ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Η Ανεξάρτητη Κίνηση Φαρμακοποιών πρώτευσε στις εκλογές του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καβάλας με τη Σίσσυ Ρακιντζή να πρωτεύει

Η Ανεξάρτητη Κίνηση Φαρμακοποιών πρώτευσε στις εκλογές του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καβάλας με την κ. Σίσσυ Ρακιντζή να πρωτεύει και σε ψήφους. Η κ. Ρακιντζή εξέφρασε την ικανοποίηση της για την συμμετοχή των συναδέλφων της στις εκλογές.

Αναλυτικά η κ. Ρακιντζή σημείωσε πως «διεξήχθησαν οι εκλογές σε πολύ ομαλό κλίμα. Βέβαια όπως ήταν αναμενόμενο τις περισσότερες ψήφους πήρε η Ανεξάρτητη Κίνηση Φαρμακοποιών, στη συνέχεια η Φαρμακευτική Ενότητα και μετά η Πανεπιστημονική Ένωση Φαρμακοποιών. Η Ανεξάρτητη Κίνηση Φαρμακοποιών έχει πέντε έδρες, η Φαρμακευτική Ενότητα τρεις και η Πανεπιστημονική Ένωση Φαρμακοποιών μία έδρα. Από τα 158 μέλη του συλλόγου προσήλθαν οι 136 να ψηφίσουν, οπότε είχαμε σχεδόν απαρτία. Εκλέγονται από την Ανεξάρτητη Κίνηση Φαρμακοποιών βάσει ψήφων Ρακιντζή Αναστασία, Μπότσης Πέτρος, Αδαμοπούλου Έλενα, Σεραφιμίδης Στέφανος, Χαραλαμπίδης Χαράλαμπος. Από την Φαρμακευτική Ενότητα Πιστοφίδου Μαρία, Ελευθεριάδης Γεώργιος κι έχουν ισοψηφήσει και θα γίνει κλήρωση Αντρώνη Ιωάννα και Μαροπούλου Θεανώ και από την Πανεπιστημονική ο Ποτόλιας Δημήτρης. Για τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο βάσει ψήφων πάλι εκλέγονται Ρακιντζή Αναστασία, Κωνσταντινίδης Ανδρέας και Πιστοφίδου Μαρία. Συνάδελφοι άριστοι, όπως έπρεπε να έχει γίνει για να μπορέσει ο κλάδος να πάει μπροστά και να έχουμε αυτήν την ενότητα που έχουμε τόσα χρόνια στο Φαρμακευτικό Σύλλογο Καβάλας. Αλληλοσεβασμό, σύμπνοια, συμπαράσταση, ομοφωνία, αγάπη μεταξύ μας, αυτό θέλαμε να συνεχίσουμε να έχουμε και αυτό το πετύχαμε».

ΦΛΕΓΟΝΤΑ

Σχολιάζοντας η κ. Ρακιντζή τα σημαντικότερα προβλήματα του κλάδου, σημείωσε πως «τα φλέγοντα ζητήματα είναι το ιδιοκτησιακό το οποίο είναι στο ΣτΕ, έχει εκδικαστεί και αναμένουμε την απάντησή του και είναι ότι ο κάθε ιδιώτης μπορεί μέχρι και 99% να έχει κεφάλαιο και μετοχές στο φαρμακείο. Επίσης τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα για τα οποία δυστυχώς απελευθερώνεται η τιμή τους από 1/1/2017 και μπορεί να δούμε εκτόξευση τιμών. Και το ωράριο είναι σημαντικό πρόβλημα, για το οποίο εμείς εδώ στην Καβάλα δόξα τω Θεώ χάρη στη συνεννόηση με τα 158 μέλη μας δεν το έχουμε το πρόβλημα και έχουμε παντού το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων με τα εφημερεύοντα και τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία. Είναι όμως μια μάστιγα για όλη την Ελλάδα γιατί μέχρι τις 11.30 – 12 η ώρα κάθονται στα λεγόμενα διευρυμένα φαρμακεία με την απελευθέρωση του ωραρίου και δυστυχώς γίνεται ένα αλαλούμ και στο τέλος ο πολίτης δεν θα βρίσκει εφημερεύον και διανυκτερεύον φαρμακείο λόγω του άνοιγε κλείσε όποτε θέλει ο καθένας. Εμείς στην Καβάλα δόξα τω Θεώ δεν το έχουμε αυτό το πρόβλημα και δεν θα το έχουμε ποτέ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *