. Μπορείς να ζητήσεις  χρήματα άτοκα μέσω των δήμων που θα τα πάρουν έναντι των ΚΑΠ. Θα αποπληρωθούν σε 72 δόσεις χωρίς επιτόκια, προσαυξήσεις και κάποιο άλλο βάρος. Πήραμε απόφαση σαν διοικητικό συμβούλιο και το ζητήσαμε, ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο αλλά αντιμετωπίσαμε ένα λυπηρό φαινόμενο. Συστρατεύτηκε ένα κομμάτι της αντιπολίτευσης και δεν πέρασε η πρόταση».

ΦΑΝΗΚΕ

Συνέχισε λέγοντας ότι «φάνηκε από την αρχή αυτό γιατί είδαν ανθρώπους που δεν είχαν εμφανιστεί ποτέ στα δημοτικά συμβούλια που κάναμε με τηλεδιάσκεψη, να είναι μαζεμένοι στα γραφεία είτε του Μάκη Παπαδόπουλου είτε στο σπίτι της κας Τσανάκα. Τη Δευτέρα μαζεύτηκαν για να πουν ένα μεγάλο «όχι» στην πορεία της ΔΕΥΑΚ. Δεν πειράζει, εδώ είμαστε εμείς. Δεν το κάνανε για να βοηθήσουν την πόλη τους αλλά για να είναι αντίθετοι στον κ. Μουριάδη και στη ΔΕΥΑΚ για προσωπικούς λόγους. Αυτό είναι το άσχημο για την πόλη μας. Δεν πειράζει, εμείς θα σφίξουμε τα δόντια και θα προχωρήσουμε. Η ΔΕΥΑΚ δεν θα καταρρεύσει. Θα την κρατήσουμε όρθια και τη ΔΕΥΑΚ και το δήμο. Τους είπα ότι αν δεν θέλετε να βάλετε πλάτη για να βοηθήσετε την πόλη και την επιχείρηση που παρέχει καθαρό νερό, καθαρές παραλίες, βιολογικούς που να λειτουργούν, τουλάχιστον μην μπαίνετε εμπόδιο. Τελικά αποφάσισαν να μπουν εμπόδιο».

ΕΣΟΔΑ

Για τα έσοδα της ΔΕΥΑΚ είπε ότι «υπάρχει μια μικρή αύξηση διότι άνοιξαν τα ταμεία, αλλά κανείς δεν ξέρει τι επιφυλάσσει το αύριο. Με κλειστή αγορά, με την οικονομία να έχει σχεδόν καταρρεύσει, κανείς δεν ξέρει τι μας επιφυλάσσει το αύριο. Αυξήθηκαν τα έσοδα αλλά πάλι δεν φτάνουν για να καλύψουν όλες τις λειτουργικές δαπάνες της ΔΕΥΑΚ. Από τότε που ξέσπασε ο κορωνοϊός, από 15 Μαρτίου μέχρι 13 Απριλίου, είδαμε ότι υπολειπόμαστε σε έσοδα 450 χιλιάδες ευρώ περίπου. Αυτά ζητήσαμε για τους επόμενους 4 μήνες. Δεν μας δόθηκε η ευκαιρία ενώ ήταν πολύ εύκολο να τα πάρουμε και να καλυφθεί άνετα αυτό το ποσό. Μπορούσαμε άνετα με έσοδα 650 χιλιάδες ευρώ να δίνουμε 25 χιλιάδες το μήνα στο δήμο και να μην κινδυνεύσει ούτε ο δήμος ούτε η ΔΕΥΑ».

ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ

Για τη μισθοδοσία των εργαζομένων είπε ότι «σήμερα δεν υπάρχουν τα χρήματα. Θα δούμε πώς θα πάει στην πορεία. Οι μισθοί θα δοθούν στις 15 του μήνα. Θεωρώ ότι θα μαζευτούν τα χρήματα. Αλλά είναι και άλλα τα έξοδα που έχει η επιχείρηση. Θεωρώ ότι θα μείνουμε λίγο πίσω σε όλα αυτά, αναγκαστικά. Θα σφίξουμε τα δόντια για να μείνει η επιχείρηση όρθια».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *