«Η ανάπτυξη πρέπει να έρθει» δηλώνει ο βουλευτής Δ.  Εμμανουηλίδης

Στην Καβάλα είναι αυτό το διάστημα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  που κατέβαλαν φιλότιμες προσπάθειες για να λυθεί το θέμα με τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου. Σχετικές δηλώσεις έκανε ο βουλευτής κ. Εμμανουηλίδης.

Ο βουλευτής αρχικά ανέφερε ότι «Είναι γεγονός πως εδώ είμαστε και έχουμε τη δυνατότητα να ζήσουμε λιγάκι τον εδώ παλμό και να συζητήσουμε τα προβλήματα του τόπου όπως και να προσπαθήσουμε στο βαθμό που μας δίδεται να δούμε τι λύσεις μπορούν να δοθούν για τα θέματα που έχουν προκύψει.

Όπως για παράδειγμα έχουμε θέμα για τα δρομολόγια από και προς Πρίνο. Οι πλοιοκτήτες κοιτάζουν το συμφέρον τους και αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσει αποδοχή από την πλευρά της πολιτείας αφού αυτό που προέχει είναι το δημόσιο όφελος, εν προκειμένω η εξυπηρέτηση των κατοίκων.

Στην προκειμένη περίπτωση βρέθηκε Σολομώντεια λύση θα έλεγα και κακώς δημιουργήθηκε τόσος ντόρος γιατί από την πρώτη στιγμή θα έλεγα ότι θα μπορούσε να δοθεί λύση και να μπει ένα τέλος στην ταλαιπωρία. Να μετατοπιστεί δηλαδή το πρωινό δρομολόγιο κατά μια ώρα χωρίς να ανατραπεί ο υπάρχον σχεδιασμός των δρομολογίων και η συχνότητα και η πυκνότητα και χωρίς να αλλάξει κάτι στο νησιώτη, αφού θα έχει από το πρωί ένα δρομολόγιο ήταν μια λύση που δεν χρειαζόταν να μας ταλαιπωρήσει τόσο πολύ. Τόση προσπάθεια, τόσες συζητήσεις και φτάσαμε σε ένα πρόβλημα εκ του μη όντος».

ΠΕΡΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

Για την ΒΦΛ δήλωσε πως «Τώρα αναφορικά με τη ΒΦΛ όντως έχουμε μια νέα της νέας εταιρεία στα χαρτιά έστω. Στην περιγραφή των δραστηριοτήτων ο καθείς μπορεί να βάλει οτιδήποτε. Το θέμα είναι αν αυτό εγκριθεί από τους μηχανισμούς ελέγχου αδειοδότησης. Από όσο γνωρίζω υπάρχει μια απόφαση από την Περιφέρεια να μην γίνει κάτι και έχει καταγραφεί και στο χωροταξικό, ώστε να μην γίνει πλωτή εξέδρα στην περιοχή μας. Άρα δεν μπορεί να συμβεί αυτό εφόσον αντίκειται στον συνολικό σχεδιασμό. Το πρόβλημα παραμένει μια και πως είναι δυνατό ένας άνθρωπος να κάνει τις μύριες όσες αλχημείες για να διαφύγει των ευθυνών του.

Την απόδοση οφειλών προς το δημόσιο σε όποια μορφή απλά την αποφεύγει. Αυτό είναι το πρόβλημα, ξέρουν και τα υπουργεία τι συμβαίνει, έχουν όλοι ανοικτή γραμμή και εκτιμώ ότι δεν θα έχει αίσιο τέλος για την επιχειρηματικότητα του Λαυρεντιάδη αυτό το όλο σκηνικό. Δεν μπορεί αυτή η κατάσταση να συνεχίζεται, Θα βρεθεί ένας δρόμος κανονικότητας.

Δεν μας ενδιαφέρουν τα ονόματα, μας νοιάζουν οι δραστηριότητες που έχουν σχέση με την κανονικότητα και αυτή προσπαθούμε να επιβάλουμε όλο αυτό το διάστημα. Προς την κατεύθυνση της κανονικότητας θα κινούμαστε ώστε όλοι να καταλάβουν ότι είμαστε σε ένα κράτος που οι νόμοι και η κανονικότητα δεν έχουν χαθεί.

Αν αποδειχθεί η νομιμότητα και η κανονικότητα των δράσεων τους κανένα πρόβλημα. Αυτό είναι το θέμα, νομική οδό στέρεα και καθαρή όπως πρέπει να λειτουργεί ένα κράτος. Όχι ένα κράτος η λειτουργία  του οποίου μας έφερε εδώ που είμαστε σήμερα. Το θέμα δεν προέκυψε από παρθενόγεννηση, Κάποιοι έπαιξαν παιχνίδι και φτάσαμε εδώ ενώ εμείς χρεωθήκαμε ένα πρόβλημα που δεν είχαμε καμία ανάμειξη σε αυτό και πήραμε στάση ξεκάθαρη σε βάρος κομματικών επιδιώξεων και συμφερόντων.

Αυτοί είμαστε. Άλλοι πήραν αποφάσεις εις βάρος των εργαζομένων. Αυτοί οι εργαζόμενοι που είναι τελικά παροδικοί εκεί και άλλοι είναι αυτοί που πήραν αποφάσεις εις βάρος της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας.

Αν λειτουργούσε σωστά το εργοστάσιο θα στήριζε την τοπική κοινωνία, τη γεωργία και θα έφερνε και συνάλλαγμα στο τόπο. Όλα θα ειπωθούν στον χρόνο που πρέπει, Τώρα είναι χρόνος που η πολιτεία οφείλει να κάνει το χρέος της και αυτό είναι να επιβάλλει την κανονικότητα.

Αν αυτή η κατάσταση είναι συνδεδεμένη με τη νομιμότητα καλώς. Αλλά δεν νομίζω μια και ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας προσπαθεί τελικά να εμπαίξει την πολιτεία και θα μας βρει απέναντι.

Δεν ήρθαμε για να διευκολύνουμε καταστάσεις που μας έφεραν σε αυτό το σημείο. Ήρθαμε για μια νέα χώρα με αρχές δικαίου, δικαιοσύνης και νομιμότητας».

ΕΚΛΟΓΕΣ;

Στο ερώτημα πότε θα γίνουν εκλογές ο ίδιος απαντά ότι αυτές θα γίνουν όταν πρέπει, όταν πρέπει να κριθεί η κυβέρνηση. «Εκτός και αν οι θεσμοί δημιουργήσουν αδιέξοδο σε μια προσπάθεια ενός λαού και μιας χώρας που θέλει να ορθοποδήσει. Και αυτή η πίεση των ξέρων είναι γενικότερη και πέρα από την αξιολόγηση. Κάποτε πρέπει να τελειώσει η αξιολόγηση. Δεν μπορεί να είμαστε δέσμιοι. Γιατί παράλληλα με τα σκληρά μέτρα που μας έφεραν σε αυτή τη δυσχέρεια υπάρχει και άλλη προοπτική. Αν δεν ξεκαθαρίσει το τοπίο πια ανάπτυξη να δούμε; Για αυτό ας δούμε αν έχουμε τα κότσια να πάμε εμπρός, μια και σχεδιασμός και νομικό πλαίσιο υπάρχει, Αρκεί να βρεθούν οι αντικειμενικές συνθήκες για να βγούμε από την κρίση, Και κρίση δεν είναι μόνοι οι εισφορές. Ανάπτυξη εν μπορεί άλλως να βρεθεί και μόνο με τον τρόπο που λένε οι θεσμοί» σημείωσε καταληκτικά.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.